Verslag voorbereiding en vooruitblik op het seizoen

20 september 2021 19:15


Hoofdtrainer Marcel van Steenis blikt terug op de voorbereiding en kijkt vooruit naar aankomend seizoen met als begin de derby bij Everstein.

Voorbereiding seizoen 2021/2022

Na een vervelend coronaseizoen waarin we al vroeg een einde moesten maken aan de competitie werden we verrast met een indeling in West 1. Compleet onverwacht mogen we ons gaan voorbereiden op een competitie waarin het voetbal op een hoger niveau ligt maar waarin de entourage minder leuk is dan in Zuid 1 heb ik me laten vertellen. Ook het voetbal op mindere kunstgrasvelden hoort hier nu eenmaal bij zo is de verwachting. Maar goed .... We gaan er het beste van maken!

De mindere voorbereiding van vorig seizoen was een les voor de aanvang van deze competitie. In overleg met elkaar hebben we tot eind juli doorgetraind op de donderdagen met tussendoor wedstrijden tegen SVS en Meerkerk. Op de zaterdagen zijn we vooral met het team van O23 bezig geweest en hebben we de groep kunnen voorbereiden alvorens we op 7 augustus starten met de echte voorbereiding voor de A-selectie.

Een prima trainingsveld lag op ons te wachten. Met 19 selectiespelers plus een aantal talenten van de J019 begonnen we aan de eerste weken. De uitwedstrijd bij Heukelum was veelbelovend en kreeg een vervolg tegen Groot Ammers en Beesd. De eerste bekerwedstrijd tegen Mvv58 was een krachtmeting waarin we de tweede helft de partij naar ons toe trokken. Het vervolg bij GVV was iets om heel snel te vergeten. De wedstrijd op de dinsdagavond tegen VVIJ zondag 2e klasse, één die we nodig hadden om het goede gevoel weer terug te krijgen. Jammer maar ook een les dat we de doelpunten wat makkelijk weg gaven in de slotfase.

De laatste bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag zou de beslissing brengen in onze poule uit bij Lekvogels. Een matig begin zette ons op achterstand. 2 standaardsituaties gaven ons de voorsprong die we kort voor rust weer weggaven. De tweede helft toonden we over meer inhoud te beschikken dan onze tegenstander en werden we ongeslagen poulewinnaar maar valt er nog voldoende te verbeteren in ons spel.

Hard werken de komende weken. De puntjes op de i en vol aan de bak..
Met een prima mix van ervaren spelers met jeugdig talent hopen we ons te kunnen meten met de ploegen in de derde klasse D van West 1. Mooi ook dat de jeugdspelers Lennart en Remon kunnen aanpikken. Een voorbeeld voor de jongens van J019 en een bewijs dat HSSC'61 goed bezig is binnen de jeugdopleiding. Dat er nog maar veel jongens mogen doorstromen richting eerste elftal!

Met een fitte groep moeten we ook keuzes maken die voor de jongens die tijdelijk buiten de basis vallen lastig is. Dat zal wennen zijn. Het beste team speelt en spelers zullen moeten accepteren dat het teambelang boven het persoonlijk belang staat. Daar ligt een taak voor ons als groep/staf om daar zo goed als mogelijk mee om te gaan binnen de kaders die vooraf gesteld zijn.
Dan hoop ik op een sterk seizoen van onze kant met goed voetbal dat we in delen van de voorbereiding al hebben kunnen waarnemen.

Daarbij reken ik op de steun van onze supporters, te beginnen as zaterdag In Everdingen.

Met sportieve groet,

Marcel van Steenis
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!