De Zwerver 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

15 april 2017 14:30

Kriesels, J.W.M.

Twee ploegen, genesteld op plek 9 en 10, maar in de buurt van de rode stippeltjeslijn……….. De Zwerver 1 en HSSC’61-1. Ze staan deze middag tegenover elkaar.

Het is geen zespuntenduel, maar het mag duidelijk zijn dat degenen die vandaag wint, uiterst goede zaken doet en echt afstand kan nemen van deze rode stippeltjeslijn, wat betekent verder weg van de nacompetitiestreep.

Op de eerste 5 minuten na, heeft de Zwerver de eerste helft weinig in te brengen.  In de eerste vijf minuten direct een paar corners. Daarna gaat HSSC’61 meer en meer het heft in handen nemen. Kees van den Berg kopt in handen van de keeper en diezelfde Kees  van den Berg kopt daarna uit een vrije trap over. Frank de Goeij komt oog in oog te staan met de goalie van de Zwerver, maar schiet de bal in de handen van de keeper. Lucas van Dam weet met een voorzet bijna Bas Scheenhart te bereiken. Het gaat pas echt goed als er fel vooruit verdedigd wordt. Arwin van Soest verovert op de middellijn de bal en sprint richting strafschopgebied van de tegenstander. Daar aangekomen, heeft hij twee mogelijkheden van afspelen. Lucas van Dam ontvangt de bal en maakt deze netjes af. 1-0. De Zwerver zet er nog steeds weinig tegenover. Twee slappe schoten gaan ruim naast. Als slot ontvangt Frank de Goeij nog een voorzet, maar helaas geen doelpunt. Een prima ruststand en geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het……

De tweede helft begint net als de eerste helft. Direct druk van de Zwerver. Een corner gaat net naast en daarna is de kopbal wel raak. 1-1. Lang kan de Zwerver daar niet van genieten, want een doorgekopte corner komt voor de voeten van Menno de Keijzer die bij de tweede paal opduikt en goed inschiet 2-1. Frank de Goeij is daarna nog een keer goed weg, als hij handig wegdraait vanuit een op hem ingegooide bal. De bal wordt tot corner verwerkt en gaat daarna net naast. Als Yme van Gent een keer mee stoomt naar voren, gaat het mis. Er wordt balverlies geleden en de Zwerver countert er snel uit en komt 1 op 1 uit met de verdediging. De bal wordt ingeschoten en van afstand lijkt Niek de Vos nog te redden, maar helaas is de bal over de lijn geweest en 2-2. Lucas van Dam snelt daarna nog een keer naar voren op een bal die nauwelijks haalbaar lijkt. De bal blijft binnen en een directe voorzet bij de tweede paal op de meegelopen Bas Scheenhart is een prima optie. Helaas is de bal te scherp en kan de keeper deze oprapen. Daarna gaat het pas echt mis. Een vrije trap voor HSSC’61 in de buurt van de eigen zestien wordt tegen medespeler Kees van den Berg aangeschoten. Dat gebeurt niet zacht, dus de bal stuitert direct een aantal meters verderop voor de voeten van een tegenstander. De bal komt voor de snelle en behendige rechtsbuiten van de Zwerver. Hij krult de bal in de goal 2-3. De Zwerver krijgt daarna een handjevol 100% kansen, maar het vizier staat niet op scherp of de paal staat in de weg en HSSC’6 blijft een grotere achterstand bespaard. Floris Kool legt daarna de bal nog een keer klaar voor Arwin van Soest, die mooi uithaalt van afstand, maar de keeper is alert en kan de bal uit de kruising pakken. Jari Aantjes steekt de bal nog een keer op Arwin van Soest, die een voorzet/schot geeft, en voorlangs.

Zo eindigt de wedstrijd teleurstellend en lijkt HSSC’61 een beetje in de hoek te zitten, waar nu de klappen vallen. Uit zo’n spiraal komen is meestal makkelijk als er punten gehaald worden. Dat mogen de mannen van HSSC’61 aanstaande zaterdag weer proberen bij Groote Lindt in Zwijndrecht. Concentratie, gedurende 90 minuten en een dosis werklust, zal vast een keer goed vallen voor HSSC’61. Eerst maar beginnen dus met opperste concentratie en 110% werklust.