Datum

24 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

“Degene die zich winnaar mag noemen van de derby Everstein-HSSC’61 mag omhoog kijken.” Daar eindigde ik mijn vorige verslag mee. En zo is het! Vandaag zetten we een mooie stap naar lijfsbehoud en kunnen zelfs voorzichtig omhoog kijken.

Om 09.24 verschijnt op Twitter het bericht: De derby van de lage dorpen everstein-HSSC’61 gaat door! Na afloop 3e helft met de partybeukers.

Aangezien er heel veel voetbal afgelast was, had ik deze morgen de tijd om even uitgebreid een bakkie te doen met de latere man of the match van deze middag: Arwin van Soest. Hij had er zin in, voelde zich relaxed.” We hadden het over het beleven van een derby, strijd, penalty’s en de kwaliteiten eventuele tegenstanders. Arwin had een ludieke app gehad met een lege broekzak….
Van Arwin hoefde een wedstrijd bespreking niet meer lang te duren. “Dinsdag en donderdag hebben we alles al doorgenomen”. Kortom hij was er klaar voor!

En zo vertrekken we deze keer samen uit Schoonrewoerd. De auto blijft voor de zekerheid thuis… Onderweg pikken we supersub en A junior Dennis Bevelander nog op en we komen aan bij het zonovergoten sportpark Het Plein. De sfeer is relaxed. Weinig spanning bij de jongens. We starten met een bakkie koffie of thee en de trainer herhaalt nogmaals zijn aanvalsplan. Hoewel aanvalsplan.. er was ook een duidelijke verdedigende boodschap, dus een verdedigend plan. Kortom, alle elementen zijn besproken en zo kunnen we op weg naar de Lekdijk in Everdingen.

De wedstrijd in Everdingen wordt gespeeld op kunstgras omdat de velden nog te hard zijn.

De wedstrijd begint voor HSSC’61 uitermate goed en gelukkig. Een bal die Arwin van Soest door wil koppen naar Floris Kool wordt door een Everstein speler teruggekopt in de voeten van Arwin van Soest die de trekker kan overhalen, maar tegen de keeper schiet. De rebound is echter overtuigend. Bam! 0-1! Spelers en staf springen van de bank. Een heerlijk begin. Daarna komt er echter een fase dat Everstein het voetballend duidelijk overneemt. Een vrije trap op de lat en Kees van den Berg die verdedigend zijn werk doet via de doellat. Maar……

Het zijn de complimenten voor de verdedigers en middenvelders van HSSC’61, waarbij zij er altijd tussen zitten. Wellicht heeft men geleerd van de wedstrijd tegen Maarssen, waarbij Maarssen ook een enorme onverzettelijkheid toonde en er altijd tussen zat. Dat zien we vandaag bij de verdedigers van HSSC’61. De lastige buitenspelers van Everstein zorgen wel voor gevaar, maar op doel schieten lukt nauwelijks. Jan Donker is zijn tegenstander de baas en als het niet lukt, laat hij zien dat er niet met hem te sollen valt deze middag. Helaas levert deze onverzettelijkheid een gele kaart voor hem op. Maar ook de andere verdedigers geven stuk voor stuk aan dat Everstein van goeden huize moet komen. Frank de Goeij en Nicky van Dam verrichten cruciaal verdedigend werk. Als Floris Kool er op rechts vandoor gaat en de bal klaarlegt voor Arwin van Soest, krijgt deze de bal maar moeizaam onder controle, echter zit er ook een Everstein been bij en hij wordt gevloerd. De penalty wordt hard en zuiver langs de keeper geschoten 0-2. Zeven minuten later een dodelijke counter. Frank de Goeij wordt in de diepte gestuurd en geeft de bal voor, waar Arwin van Soest en Floris Kool meegelopen zijn en klaar om in te schieten. Arwin van Soest neemt de bal aan, de keeper duikt en met zijn linker stift hij over de keeper en het is 0-3. Everstein doet nog wat terug. Uiteraard een aanval over de vleugels, zou ik zeggen. Hun topscorer Simon van Zante wist daar wel raad mee. 1-3 en dat is dan ook de ruststand.

Na rust begint Everstein direct met een goede kans, maar zoals vaker deze middag gaat het schot over. Daarna is de wedstrijd in evenwicht. Voetballend is Everstein minder gevaarlijk dan de eerste helft.  Maar dan is het Jari Aantjes die de bal diepgeeft op Arwin van Soest. Die neemt de bal aan, maar wordt in het strafschopgebied onderuitgehaald. Weer een penalty. Arwin gaat achter de bal staan, neemt een aanloop, kijkt wat de keeper doet, namelijk een hoek kiezen en schiet de bal rustig in de andere hoek. Everstein probeert het , maar het lukt niet. Nicky van Dam krijgt nog een rode kaart. Een kaart waar hij niets aan kon doen. In de rug gelopen door medespelers en Eversteinspelers komt hij tegen de scheidrechter aan, die direct de rode kaart trekt. Het opstootje is het gevolg van een gegeven strafschop aan Everstein. Niek de Vos pakt deze strafschop, zoals wel vaker dit seizoen en zo blijft het 1-4. Als Jan Donker ook nog een tweede gele kaart krijgt voor het treuzelen bij een ingooi, waar hij overigens niet één keer aangemaand is sneller te handelen, moet Heicop in ondertal  van 9 tegen 11 de wedstrijd afmaken. Niek de Vos heeft nog een wereldredding en dat maakt de Eversteiners moedeloos. De bal wil er blijkbaar niet in.  Maar daar maalt geen een Heicopper om.

HSSC’61 leverde deze middag een geweldige teamprestatie. De teambespreking had zijn vruchten afgeworpen. 1-4. Wanneer is de laatste keer geweest dat Heicop 1 in Everdingen gewonnen had? Tijdens de derde helft vertelde iemand mij rond 1995…. Maar wellicht is dat meer “derde helftpraat”.

Matchwinner: Het hele team!

Voor nu: nagenieten van de beelden van deze middag en de teamprestatie.