Datum

27 januari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

De winterstop is voorbij. Of zoals Rick den Besten opende op zijn blog voor Regio-Voetbal: “We zijn weer los!!”  Een trainingskamp alias teambuildingskamp in januari en daarna twee oefen wedstrijden. Na een doelpuntrijke wedstrijd tegen Lekvogels die met 6-5 werd gewonnen en een 1-1 gelijkspel tegen SV Meerkerk is de tijd voor het “echie” weer aangebroken.

Uiteindelijk is dat toch het leukst. Voetballen daar waar het ergens om gaat. Nu we in de 3e Klasse West zijn ingedeeld, moet je toch even kijken tegen wie je moet voetballen en waar deze club ligt. Deze keer uit tegen Voorwaarts, een club in Utrecht. De navigatie geeft 21 minuten rijden aan. Dat is dan weer een voordeel. Als we uit tegen Asperen zouden moeten zou dit 19 minuten rijden zijn. Voor het gevoel is Voorwaarts dus ver weg, maar dat valt reuze mee.

Als we aankomen bij het sportcomplex, dan ziet dat er klein uit. Een half veld, dat gebruikt wordt als trainingsveld en 1 hoofdveld, met nagenoeg geen reclameborden. De club heeft geen jeugdteams. Als ik het goed begrepen hebben is het meer de club voor (oud) studenten. Hoewel….. als er vijf 35+ teams zijn…. Wat me ook opviel is dat er 11 zaalvoetbalteams onder de naam Voorwaarts acteren.

Een andere allure dus dan een dorpsclub als HSSC’61 met veel jeugdteams en een groter complex. Het is dan ook uitkijken voor onderschatting. Voorwaarts staat wat meer onderaan, maar heeft al 5 keer gelijkgespeeld en 1 keer gewonnen. Een gelijkspel onder andere tegen de koploper. Dat zou duiden op een stugge ploeg.

En dan de wedstrijd. HSSC’61 begin heel voortvarend en creëert de eerste twintig minuten kans op kans. Ferry Uittenbogaard zet een actie in, krijgt de bal terug, maar de keeper ligt in de weg. Tristan Koet die weg wordt gestuurd. Arwin van Soest met drie keer op rij een kans. Naast, over en de keeper zorgen ervoor dat dit geen doelpunten worden. Frank De Goeij kan daarna koppen. Na ongeveer een half uur komt er een corner. Floris Kool neemt de bal aan en schiet te zacht in. De keeper vangt de bal en trapt uit voor een counter. Daarop ontstaat een grote kans voor Voorwaarts. Niek de Vos redt. Kort daarop nog twee miraculeuze reddingen van Niek de Vos. Als Kees van den Berg nog een keer kan koppen en de rebound overschiet is het rust en de stand is 0-0. Bij sommige spelers zie je wat frustratie. Zoveel kansen en er niet één verzilvert.

De tweede helft wordt er één met minderkansen maar wel veel mogelijkheden. Jaja, volgens Louis van Gaal zit daar verschil tussen. Arwin van Soest die voor rust al niet gelukkig was in de afronding, schiet zijn eerste kans nog over de zijlijn. Zijn tweede kans van de wedstrijd verzilvert hij “cool”. In het strafschopgebied ontvangt hij de bal via Floris Kool. Hij speelt een verdediger en keeper uit en de ban is gebroken: 0-1. Daarna wordt het een open wedstrijd. Voorwaarts besluit al snel om aanvallend te wisselen en 1 op 1 te gaan spelen. Er ontstaan veel mogelijkheden, maar de eindpass is vaak niet goed genoeg om er een kans van te maken. De paal wordt nog een keer geraakt, maar dan een mooie aanval. Frank de Goeij krijgt een mooie steekbal mee. Met zijn snelheid weet hij perfect Floris Kool te bedienen, die de bal kan intikken. 0-2. De wedstrijd lijkt gespeeld. Maar helaas weet Voorwaarts nog te scoren, waardoor het tot de laatste minuut onnodig spannend bleef. Verdedigend weining weggegeven, aanvallend een mooi aantal kansen gecreerd, dat is de conclusie van deze middag.

Nog mooi om te melden is dat we deze middag een vrouwelijke scheidsrechter hadden. Dat hebben we nog niet zo vaak meegemaakt. Zij floot een uitstekende wedstrijd waar menig mannelijke collega een voorbeeld aan kan nemen.

Resultaat: We maken een stap voorwaarts. De stand is plek 6 met 4 punten achterstand op nummer 4 en 4 punten voorsprong op de nummer 10. Om het maar even zo te zeggen: binnen 3 weken kun je weer op nummer 10 staan, maar ook de vierde plek is mogelijk. Geweldig toch? Op regio-voetbal heb ik wat meer verslagen gelezen. Blijkbaar hebben meer clubs problemen gehad om weer goed te starten en kansen te benutten na de winterstop. Voor HSSC’61 ging dat deze middag ook op, hoewel er prima gevoetbald werd. Het is fijn om uit de onderste regionen weg te zijn en daar willen we graag wegblijven. Aan de spelers en staf de uitdaging om daar de komende weken een goed gevolg aan te geven. Sinds 25 november niet meer verloren. Hoe lang kun je dat volhouden? Aanstaande dinsdag spelen we voor de EM cup en aanstaande zaterdag komt OSM’75 naar Het Plein, waar we na afloop nog een derde helft tegemoet kunnen zien. En zo’n derde helft is vaak veel leuker als er 3 punten “in de zak” zitten.