De geschiedenis herhaalt zich: Focus'07-HSSC'61 1 (1-2)

Focus '07 1

1 - 2

Mannen, 1, 3e klasse D

10 maart 2018 14:30

Zaterdagmorgen. 10 maart 2018. Deze keer niet om 08.30 uur op de parkeerplaats om te rijden naar ASWH JO15-1 – HSSC’61 JO15-1, want om 12.45 uur aanwezig zijn voor HSSC’61-1 lukt dan niet. Het programma is dan Vr2, JO19-1 en Vr1 kijken en dan bij de jongens van het eerste voegen.

De tijd was er echter om thuis op het gemak een bak koffie te drinken, de vrouw naar een verjaardag, dus tijd voor de krant, de WhatsApp en voorbeschouwingen. We beginnen de morgen met een conversatie met spits Floris Kool over “videomoment van de week”: Feestje in de kleedkamer bij Everstein. Een passende beloning voor dat filmpje, de derde helft van deze middag en natuurlijk even over Focus’07 – HSSC’61. Floris heeft al verschillende afleveringen meegemaakt en  als ik het goed heb, zijn de doelpunten in competitieverband altijd gemaakt door Floris Kool en Bas Scheenhart. Verdere info van onze spits. Nog nooit verloren bij Focus’07. Vorige keer misten we ook 4 basisspelers en als laatste zin van de conversatie: “(Floris Kool) : “Hopelijk word de kop. “De geschiedenis herhaalt zich” Omdat het WhatsApp verkeer is, heb ik niet teruggetypt wordT, Hij-vorm is stam+t, want dat weet Floris heel goed. Wat mij betreft mogen typefoutjes bij WhatsApp verkeer J. De boodschap stond me enorm aan: Nooit verloren, altijd gescoord, angstgegner zijn van Focus en als laatste voeg ik toe dat het heerlijk weer was. Kortom ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

Nadat we het plan van aanpak en een sterk gewijzigde opstelling hebben doorgenomen, rijden we naar Focus’07 in Culemborg. Dit is een klein stukje en zo beginnen we met de warming-up. Na de warming-up hijsen de spelers zich in het zwart-witte uittenue en kunnen we beginnen met de wedstijd.

Focus’07 begint dwingend en dringt de eerste vijf minuten HSSC’61 terug op eigen helft. Als dan ook nog eens na 5 minuten een vrije trap op de lat uiteenspat, weet je dat het een moeilijke middag kan worden. Maar een voordeel van terugdringen op eigen helft is, dat je er met snelheid uit kunt komen. Met een mooi woord: counteren. Na 6 minuten zet Arwin van Soest nagenoeg van eigen helft een actie in op de flank. Hij kan ver komen en weet Floris Kool met een voorzet te bereiken bij de tweede paal. Aannemen en over de keeper heen in het doel. 0-1. Vreugde op de bank en bij supporters van HSSC’61. HSSC’61 lijkt verlost, want de wedstrijd wordt meer open en HSSC’61 kan makkelijker aan aanvallende impulsen denken. Ferry Uittenbogaard en Koen Looy die combineren en eerstgenoemde kan voorzetten. Focus probeert in die fase druk te zetten, maar achterin is de verdediging onder de leiding van de uitblinkende Mark Steenbeek de baas. In het strafschop gebied schuift hij zijn lichaam er tussen houdt zo de Focus aanvaller van aanvallen af, maar moet af en toe ook handelend optreden bij voorzetten die gevaarlijk vanaf de flanken in het doelgebied komen. De uitvallen van HSSC’61 zijn ook gevaarlijk. Arwin van Soest die er op rechts vandoor is, maar net niet de voorzet bij Floris Kool krijgt, Koen Looy met een mooie actie en Floris Kool die vanaf eigen helft kan starten en alleen op de keeper afkan, maar de bal wordt door de Focus verdediger knap veroverd. Net voor rust is er echter een ongelukkig moment. Weer een voorzet vanaf de zijkant. Niek de Vos wil de bal oppakken, maar zoals er de hele middag veel inzet is van de spelers, is dat nu bij Ferry Uittenbogaard. Hij is ook in de doelmond en raakt in zijn speldrift, voordat keeper Niek de Vos er bij kan, de bal. In één keer uit de lucht wegschieten. Vaak lukt dat prima. In een slecht geval gaat de bal dan als een vuurpijl omhoog en in het aller slechtste geval raak je de bal zodat hij richting eigendoel gaat. In het allerallerslechtste geval gaat deze dan ook in het doel. Dat laatste was dus het geval. Een eedeetje ofwel eigen doelpunt. Balend gaan de spelers de kleedkamer in.

Maar….. er is nog een tweede helft. Dat zal Focus’07 ook gedacht hebben. Binnen twee minuten duiken ze vrij voor Niek de Vos op. Als deze bal ongeveer 5 meter voor het doel hoog over geschoten wordt, dan begin je te denken: Het zou wel eens zo’n middag kunnen worden…..  Jari Aantjes groeit steeds meer in de wedstrijd is zijn tegenstander de baas. Naast het bal veroveren kan hij ook denken aan spelvoortzetting. Bas Scheenhart kan daardoor aan de bak en via hem ontstaat dan ook in de tweede helft vaak het gevaar. Bas Scheenhart is dan ook degene die de lat raakt. Focus weet van dichtbij nog twee keer te missen. Tristan Koet kan dan Floris Kool nog een keer wegsturen, hij zet voor en de bal lijkt voor het inkoppen, maar met ziel en zaligheid kan de verdediger van Focus nog net de bal wegkoppen voor Bas Scheenhart deze geheel vrij in kan koppen. Als Mark Steenbeek, die meegekomen is met een corner de bal op de kruising mikt, en net naast schiet lijkt een gelijkspel in de maak. Het slotakkoord is echter voor HSSC’61. Arwin van Soest zet nog maar eens een actie in op links en kan Mark van Dalen aanspelen net buiten de zestien. Iedereen verwacht dat Mark  van Dalen het van afstand gaat proberen, maar hij speelt Bas Scheenhart aan die geheel vrij staat. De hoek om zelf te schieten is lastig, en terugspelen lijkt een goede optie. Maar ook hier zit een mooie verrassing is. Bas Scheenhart ziet de ruimte en schiet de bal heerlijk in het doel. Van mij krijgt Bas met deze actie direct de titel : man of the match. De tien minuten daarna wordt er gedacht aan het verdedigen van de voorsprong.

Als de uitermate goed fluitende scheidsrechter blaast voor het einde is de vreugde groot. Winnen van de nummer twee en zelf de positie in de subtop verstevigen. “Een verrassende uitslag, gefeliciteerd” werd er vanuit Benschop naar me geappt. Ietwat euforisch reageerde ik: Jep en volgende week Benschop! Daar kwam ik tien minuten later wel op terug. De wedstrijd tegen koploper zal vast een moeilijke zijn. Maar vandaag hebben we laten zien dat we met een uitstekende teamspirit tot veel in staat zijn. Enja, de geschiedenis herhaalt zich….. Weer winst bij Focus’07, dat overigens wel de tweede periode veilig heeft gesteld en wij hen vanaf deze plaats feliciteren met dat resultaat.

Volgende week dus de wedstrijd tegen Benschop, de koploper die ruim voorstaat op de nummer twee en tot nu toe ook de beste tegenstander die we tegen zijn gekomen in de competitie. Maar zoals later op de avond bekend werd….. Ook koplopers laten wel eens een steekje vallen (Willen II – PSV 5-0)

De supporters bedanken we weer voor de support. Met jullie voelt het spelen van uitwedstrijden soms ook als thuis wedstrijden! Tot zaterdag!