Hello everybody. This Saturday a story of the match Forwarts versus HSSC’sixty-one. A game with two faces. The first half was another than the second half. But later more about this match.

Gutentag allen, Diesen Samstag spielen Furwarts und HSSC’eins und sechzig ein Wetbewerb. Ein Wetbewerb mitt zwei Gesichter……

Maar we gaan even verder met het verslag in het Nederlands, want ook de Nederlandse media moeten we op de hoogte stellen van de verrichtingen van HSCC’61. Waarom beginnen in het Engels en Duits….. ? Dat heeft twee redenen.

Allereerst kwam deze week de melding dat de bondscoach van de KNVB MO15,  een speelster van HSSC’61 heeft geselecteerd voor Oranje MO15. De interland Nederland MO15 tegen Duitsland MO15 wordt aanstaande woensdag om 16.00 uur in Rijssen gespeeld. Lieke de With is deze speelster en zij mag zich maandag melden in het speelsters hotel. HSSC’61 is enorm trots op deze prestatie. En als Lieke woensdag heeft gespeeld hebben we officieel een international rondlopen op onze velden. Over een jaartje of vijf zal de penningmeester het wel gaan hebben over opleidingsvergoedingen  ?? maar voor nu wensen we Lieke veel plezier bij het Nederlands Elftal! We hebben besloten dit gewoon in het Nederlands te typen. De Duitse media kunnen het hiervandaan wel oppakken, lijkt me.

Of het te maken heeft met bovenstaande weet ik niet, maar het blijkt wel dat HSSC’61 internationaal op de kaart staat. Deze middag kregen we een…… jawel Duitse scheidsrechter toegewezen. De communicatie ging echter veelal in het Engels. We spelen weliswaar geen champions league, maar toch…. Een wedstrijd met internationale allure. Ik sprak een speler van HSSC’61 die aangesproken werd door de scheidsrechter en toen ik hem vroeg wat hij zei: “In heb geen idee, ik zei maar ja en knikte wat.” Tja, je moet de Heicoppers wellicht niet al te veel vermoeien met talenkennis op de zaterdagmiddag.

Nu HSSC’61 buiten de eerder door vakantiegangers geplakte stickers op verkeersborden enz ook op een andere manier internationaal op de kaart staat, blijven we natuurlijk een nuchter “boerenclubje” en richten we ons deze zaterdag op de regio West, derde klasse D. Vooraf hadden we dit wellicht niet verwacht, maar we spreken best serieus een woordje mee in deze klasse en staan dapper en fier op de vijfde plek en afhankelijk van de resultaten kunnen we nog twee plekjes stijgen of dalen. We gaan uiteraard voor het eerste ambitieuze plan.

Chiel Terlouw was pupil van de week en hij waarschuwde keeper Niek de Vos alvast. Hij schoot zijn 3 penalty’s voor de wedstrijd er in. Ik verwijt keeper Niek de Vos niets, maar het was vooral het onberispelijk inschieten van Chiel. Hopelijk geen voorbode…..

Ooit schreef ik in een verslag of de mannen van het eerste elftal de eerste helft, ook zo kunnen spelen als in de tweede helft. Mijn voorstel was om het om te draaien. Eerst de tweede helft spelen en daarna de eerste helft. Deze opmerking had te maken dat de mannen dan een zwakke eerste helft speelden en een sterke tweede helft. Vandaag was zo’n dag dat ze dit toepasten.

Voorwaarts koos er voor om in te zakken, HSSC’61 op te vangen en van daaruit om te schakelen. Daarom was het moeilijk om door de groenzwarte muur heen te komen. Na zeven minuten mag HSSC’61 het eerste wapenfeit noteren. Jari Aantjes is de aangever en Arwin van Soest kan schieten. Voorwaarts breekt daarop een keer uit. Hun voorzet is gevaarlijk, te scherp en gaat voorlangs. Geen gevaar dus.  HSSC’61 blijft rustig voetballen en de bal rondspelen. Een overtreding op Nicky van Dam levert een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. De keeper keert de vrije trap die door de aanvoerder, Nicky van Dam, zelf wordt genomen. Na 25 minuten kunnen dan handen omhoog. Tristan Koet moet tussen drie man een duel uitvechten. Een bal kort bij je houden hoef je Tristan Koet niet te leren. Hij komt als winnaar uit de strijd, geeft de bal aan Floris Kool, die hem direct weer meegeeft aan de diepgaande Jari Aantjes. Jari houdt snelheid en ziet Arwin van Soest versnellen richting tweede paal. Een lage harde voorzet wordt door hem ingeschoten: 1-0. Fantastische aanval. Tristan Koet kan daarna Bas Scheenhart diep sturen, maar Bas schiet de bal over. Uit een vrije trap is Voorwaarts gevaarlijk, maar Niek de Vos staat op de goede plek. Daarna een counter opgezet door Arwin van Soest, de bal komt bij Bas Scheenhart, die Arwin van Soest door ziet lopen, maar helaas is de bal te zacht en kan onderschept worden door Voorwaarts. Enkele minuten later is het wel raak. Floris Kool ontvangt de bal, heeft een fantastische actie in huis, legt de bal terug op Nicky van Dam die de bal inschiet en we de 2-0 kunnen noteren.  Dat is tevens de ruststand. Weinig weggegeven, zelf 2x gescoord.  Wir sind zufrieden. So weiter!

De tweede helft kende vooral een hoogtepunt in de laatste minuut. Voorwaarts heeft in de rust het strijdplan verandert. Gewoon de duels mannelijk aangaan en iets forceren. Daar had HSSC’61 moeite mee. Direct na rust is het een corner voor Voorwaarts. Niek de Vos moet redding brengen en daarna een schot van Voorwaarts wat naast de paal gaat. Pas na 20 minuten een wapenfeit van HSSC’61 een hoge bal wordt door Arwin van Soest in één keer op de slof genomen en gaat net naast. De actieve Jan Donker stoomt op over de rechterkant en zijn schot gaat onder de keeper door, maar gaat ook via diezelfde keeper naast.  Daarna is Jan Donker weer in zijn eigen strafschop gebied te vinden om met een sliding de bal te verdedigen. Ferry Uittenbogaard weet daarna een voorzet te geven op Floris Kool, die met een hakje probeert de keeper te verschalken. Uit een corner kopt Ferry Uittenbogaard een cornerbal over.  Datzelfde doet Voorwaarts aan de andere kant. Floris Kool kan nog een keer wegdraaien en alleen richting de keeper gaan, maar de bal wordt net iets te ver meegenomen, waardoor de keeper als winnaar uit de strijd komt.

In de slot minuut kan Arwin van Soest nog een actie inzetten. Hij kapt de keeper uit. Twee Voorwaartsen bewegen zich ook richting de bal om  te verdedigen. Daardoor komt de ingevallen JO19 speler Niels den Braven vrij te staan. Hij ontvangt de bal en mag zijn eerste officiële doelpunt in de hoofdmacht van HSSC’61 noteren.  Super om te zien hoe het hele team geniet van dit doelpunt. De scheidsrechter fluit direct daarna af.

Conclusie, goede en degelijke eerste helft, tweede helft wellicht wat minder, maar weinig weggegeven. Dat was ook de conclusie van de supporters.

Daarna konden we nog even nagenieten van de zon, drankje, hapje, de 9-2 overwinning van de veteranen. Als we de melding krijgen dat de kantine gaat sluiten, kunnen we weer terugzien op een mooie middag.

Volgende week de wedstrijd tegen Kockengen dat deze speelronde met 3-0 wist te winnen van DOSC (HSSC’61 speelde hier gelijk tegen) Zij verloren niet van Lopik en DESTO en zij hebben 5 wedstrijden op rij niet verloren.  Ik voorspel een gelijkspel. Aan de jongens de taak om mijn ongelijk te bewijzen. Come on!

At last, Lieke the White, good luck with your stay by the Dutch team!!!

Endlich, Lieke der Weiße, viel Glück mit Ihrem Aufenthalt beim Holländischen Team !!!