Inzet en passie brengen alsnog een punt

HSSC'61 VR1

2 - 2

Asperen VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse 843

Datum

23 september 2017 12:00

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

De competitie is gestart voor de dames van HSSC. Dit jaar met 2 elftallen, dat betekend een hoop nieuwe leden, waaronder de gezusters Smits. En laten zij nu een enthousiaste vader hebben, die ons eerste verslag wil schrijven. Dankjewel Jo. 

Voor mij is het even nieuw omdat ik slechts 3 wedstrijden heb mogen aanschouwen van de dames van HSSC. Ik zal dan ook wat ondersteuning krijgen van Mieke. Dat is wel zo makkelijk omdat ik natuurlijk nog niet iedereen van naam ken.

Vandaag stond HSSC tegen Asperen op het program in een heerlijk nazomer zonnetje.

Asperen is, wat ik weet uit laatste jaren, een goed elftal met een uitstekende opleiding. Goed positiespel en snelle buitenspeelsters. Kortom, geen appeltje eitje wedstrijd. HSSC  had vandaag een dubbel verhaal, zeer herkenbaar maar niet ideaal. Een 2e dameselftal  maar niet voltallig. Dan ook nog eens aansluitend op elkaar in aanvang, dan begin je de wedstrijd niet op 100% omdat er al verscheidene speelsters 90 minuten in de benen hebben. Dat 2e elftal deed het overigens heel keurig door met 3-2 van Haaften te winnen. Geen grootse wedstrijd, maar wel de puntjes.

Dan naar de wedstrijd!!

In de eerste minuten kon je al zien dat het een pittig potje zou worden. Veel persoonlijke duels met gelijke score. Asperen wellicht net iets makkelijker in de opbouw maar de eerste kansjes waren voor HSSC. Over rechts liep het net even wat beter dan over links. Marieke moest na het eerste kwartier al een aantal keer serieus aan de bak. Maar HSSC liet zich ook zien. Mieke in combinatie met Bo. Alles zorgde voor een lekkere gelijk opgaande pot voetbal. Halverwege de 1e helft werd er na een lange aanval de bal uiteindelijk van links ingeschoten op de goal van Asperen. De bal leek al de doellijn te gaan halen maar kwam er niet helemaal, voetje van Bo was voldoende voor de 1-0. Soort van buitenspel? Maar de voorsprong was er. Asperen liet zich niet onbetuigd en zorgde continu dreiging vanaf hun flankspeelsters met goede passes vanuit het middenveld. En uiteindelijk viel dan ook de verdiende 1-1. Een prima score, qua spel,  om de rust in te gaan en op dezelfde voet verder te gaan.

Goed uit de kleedkamer komen…….dat is zo een cliché . Maar dat was deze dag wel aan de orde. Bij HSSC had dat wel anders gemogen vandaag. Scheids op het veld die moest wachten op 11e speelster en mede daardoor chaos op het veld. In deze eerste 15 minuten maakte Asperen daar gretig gebruik van met als gevolg de 1-2 na onnodig balverlies op het middenveld. Gaandeweg de wedstrijd was er een voorhoede en een achterhoede. HSSC bikkelde en streed achterin om de genadeklap te voorkomen en voorin liep men zich de peultjes voor de aansluiting. Twee wedstrijden achterelkaar is misschien toch iets teveel voor sommige? Maar het maakte het schouwspel er niet minder om. Asperen verzuimde om afstand te nemen en dan ga je toch denken van…..het kan nog. Met heel veel inzet zeker van Marije en de nestor van het elftal Pascalle, dan ga je geloven dat het nog kan. En dat was niet onterecht. Bo trok in de laatste minuut de 16 binnen en zag haar schot het net raken. Een gewonnen punt tegen een sterk Asperen. Dus toch een hoop tevreden gezichten in een gezellig 3e helftje.Goed gedaan dames!! Op naar de volgende. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!