Amusementswaarde een 10+

HSSC'61 VR1

8 - 6

Achilles Veen VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse 843

Datum

24 maart 2018 12:00

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Ik hoor het Hans Kraaij jr. vanochtend weer zeggen......het Nederlandse voetbal gaat kapot aan een balletje breed en balletje terug. Nou daar was in deze wedstrijd tussen de dames van HSSC en Achilles Veen geen sprake van. Alles op de aanval met een doelpuntpuntenfestival als resultaat.

Met in de aanvang een "koude setting" werd er om 12.00 een aanvang gemaakt met de wedstrijd. Nog maar net bekomen van de wel heel ambitieuze scheids, al 15 minuten voor het eerste fluitsignaal in de warming up, lag de eerste goal er al in. Na een schuiver van Tara op de paal was de rebound voor Mieke en stond de 1-0 op het bord. Dat is wel heel lekker beginnen. Toch moest Marieke in de minuten hierna 2 x kordaat optreden. Achilles deed zeker ook mee. Omdat HSSC beschikt over een paar razendsnelle speelsters raakte de vlagger van Achilles al snel de weg kwijt. De 2-0 werd afgekeurd, na een snelle omschakeling, terwijl de bal werd teruggelegd op de meegekomen Bo. Maar het scheen de thuisploeg niet echt te deren. Binnen een mum van tijd, hooguit 10 minuten, stond het 4-0. Met, misschien in deze serie doelpunten, wel haast een onmogelijke goal van Mieke. Vanaf links schoot ze de bal snoeihard, via de paal, in de touwen. Gelopen koers zou je denken..........nou dat liep toch even anders. Achilles zag niets in een afstraffing en knokte zich terug in het spel. Met een goede linksbuiten en een prima spelverdeelster werd de druk verlegd naar het doel van HSSC. Tot dit moment had de achterhoede resoluut opgetreden bij ballen in de zestien. Prima spel van Annelies en een pluim voor Pascalle die veel storend werk deden. Maar er ontstonden wat schoonheidsfoutjes. Korte combinaties in de eigen zestien en het vergeten van de bal een ros te geven. Zo kon ook zelfs Marieke niet voorkomen dat het met rust ineens 5-3 was geworden. Eigenlijk nog een wonder afgemeten aan het aantal opgelegde kansen van beide partijen.

Na een AAtje, bakkie thee of anders was het tijd voor de 2e helft.

Inmiddels in een lekker lentezonnetje werd er weer gewoon doorgegaan met waar we de eerste helft waren gestopt.....doelpunten. Nu was het Bo die heel knap wegdraaide van haar tegenstander met rechts en de bal met links in de nok van de goal liet inkrullen. Al snel bleek deze 2e helft dat de ruimtes te groot werden om continu te belopen. Sommige dames van HSSC hadden al heel wat minuutjes gemaakt bij het 2e elftal wat een uur eerder nog aan het ballen was. Achilles was weer aan de beurt,6-4. Toch weer veerkracht want HSSC loopt uit naar 8-4 door doelpunten van Marije en Bo. Maar de pijp lijkt wel een beetje leeg terwijl Achilles nog energie genoeg schijnt te hebben. Die komen dan ook een 5 minuten voor tijd nog zelfs op 8-6. Maar omdat HSSC wat minder moeite doet om bij spelhervattingen haast te maken, gaan er nog bijna een 10 minuten bij. Een correcte scheids overigens....alleen is dit de eerste keer dat ik een scheidsrechter zie die regelmatig het spel fluit van buiten de lijnen? Een prima overwinning op een concurrent uit de onderste regionen!! Zulke wedstrijden verdienen meer publiek. Kansen......plus-minus 30! en 14 doelpunten wat wil je nog meer.

Goals: Mieke 3, Bo 3, Sabine 1, Marije 1.

Dit verslag met dank aan Jo Smits 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!