Romé maakt het verschil

HSSC'61 VR1

1 - 0

Sleeuwijk VR2

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse 843

Datum

7 april 2018 10:00

Scheidsrechter

Wilm Koemans

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

De dames hebben de laatste wedstrijden, met leuk en strijdvaardig voetbal, zich lekker weten te verbeteren op de ranglijst. Veel doelpunten en spectaculaire eindstanden in open wedstrijden. Maar wat een een gevecht was het vandaag, eentje van geheel andere orde. Dit had alles te maken met de opstelling/instelling van de tegenstander. Sleeuwijk kon de wedstrijd jammerlijk genoeg maar met 10 dames spelen. En zo kreeg het verloop een weinig fraai schouwspel.
Vanaf minuut 1 werd er op zoek gegaan naar het doel van Sleeuwijk. Maar vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Sleeuwijk weinig zin had in aanvallende intenties. 9 dames in en om de zestien en er 1 op de middenstip. Veel goed bedoelde acties van Marije,Bo,Sabine en Tara maar het net bleef leeg. De korte combinaties liepen stroef en voorspelbaar dus werd er veelvuldig voor de lange bal gekozen. Inzet genoeg maar niemand had de oplossing om de  muur te slechten. Veel verder dan anderhalve kans kwam het dan ook niet deze helft. Gelukkig maakte "het lekkere zonnetje" het allemaal wat dragelijker voor de meegereisde supporters.
De 2e helft bracht zowaar wat meer vertier. Niet dat het spelbeeld veel veranderde. Sleeuwijk was niet uit de 16 te branden maar er leek wat meer snelheid in het spel van de thuisdames. Er kwamen nu ook wat serieuze kansen voorbij voor HSSC. Maar de keeper van Sleeuwijk leek mee te groeien in de wedstrijd. Een topredding op een inzet van Marije en een zeer nuttige op de zoveelste voorzet van Tara. Ook de backs schoven nu wat meer door  om de aanval te ondersteunen. Pascalle zal weinig wedstrijden hebben gespeeld met zoveel balcontact en Marieke met zo weinig. Met 110 % inzet werd het laatste kwartier ingegaan. En dan komt het toch  nog goed. De aanval begint op links, Bo raakt de bal nog half maar Romé schuift uiteindelijk de bal rechts met precisie in de touwen,1-0. Een smile van een meter op Romé dr gezicht........top meiske!! Dat was een belangrijke!! En dan...ja  dan wil Sleeuwijk ineens wel. Ze krijgen nog een geweldige kans met een vrije trap maar Marieke red!! Er volgen nog wat moeilijke minuten maar de tijd is op...en de 3 punten zijn daar. Geen fraaie pot maar wel de 4e winstpartij op rij.

Met dank aan Jo Smits 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!