Je kent ze wel

WNC VR1

2 - 2

HSSC'61 VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse 843

Datum

21 april 2018 11:30

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Die vrijwilligers die vrijdag tegen de vrouw zeggen.......ze hebben mij nodig op het veld. Er is geen scheids of hulp in de keuken enz. Bewonderingswaardige personen die hun club een warm hart toedragen en waar een amateurclub absoluut niet zonder kan. Alleen zijn er ook types die volledig aan hun doel voorbijschieten. De types die hun werk rond het veld soms wel iets te serieus nemen. Maar je hebt ook nog een 3e catagorie die beter met de vrouw een dagje yoga hadden kunnen inplannen zonder schade te berokkenen op het veld.

Vandaag mocht HSSC tegen de nummer laatst,WNC. Dat rangen en standen niet veel zeggen in een 4e klasse is bekend. Veel gehussel met speelsters die wel of niet kunnen. Kortom....nooit iets onderschatten qua sterkte.

De eerste 25 minuten was het een heerlijk schouwspel van beide kanten. Al vrij snel kwam WNC op een voorsprong. Een zeldzaam foutje van onze keep zorgde voor een eenvoudige intikker, 1-0. Niet heel veel later was er een aanval over 3 speelsters ,Bo en Marije en uiteindelijk Mieke die de verre hoek vond,1-1. Het spel golfde op en neer en het beloofde een leuke pot. Er kwamen uitgelezen kansen voor Mieke, Tara en Marije maar het doel leek niet groot genoeg. Gaandeweg de wedstrijd ontstaan er dan wat onhebbelijkheidjes, de scheids negeert nagenoeg alle beslissingen van de grensrechters. Mede hierdoor worden er foute beslissingen genomen. Deze scheids gaat dus op een eigen tour. Bo wordt diep gestuurd en komt alleen voor de keeper. Maar voordeel wordt niet gegeven na een overtreding van WNC. De irritatie komt steeds meer in het veld. Ondertussen speelt het elftal gewoon een prima pot, maar mist het te veel kansen. WNC creeert misschien wat minder als HSSC maar is sterk in de duels. Er had deze helft zeker meer ingezeten voor de babes maar er was een toon gezet door andere.

De 2e helft begon HSSC sterk, veel druk op het doel van WNC. Vooral over links kwam er veel door. Omdat de linksachter van WNC wel heel erg snel was liep het rechts wat minder. Maar wederom een leuk begin. Het werd 1-2, na een mooie bal over de verdediging heen met wederom Mieke als een uitstekende afmaker. Hoog in de touwen schoot ze de bal geplaatst in. Onze leidsman werd steeds bozer omdat er af en toe werd gevraagd waarom hij toch steeds tegen HSSC floot? Dat maakte deze man niet vrolijker. WNC maakte de 2-2 na slecht verdedigen aan onze kant. Maar dan komt het klapstuk van de dag.............een schandalige overtreding op Natascha op links. Afgezaagd bij de enkels zouden wij in Den Haag zeggen. Maar meer dan een vrije trap zag onze beste man er niet in. Stoicijns zag hij het aan totdat Hans even naar zijn dochter kwam kijken hoe het was, ja.......niet goed dus. Maar ik heb zelden zo een iemand zien reageren op een pa die even wil weten hoe het met zn meiske is??? Ga AUB een andere hobby zoeken!!! Vanaf dat moment was de wedstrijd over, nou nog niet helemaal. Marije vond de scheids een pannenkoek en moest naar de kant. En Mieke kreeg nog een zeer grote kans. Het bleef uiteindelijk 2-2, leuk…. maar voetbal blijft wel ontspanning!! Een uitslag in zo een wedstrijd is eigenlijk van ondergeschikt belang..........wij spelen 4e klasse he, voor de lol!!

Een compliment naar het elftal. Jullie hebben je niet laten meeslepen in de emotie, top!!

Vandaag ging mijn aandacht uit naar de nummer 2 van ons. Puike pot Maud!! 

 
Met dank aan Jo Smits 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!