0 - 7

3e klasse D

13 april 2019 14:30

SSC’55 - HSSC’61: 0-7

Wat moet je nou in vredesnaam opschrijven over een wedstrijd die al na zeven minuten geen wedstrijd meer was? En na 90 minuten kun je constateren dat het met een 0-7 uitslag inderdaad een potje was dat er toe leidt dat je meer met randzaken bezig bent dan met het voetbal zelf. Zittend op de tribune gaat het dan over boeren die duidelijk de lente (al voelde dat bepaald niet zo) in hun hoofd hadden en af en aan reden met trekkers al dan niet voorzien van een mesttank of een veewagen. Of het gaat over Mark en Stephan die vrijdagavond nadrukkelijk in beeld waren bij Voetbal Inside en daar als verstokte Feyenoord fans anderhalf uur mochten luisteren naar een loflied op ons aller Ajax. De club die de Nederlandse voetbal eer op de Europese velden hoog houdt met oogstrelend voetbal, waar de hele wereld van onder de indruk is! (zo: dat staat er toch maar mooi).

Of het zou kunnen gaan over hoge bezoek aan deze wedstrijd van een heuse Oranje International; ons aller Lieke (nee niet Martens, maar de With) die vanaf volgend seizoen ons cluppie gaat verlaten om in Eindhoven haar carrière voort gaat zetten. Succes Lieke! Of het zou kunnen gaan over….Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk toch over de wedstrijd van vandaag tegen de rode lantaarn drager SSC’55. Op voorhand een wedstrijd die je moet winnen, maar ploegen die tegen degradatie vechten kunnen soms verrassend uit de hoek komen. Daar was echter vandaag geen sprake van. Na drie minuten kwam de bal bij het uitverdedigen door SSC voor de voeten van Koen Looy. Koen verkeerd al maanden in een blakende vorm en hij haalde vanaf een metertje of achttien uit. De bal verdween ‘als een streep’ in de kruising; een beauty! Vier minuten later zette Lucas de 0-2 op het scorebord en kregen we het gevoel dat er vandaag niet zo heel veel mis kon gaan. Een fraaie actie van Jari die op het laatste moment onreglementair werd afgestopt ‘binnen de zestien’ leidde tot een strafschop en ook daar is Koen tegenwoordig de aangewezen man voor. Hij stuurde de keeper naar de rechter hoek en schoof hem links binnen. Na een handsbal van SSC mochten we vier minuten later weer een penalty nemen en toen deed Koen het precies andersom. Bijzonder knap om zo beheerst een penalty te kunnen nemen en ook al was de druk vandaag misschien niet zo heel groot, je moet het wel ff doen. Bovendien een hattrick voor Koen; zijn eerste bij de senioren volgens hemzelf. Op verzoek van de scheidsrechter was de klok inmiddels stil gezet, dus in welke minuut het was weet ik niet, maar Lucas nam bij een aanval de bal uit een kluts mee, bediende zijn broer, die voor de 0-5 tekende. Zo was bij de rust de stand bereikt waar voorafgaand gekscherend over gesproken was. Floris Klijn was namelijk vanuit de O-19 toegevoegd aan de selectie en bij een dergelijk stand was de kans groot dat hij zijn debuut zou kunnen maken. Dergelijk wedstrijden zijn voor een keeper altijd lastig; geconcentreerd blijven bij een 0-5 stand…maar Niek was het wel toen SSC vlak voor rust een vrije trap mocht nemen die via de muur in doel dreigde te verdwijnen. Met een prachtige reflex voorkwam hij een tegendoelpunt. In de rust was er alle aandacht voor de tussenstanden op de overige velden, want dat wij na vandaag op 39 punten zouden komen was wel duidelijk.

De tweede helft was nog niet zo heel lang bezig toen Niek wederom met een knappe redding in een één op één situatie de nul vasthield. Mocht SSC nog enige hoop hebben gehad dan was het hen wel duidelijk dat dit vandaag niet ging lukken. Vermeldenswaardig was verder nog dat Koen een publiekswissel kreeg, Ivan als invaller zijn doelpunt meepakte en Floris inderdaad zijn debuut maakte in Heicop 1 en betrokken was bij een aanval waaruit gescoord werd. Da’s een lekker debuut!

Het verlies van Sleeuwijk, maakt dat het bovenin wel heel erg spannend gaat worden. Everstein staat nog maar twee punten op hen achter en wij vijf. In de wetenschap dat Sleeuwijk een zwaar programma voor de boeg heeft en Sleeuwijk-Everstein ook nog op het programma staat kan het nog een heel leuke ontknoping worden. Naar anderen kijken heeft echter weinig zin. In de eerste plaats zul je zelf je resterende wedstrijden moeten winnen. Te beginnen volgende week thuis tegen Asperen. Daarin hebben we nog wat recht te zetten na een erbarmelijk slechte wedstrijd van onze kant in de uitwedstrijd. Laat de wedstrijd van zaterdag aanleiding zijn voor een heel plezierige derde helft…

Ik lees wel eens op sites van andere verenigingen: kom onze jongens steunen a.s. zaterdag. Bij HSSC is een dergelijke oproep eigenlijk overbodig; wij zijn d’r gewoon altijd bij; ook in Sprang-Capelle was er weer een flinke delegatie supporters. Da’s ook een kwaliteit van een vereniging!