DE (TUSSEN)BALANS OPMAKEN

Haaften

1 - 2

HSSC'61 1

Competitie

3e klasse D

Datum

15 december 2018 14:15

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Haaften – HSSC’61: 1-2

DE (TUSSEN)BALANS OPMAKEN

 

Er moest een herkeuring aan te pas komen om te zien of er vandaag gevoetbald kon worden in Haaften tegen de plaatselijk FC. Links en rechts werden er al plannen gesmeed om bij een eventuele afgelasting bij Meerkerk – Ameide te gaan kijken of bij onze oud speler Arwin van Soest die het vandaag met LRC op mocht gaan nemen tegen Nieuw Lekkerland. Om elf uur werd echter groen licht gegeven en dan ga je uiteraard bij je eigen cluppie kijken. Schreef ik verleden week dat het koud was…het was vandaag niet veel beter. De snijdende wind maakte het ook nu weer tot een beproeving voor de toeschouwers om ‘de rit uit te zitten’. Opvallend hoeveel supporters er vanuit Hei- en Boeicop/Schoonrewoerd e.o. de moeite nemen om, ondanks de felle kou de verrichtingen van hun cluppie te volgen: chapeau! De laatste wedstrijd voor de winterstop stond er nogal wat op het spel voor beide teams. Haaften (met 19 punten) zou bij winst aansluiting houden bij de kop van de ranglijst en voor HSSC (15 punten) was een overwinning noodzakelijk om het zicht op diezelfde groep niet helemaal kwijt te raken. Bovendien maakt het nogal wat uit of je met een overwinning de winterstop in gaat of met het katterige gevoel van een nederlaag die je pas over vijf weken weer weg kunt spoelen. We begonnen weer in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken met Christiaan als linksback en Ferry Uittenboogerd doorschuivend naar het middenveld. Langs de kant was er de hoop dat we van het spel vandaag een beetje warm zouden kunnen worden, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit niet meeviel. Het eerste kwartier was het een beetje aftasten waarbij Haaften het meeste initiatief nam zonder dat er kansen gecreëerd werden, maar in de 17eminuut was het raak. Het was Danny Verwolf die zich tussen een paar verdedigers van HSSC knap vrij speelde en de bal schitterend in de verre bovenhoek krulde: 1-0.

HSSC kwam echter snel terug in de wedstrijd; een schot van Jan Donker smoorde in de verdediging van Haaften, maar Bas Scheenhart was er als de spreekwoordelijk kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Even later had Bas zelfs zijn tweede kunnen scoren maar dat feest ging niet door. Wat verder volgde in de eerste helft was niet bijster hoogdravend van beide kanten en langs de kant werd gekscherend vastgesteld dat Everstein (één van de koplopers nota bene!) toch wel verschrikkelijk slecht moet zijn dat ze van deze teams verliezen. De enige wapenfeiten kwamen van de kant van HSSC en waren een aantal vrije trappen die echter geen rendement opleverden. Zo gingen we rusten met een gelijke stand. De tweede helft zou je het best samen kunnen vatten als de helft van de gemiste kansen en dan met name van HSSC zijde. Het duurde overigens wel even voordat die kansen kwamen, maar in de 60eminuut was het Frank de Goeij die over de linkerkant gelanceerd werd door Nicky van Dam en rondde deze aanval heel fraai af door de bal in de verre hoek te schuiven: 1-2. Vervolgens was het inmiddels te koud geworden om m’n handen nog uit mijn zakken te halen om alle kansen te noteren, maar het waren er nogal een paar… ofze gingen in het zijnet, of voor het doel langs, ofmen zag geen medespeler staan, ofmen wilde het met een fraaie stift afronden die echter een prooi voor de keeper werd…maar gescoord werd er niet meer. Ook Haaften kreeg een paar kansen, maar Niek stond vandaag heel goed te keepen en zo bleef het tot het eind toe spannend. De enige score die nog wel bereikt waren een tweetal rode kaarten voor Haaften. Was het dan zo’n harde wedstrijd? Nee, integendeel en mogelijk had een tweede gele kaart achterwege kunnen blijven, maar daar gaan wij niet over. 

 

Zo kunnen we nu dus na de eerste competitiehelft een voorlopige balans opmaken: een keurige zevende plaats met 18 punten uit 12 wedstrijden en de opvallende conclusie dat we tegen een aantal hooggeplaatste ploegen aanmerkelijk betere resultaten hebben gehaald dan tegen een aantal ploegen die ruim onder ons staan. Hoe komt dit? vraag je, je dan als onnozele verslaggever af. Blijkbaar halen ‘de betere’ ploegen het beste in ons naar boven terwijl we tegen de (op papier) mindere goden moeite hebben om hen onze wil op te leggen. Ook het gemis van een aantal spelers de laatste wedstrijden kan wellicht een reden zijn, maar je kunt ook stellen dat hun vervangers er stonden toen dit nodig bleek. Individueel spelers beoordelen is een linke zaak dus daar waag ik me niet aan, maar ik vind het verrassend dat na het vertrek deze zomer van een aantal zeer bepalende spelers het team en de staf deze prestatie neer weten te zetten. Het is nog allerminst stabiel qua resultaten, maar het is mooi om te zien dat een aantal nieuwe namen mede de kar zijn gaan trekkenen dat gaan nu eenmaal met vallen en opstaan. Het geeft voldoende vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen!

 

We gaan er nu even tussenuit voor de winterstop en pakken (ijs en weder dienende) de draad weer op tegen RFC op 19 januari. De A selectie wensen we het tweede weekend van januari een goed trainingskamp toe. Rest mij u mooie Kerstdagen te wensen, een goede jaarwisseling en we hopen elkaar op de nieuwjaarsreceptie weer te ontmoeten.

 

Oh ja….Tristan en Jari: gefeliciteerd met “jullie” meiden van O17 die vandaag kampioen werden #succestrainers;-) #succesteam!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!