Een goede eerste, mindere tweede maar weer zeer geslaagde derde helft!

3 - 0

Asperen 1

3e klasse D

20 april 2019 14:30

Wie had dat kunnen denken? Een seizoen dat gekenmerkt wordt door bij vlagen geweldige wedstrijden en dito uitslagen, afgewisseld met een aantal enorme zeperds, kan er toe leiden dat er aan het eind iets heel moois gloort, maar dat we ook met lege handen kunnen staan. Dat zou een tekst van Marc Overmars kunnen zijn, maar het slaat natuurlijk ook op ons eigen cluppie: HSSC’61. Een van die zeperds was de uitwedstrijd tegen Asperen, dus we hadden wat recht te zetten vandaag. Bovendien kunnen we ons geen enkel puntverlies meer permitteren in de strijd om (zelfs nog) de titel of een plaats in de nacompetitie. Vandaag twee afwezigen: Ferry en Jari, waardoor vaste ‘stand in’ Christiaan den Braber de linksback positie invulde en Kees de Nijs op rechts de plaats van Jari innam. Je weet dat je dan over de vleugels in aanvallend opzicht e.e.a. inlevert, maar verdedigend staan deze twee over het algemeen hun mannetje wel. Ons 2e elftal was vrij vandaag, waardoor het niet ten koste ging van hun strijd om de titel. Verder stond een derde helft gepland en qua weer kon het allemaal niet mooier. Waar we verleden week ‘verrekte’ van de kou, stonden we nu te ‘bakken’ in de zon. Om een leuke derde helft te hebben, moesten er echter eerst wel twee goede ‘normale’ voetbalhelften gespeeld worden. Dat lukte maar half; de eerste helft was prima, maar de tweede helft was het niet veel soeps meer. Maar zoals trainer Molenaar op Regio Voetbal al zegt: “in deze fase van de competitie zijn alleen de punten van belang”.

In de eerste helft de bekende beelden: leunend op onze sterke verdediging (de minst gepasseerde in deze competitie!) volgt de verzorgde opbouw via het middenveld. Het gemak waarmee jongens als Nicky, Koen en Lucas elkaar weten te vinden, is een lust voor het oog. We wennen er al een beetje aan, maar al meerdere tegenstanders hebben ons gecomplimenteerd met dit voetbal. Het leidde ook nu weer tot heel wat kansen en kansjes en het enige verwijt dat we het team kunnen maken, is dat er te weinig gescoord wordt. In de 15e minuut was er weer zo’n prachtige aanval. Lucas gaat, Koen ziet dat en geeft de bal op maat mee aan Lucas die hem vervolgens perfect aflevert bij Bas die bij de tweede paal staat om af te ronden: 1-0. Een heel mooie aanval die nu gelukkig wel bekroond werd met een treffer. In de twintigste minuut raakt Kees de Nijs (die nerveus begon, maar zich later herstelde) geblesseerd en even lijkt het er op dat hij de wedstrijd niet voort kan zetten. Gelukkig kon hij verder spelen en tien minuten later stond uitgerekend hij (!) op de goede plaats om een voorzet van Nicky af te ronden: 2-0. Hieraan voorafgaand leek Nicky al op weg naar deze stand, maar zijn rush over zo ongeveer het hele veld kon hij niet bekronen met een doelpunt. Zo bereikten we een ruststand van 2-0 en had ik niet het gevoel dat er vandaag nog zo heel veel mis kon gaan (op voetbalgebied).

Dat ging het echter wel in de tweede helft al had dit gelukkig geen gevolgen voor de uitslag. Dit had echter zomaar gekund. Al na drie minuten in de tweede helft was er een scrimmage voor het doel van Niek waarbij de bal er ook zomaar in had kunnen gaan en wie weet dat er dan gebeurd was? Dat zullen we nooit weten, omdat die bal er niet in ging en Asperen ook de andere kansjes die ze kregen niet benutte. Die waren er wel en Niek moest zich in de 77e minuut voor de bal werpen om onheil te voorkomen. Achterin kon Jan roepen wat ie wilde…het leek tegen dovemans oren gericht en je kreeg steeds meer het gevoel dat, zonder dat Asperen nou geweldig speelde, we onszelf in de problemen leken te gaan brengen. De kansen die we zelf creëerden lieten we onbenut en zo bleef het toch nog veel te lang spannend. Koen werd gewisseld voor Frank, wellicht met het idee dat die met zijn snelheid de ruimtes die er kwamen zou kunnen benutten. Het was even later echter Bas die in de counter alleen nog (onreglementair???) kon worden afgestopt binnen de zestien. Tegenwoordig een klusje voor Koen, maar diens vervanger Nicky bleek het ook nog niet verleerd: 3-0. Niels en Dennis kwamen er nog in voor Tristan en Kees de Nijs, maar de wedstrijd was wel gespeeld. Mooi om te zien dat het met de conditie en de gretigheid van onze mannen wel goed zit: in de 90e minuut ging Lucas nog voor een bal die over de zijlijn leek te gaan en sprintte door naar de achterlijn, waar hij de meegelopen Bas voor het doel wist te vinden. De bal kwam alleen net iets achter Bas terecht waardoor deze niet af kon ronden. Zo haalden we de drie broodnodige punten binnen en was het afwachten wat ‘de rest’ deed vandaag. Nou: Everstein pakte de overwinning en is nu door het gelijke spel van Sleeuwijk op doelsaldo koploper. Wij volgen beide ploegen op drie punten, GDC hijgt ons in de nek en kan qua punten aanstaande maandag in en tegen Vuren op gelijke hoogte komen met ons. Kortom: het is een competitie die nog lang niet beslist is. Komende twee zaterdagen even geen wedstrijden. Op 11 mei pakken we de draad weer op in Den Bosch tegen BLC.