1 december 2018 15:00

Asperen pakt weer eens drie punten tegen zwak HSSC’61

01 dec 2018
DBRN Fotografie - Jeroen de Bruin

ASPEREN – Asperen wist eindelijk weer eens te winnen. Een zwak HSSC’61 werd met 2-0 verslagen.

Asperen koesterde de punten, want goed was het allerminst wat de thuisploeg liet zien. De gasten waren echter niet bij machte daar gebruik van te maken. “De eerste helft was vlak en van beide kanten slecht”, vond HSSC-trainer Gerrit Molenaar. “Door een afgrijselijke blunder gaan we echter met een achterstand de rust in en brengen we Asperen in een zetel.”

Jaap van Hattem zag ook dat zijn ploeg niet groots speelde. “Maar dat hoeft op dit moment ook niet. Het gaat de laatste weken wat beter dan in het begin van dit seizoen. Dan is het mooi dat het nu ook een keer drie punten oplevert.”

Niet om aan te gluren
In een nat en kil Asperen was de eerste helft niet om aan te gluren. Pas vijf minuten voor rust viel er wat activiteit voor de doelen te bespeuren. Juist in een fase dat HSSC’61 wat beter in de wedstrijd kwam, kopte Tareq Ibrahim vrijstaand naast. Kort daarna bracht Christiaan den Braber met een prachtige pass Nicky van Dam in stelling, maar op het gladde veld kon Van Dam de bal net niet controleren.

Op weg naar een 0-0 ruststand kwam Asperen toch nog op voorsprong. HSSC-doelman Niek de Vos ging onder een corner van Michiel den Hartog door en Ibrahim kopte nu wel raak.

Beslissing
Na rust kwamen de gasten wel iets beter in de wedstrijd, maar aanvallend werd amper iets gecreëerd. De thuisploeg kwam halverwege de tweede helft één keer goed weg toen een inzet van Frank de Goeij net naast het doel van Dennis Rooijackers hobbelde.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Den Hartog mocht het halve veld oversteken en bediende attent de vrij staande Gerard Breider. Eerder was Breider nog op het nippertje gestuit door Jari Aantjes, nu kon niemand de 2-0 voorkomen.

Ander vaatje
“We krijgen volgende week SSC’55 op bezoek. Dan moeten we gewoon de punten pakken. Maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden”, zei Molenaar.

Asperen heeft het nodige vertrouwen na drie prima wedstrijden. “Als we het vandaag zuiniger uitspelen, kunnen we nog vaker scoren. Dat is echter bijzaak. We hebben gedisciplineerd gespeeld. Met twee man kort voor de verdediging geven we de laatste weken veel minder weg. Van daaruit kunnen we gaan bouwen”, aldus Van Hattem.