9/11…nine-eleven kan ook mooi zijn

HSSC'61 1

5 - 1

Sleeuwijk 1

Competitie

3e klasse D

Datum

16 februari 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

De term nine-eleven (9/11- 9 september) staat in de geschiedenis gegrift als de datum waarop Amerika in het hart van de democratie geraakt werd door een terroristische aanslag van ongekende omvang. Wie 9/11 hoort associeert dat onmiddellijk met die gebeurtenis. Hoewel een voetbalpotje in Hei- en Boeicop absoluut niet in verhouding staat tot dergelijke gebeurtenissen op wereldschaal, hadden we zaterdagmiddag in Hei- en Boeicop ook een 9/11 die heel wat vrolijker stemde! Deze combinatie van rugnummers was vandaag bij HSSC zijde onhoudbaar voor Sleeuwijk en uiterst efficiënt. 

Een week geleden vroeg ik me af hoe goed we zijn met een nagenoeg fitte selectie. Dat antwoord zou in de wedstrijden tegen de nummers één en twee gegeven moeten worden. De eerste helft van het antwoord werd verleden week gegeven tegen Capelle en vandaag moest dan het tweede antwoord volgen tegen koploper en titelfavoriet Sleeuwijk. Waar we verleden week nog een beetje twijfelden of we nu tevreden met een gelijkspel moesten zijn of teleurgesteld over de puntendeling werd er vandaag een antwoord gegeven dat aan duidelijkheid niets te wensen over liet: een klinkende 5-1 overwinning met voetbal wat deed denken aan de gloriejaren van HSSC aan het begin van deze eeuw. Daar zijn altijd twee teams voor nodig en vandaag stonden die op het veld. Sleeuwijk, dat in hun jubileum jaar hunkert naar het kampioenschap en daar ook wel het team voor heeft en HSSC dat bij vlagen deze competitie heel goed voetbal heeft laten zien maar dat afgewisseld heeft met een paar zeperds. De uitwedstrijd werden we met name in het pak gedaan door hun nummer 11: Frans van Steenhoven. Een speler met een mooie loopbaan in het amateurvoetbal en waarschijnlijk de beste speler die er in onze competitie rond loopt. Na een carrière bij o.a. Kozakken Boys, Roda Boys en Achilles Veen is hij weer terug op het oude nest in Sleeuwijk. Moeilijk te verdedigen bleek ook vandaag weer en Jari en zijn kompanen hadden er hun handen meer dan vol aan. 

Maar toch was het niet deze nummer 11 die na afloop in de schijnwerpers stond… 

Guess who’s back??? Na blessureleed is ie er weer: Lucas op 11. Maar vandaag moeten we ze eigenlijk allemaal noemen, want er werd een fantastische teamprestatie geleverd die leidde tot een prachtig resultaat. Dan hoef je niet veel te schrijven over randzaken, want die waren vandaag absoluut niet relevant; vandaag was het één en al voetbal dat de boventoon voerde: het was genieten langs de kant in een heel voorzichtig voorjaarszonnetje. 

In gedachte de wijze woorden van Johan Cruijff: ‘de aanval is de beste verdediging’ zette de trainer vandaag een uiterst risicovolle opstelling op papier met drie verdedigers, vijf middenvelders en twee aanvallers. Frank zakte een linie terug en Menno speelde wat meer voor de verdediging en zo stond er een zeer aanvallend team op het veld. Tegen een sterke aanval als die van Sleeuwijk is dat best een risico, maar vandaag pakte dat geweldig goed uit. Frank speelde een uitstekende wedstrijd als schakel op het middenveld en gaf daarmee heel nadrukkelijk zijn visitekaartje af en Menno die een wat moeilijkere periode heeft gehad, speelde vandaag weer ijzersterk. Dat het zo goed uit zou pakken zag het de eerste tien minuten nog niet direct naar uit. Het was Sleeuwijk dat het initiatief nam, maar tot grote kansen leidde dit niet en het was Nicky van Dam die de eerste waarschuwing uitdeelde in de zesde minuut. Uit een ingooi speelde hij zich vrij, maar de keeper kon nog net redding brengen met zijn voet. Na zo’n tien minuten spelen nam HSSC het initiatief over en de kansen volgden zich in rap tempo op. In de 15e minuut een counter van Lucas die met zijn snelheid vandaag ongrijpbaar was voor de verdedigers van Sleeuwijk. Een minuut later was de keeper van Sleeuwijk al gepasseerd maar een verdediger kon op de doellijn nog redding brengen. In de 17e minuut was het echter wel raak: Ferry stuurde Lucas diep, zijn voorzet op Bas was op maat en hij tekende voor zijn eerste treffer deze middag. Nauwelijks vijf minuten later bezorgde Nicky de bal bij Bas en die kwam als overwinnaar uit het duel tussen twee verdediger tevoorschijn De keeper had zijn doel verlaten en zo was Bas op weg naar zijn tweede doelpunt deze middag. Na een half uur leek HSSC op rozen te 

zitten toen wederom Lucas een perfecte voorzet gaf op Bas die daarmee in een half uur tijd een hattrick op het bord zette. Maar Sleeuwijk was zeker niet van plan zich bij een nederlaag neer te leggen en in de 35e minuut was Niek al gepasseerd, maar kon Jari op de doellijn nog redding brengen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door diezelfde Jari op onorthodoxe wijze over zijn eigen doel heen geschoten, maar uiteindelijk was het toch Sleeuwijk dat op slag van rust de 3-1 scoorde. Een voorzet vanaf de linkerkant werd fraai binnengekopt door hun spits. Zo ging het talrijke publiek richting de kantine met de wetenschap dat het vandaag nog zeker niet gespeeld was. 

En het had ook nog heel spannend kunnen worden als Sleeuwijk in de eerste minuut na de rust een kans benut had. Dat deden zij niet en toen even later Bas op rechts een verdediger uitspeelde en een perfecte voorzet gaf op Lucas, die heel beheerst afrondde betekende dit de 4-1. Wat een weelde en vanaf dat moment was er ook eigenlijk ‘geen vuiltje meer aan de lucht’ voor HSSC. Aanvallend liep het vandaag als de spreekwoordelijke trein en Sleeuwijk kon daar niet veel meer tegenoverstellen behoudens één grote kans maar toen was de wedstrijd al beslist. HSSC was ook niet van plan om nog veel weg te geven en men ging voor elkaar door het vuur en dan lukt zo’n dag ook (bijna) alles. Na ruim een uur spelen was de wedstrijd wel beslist. Het was wederom Lucas die de bal perfect voorgaf op Bas en hij tekende voor zijn vierde treffer deze middag en daar stonden zomaar de fraaie cijfers 5-1 op het bord. Er volgden nog een paar wissels: Christiaan en Niels kwamen er in voor Ferry en Koen en uiteraard kon een publiekswissel voor Bas niet uitblijven. Onder luid applaus verliet hij het veld voor Richard Kool. 

Zo bracht HSSC de spanning weer terug in de kop van de ranglijst; Sleeuwijk is weliswaar nog koploper met een punt voorsprong op Capelle en twee op Everstein. Daarnaast heeft Sleeuwijk een wedstrijd minder gespeeld. Door het verlies van NEO staan we nu steviger op de vierde plaats, maar we willen meer! 

Eerst echter even nagenieten van deze mooie en sportieve (!) wedstrijd met twee grote winnaars: het team en het publiek dat in heel grote getalen was opgekomen. Mogelijk dat men in Sleeuwijk voortaan bij 9/11 nog wel eens terugdenkt aan die zaterdagmiddag in Hei- en Boeicop… Bij HSSC in ieder geval wel vermoed ik zo. Gelukkig staat alles op beeld dankzij Bas Rikkers met zijn soccerreporter en waarschijnlijk haalt hij zondag behoorlijk hoge kijkcijfers in de regio Hei- en Boeicop/ Schoonrewoerd. Het interview na afloop met ‘onze eigen’ 9/11 was een mooie afsluiting van een gedenkwaardige zaterdagmiddag.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!