HSSC’61 – RFC: 3 – 0

HSSC'61 1

3 - 0

RFC 1

Competitie

3e klasse D

Datum

19 januari 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Over bankzitters en basiskrachten 

Het jaar 2019 is begonnen en behoudens de nieuwjaarsreceptie moet het op voetbal gebied allemaal nog een beetje op gang komen. Er gebeurt natuurlijk, zelfs in zo’n voetbal loze periode, altijd wel wat bij HSSC. Zo konden we op de website al zien, maar nu ook langs het veld, dat er prachtige nieuwe banken gerealiseerd zijn; ware kunststukken zijn het geworden en de complimenten voor ontwerpers, makers en plaatsers van het geheel! Ze zitten fantastisch kan ik u uit eigen ervaring meedelen al zou een kussentje en een plaid wellicht nog een idee zijn om van huis mee te nemen. 

De firma ’t Lam gaat er ooit nog een keer vandoor met één of andere award uit de kunstwereld. Het prachtige logo van HSSC dat in de kantine hangt komt tegenwoordig op iedere foto die binnenshuis gemaakt wordt in beeld en dat is meer dan terecht. Daarnaast hebben we tegenwoordig een vaste camera langs het veld staan die opnames maakt van de wedstrijd. Je kunt de wedstrijd dus live op je TV zien, maar veel leuker is het natuurlijk om een seizoenkaart te hebben en op Het Plein de wedstrijd te volgen. Zo is er dus aan de zaken rondom het voetbal het nodige werk verricht; daar ligt het allemaal niet aan. 

En wat doen de teams deze weken? De meeste senioren teams van HSSC overbruggen deze voetbal loze periode om iets aan teambuilding te doen. Er is zelfs een team dat het bezinning noemt (zo zag het er ook echt uit op de foto…) en de jeugdteams spelen veelal hun toernooitjes in de zaal. 

De selectie van ons vlaggenschip vertrok naar de duinen van Schoorl om zich daar voor te gaan bereiden op de tweede competitiehelft. Volgens de deelnemers een geslaagd weekend en dan ben je als team, maar zeker ook als publiek natuurlijk nieuwsgierig hoe dit dan allemaal uit gaat pakken. Als uitgangspunt de 7e plek en de vraag: kunnen we meedoen in de (sub)top, eventueel een periodetitel pakken of wordt het een strijd om weg te blijven bij de gevarenzone. De eerste seizoenshelft bood in dat opzicht, met de zeer wisselende resultaten, niet veel houvast. Een wedstrijd als vandaag is dan wel heel belangrijk om te laten zien dat we nu ook tegen lager geplaatste ploegen op de ranglijst een goed resultaat neer kunnen zetten. 

“IJs en weder dienende starten we na de winterstop de tweede helft van de competitie tegen RFC uit Raamsdonksveer”. Daar eindige het laatste verslag van 2018 mee en dat was achteraf een ter zake doende opmerking. Het was nog maar zeer de vraag of er gevoetbald kon worden vandaag. De eerste nachtvorst deed zijn intrede deze week en het duurde tot na het middaguur alvorens de beslissing viel: er kan gevoetbald worden op het A-veld! De supporters die hadden gehoopt de wedstrijd vanuit hun luie stoel op de TV te kunnen volgen hadden pech; er was iets niet in orde met de verbinding o.i.d. zodat er niets anders op zat dan een dikke jas aan te trekken en de wedstrijd te komen volgen op Het Plein. De tegenstander van vandaag is een heel jonge vereniging. Opgericht in 2017 en ontstaan door een fusie tussen Good Luck en Veerse Boys. De enige ploeg ook die we voor de winterstop nog niet ontmoet hebben; een volstrekt onbekende tegenstander dus. 

Met een nagenoeg fitte selectie (alleen de al langere tijd geblesseerde Marko Luksen ontbreekt nog) was er weer wat meer te kiezen voor de technische staf. Zij hielden echter terecht vast aan het team dat de laatste weken voor de winterstop de nodige punten bij elkaar gespeeld had. Nadat de door de “Fruitschuur Schoonrewoerd” beschikbare wedstrijdbal door de pupil van de week Morena van de Berge, in het doel van RFC gedeponeerd was kon de wedstrijd beginnen. Na een kwartier stelden we langs de lijn met elkaar vast dat er eigenlijk niet zo heel veel te beleven was…maar dat geconstateerd hebbende viel de eerste kans van HSSC te noteren. Het beproefde recept: Jari roept heel hard NU! Jan Donker geeft vervolgens een perfecte diepe bal die Jari vervolgens laag voorzet in de hoop dat iemand zijn voet er tegenaan zet. Dat deed Nicky net wel of net niet maar het resulteerde in ieder geval niet in een goal. Het duurde vervolgens weer een kwartier voordat de volgende kans ontstond. Tristan onderschepte knap een bal op het middenveld gaf een voorzet op Bas, maar ook die actie leidde niet tot de openingstreffer. Net zomin als de bal die in de 34e minuut wel in het netje 

belandde, maar wegens vermeend buitenspel ging ook dit feestje niet door. Een laatste poging voor de rust van Koen Looy ging net voor het doel langs en zo sloten we een beetje teleurstellende eerste helft af, maar wel met het gevoel dat, zeker gezien de laatste tien minuten van die eerste helft, er meer in moest zitten vandaag dan een flauw gelijkspel. 

Na de rust kwam Kees van de Berg in de ploeg voor Christiaan en Ferry ging linksback spelen. Na een paar minuten kon Nicky bijna profiteren van het feit dat de keeper van RFC de bal niet in een keer klemvast had, maar die kon dit nog net op tijd herstellen. In de 62e minuut kwam wat mij betreft het hoogtepunt van de wedstrijd: Ferry kwam op over links, nam de bal met ietwat geluk uit een duel met de aanvoerder van RFC mee, gaf een perfecte hoge voorzet bij de tweede paal die Bas schitterend tegendraads binnenkopte; een juweeltje van een doelpunt en jammer dat die dus niet op beeld staat…maar wel: 1-0. Vijf minuten later had het zomaar 1-1 kunnen staan, maar Niek (die deze middag niet zo heel veel te doen had; en da’s altijd link…) redde bekwaam. Een paar minuten later viel echter de beslissende goal van de wedstrijd. Het was wederom Jari die de bal bij Nicky bezorgde en die rondde nu wel af: 2-0. Niels kwam vervolgens in het veld voor Frank en Tristan maakte plaats voor Lucas. Die laatste is met zijn snelheid altijd een gevaar en hieruit ontstonden nog een paar mooie kansen en het laatste doelpunt was bijna een kopie van de eerste goal met nu Lucas als aangever en wederom Bas als afmaker: 3-0. Een van HSSC zijde sterke tweede helft en een mooi resultaat hetgeen betekend dat we zijn opgeklommen naar de 5e plaats op de ranglijst. 

In een verslag komen altijd maar een paar namen naar voren en dat zijn veelal de doelpuntenmakers of degene die daar bij betrokken is. Dan doe je anderen eigenlijk tekort. Het feit dat er voor RFC weinig kansen te noteren vielen ligt natuurlijk ook aan een middenveld en verdediging. Niek, Jan, Menno en Christiaan hielden het vandaag achterin dicht, Jari wordt wat vaker genoemd omdat hij van achter uit aanvallend lekker bezig is. Koen is toch een beetje de man met veel voetbalinzicht, fraaie acties en veelal oplossingen zien die een ander niet (zo snel) ziet. Een speler die door zijn spel heel wat overtredingen te incasseren krijgt. Nicky komt steeds meer in zijn beste vorm en pakt ook vaak zijn doelpunt mee. Tristan, Frank en Ferry zullen altijd voetballers blijven waar je “gek van wordt” of “gek van bent”. Persoonlijk zit ik bij die laatste groep. Niet altijd constant, maar wel (bij tijd en wijle dus) spelers die wat extra’s brengen. Kees brengt (net als Jan) altijd een dosis inzet en scherpte in de ploeg die je eigenlijk niet kunt missen en “good old” Bas scoort er weer lekker op los. Lucas komt er natuurlijk weer aan als hij fit is/blijft en er staan een paar jongens te dringen waarvan Niels nadrukkelijk: ‘op de deur klopt’. 

Zo kun je dus de conclusie trekken dat terugkomend op het begin van dit verslag een ‘goede bank’ onmisbaar is voor een vereniging. We maakten vandaag een mooie start voor de tweede seizoenshelft en zijn heel benieuwd wat er nog meer in het vat zit. Dat laatste nemen ze bij HSSC wel eens erg letterlijk, maar voor alle duidelijkheid: ik bedoel het dus in voetballend opzicht. 

Rest mij nog één naam te noemen zonder wie een wedstrijd nooit gespeeld kan worden: de scheidsrechter; in dit geval dhr. Kriesels uit Breda. (volgens zijn vrouw niet uit Breda, maar uit een klein plaatsje daar in de buurt) Na afloop hadden we het in de bestuurskamer even over het feit dat het een makkelijke wedstrijd was om te fluiten. Vervolgens kwamen we echter tot de conclusie dat dit wel eens aan de scheidsrechter van dienst kan liggen en vandaag was dit het geval. Je hoorde nauwelijks iemand langs de kant mopperen en een groter compliment kun je volgens mij niet krijgen als scheidsrechter.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!