2 - 4

SV BLC

3e klasse D

24 november 2018 14:30

Dat geeft vertrouwen voor volgende week” daar eindigde het verslag van verleden week tegen Sparta’30 mee. Gezien de stand op de ranglijst was de wedstrijd van vandaag tegen BLC dan zo’n wedstrijd waarin dat vertrouwen zich moest laten uitbetalen in drie punten. Maar zo simpel is het voetballeven niet, bleek ook vandaag maar weer eens. Het was vandaag ook echt zo’n wedstrijd van aanklampen bij de subtop en stiekem omhoog kijken, of belanden in de middenmoot en opletten dat je wegblijft uit de onderste regionen. Aan vertrouwen geen gebrek overigens tijdens de eerste twintig minuten van het duel. Al na één minuut wordt Frank diep gestuurd door Mark, maar de keeper kan op tijd ingrijpen. Het is HSSC dat het spel maakt en het is wachten op de eerste treffer. Die valt na tien minuten: een fraaie steekbal van Koen Looy op Frank de Goeij die beheerst afrond: 1-0. Enkele minuten later mag BLC een corner nemen en daar was op gestudeerd… De bal werd teruggelegd op een speler van hen maar het ingestudeerde schot kwam er niet en uit de tegenaanval was HSSC wederom gevaarlijk. Na twintig minuten viel de 2-0. Een rush van Jari Aantjes over rechts die hem perfect voorgaf op Koen Looy die hem binnenliep. Zo leek het een makkelijke middag te worden en in gedachte zagen we ons al stijgen op de ranglijst. Maar ja, zoals ik al schreef: zo simpel is het voetballeven niet. BLC werd brutaler en begon de schroom van zich af te schudden en melden zich wat vaker in de buurt van het doel van Niek de Vos. Na een half uur spelen viel de 2-1. Een doelpunt waar een sterke buitenspel lucht aan zat. Bij HSSC zeggen we dan: “als Tom vlagt voor buitenspel dan is het dat ook wel”. Maar het vlagsignaal nam de scheidsrechter van dienst niet eens voor kennisgeving aan, laat staan dat hij Tom ging raadplegen. Hij wees resoluut naar de middenstip. Een fikse domper en een minuut later had het zomaar 2-2 kunnen staan ware het niet dat Niek heel goed ingreep. Even later was het weer Jari Aantjes die aan een solo begon, nu door het midden van het veld en gaf de bal aan Bas Scheenhart die helaas de buitenkant van de paal raakte. Op slag van rust nogmaals een mogelijkheid voor Bas, maar ook deze kans bleef onbenut. En terwijl we al dachten te kunnen gaan rusten brak een speler van BLC na onzorgvuldig balverlies op het middenveld over links uit. Hij speelde Mark van Daalen uit die vandaag de geblesseerde Jan Donker verving en schoot uit een “onmogelijke” hoek de 2-2 binnen. Met die stand gingen we rusten en dat was toch wel een fikse tegenvaller, was te lezen op de gezichten van spelers en supporters.

Maar goed: we hadden nog een tweede helft op het recht te zetten en binnen een minuut had dat ook zomaar gekund, maar het schot van Frank de Goeij zeilde net over de kruising. Het leek de opmaat voor meer, maar daar kwam niets van terecht. Vlak na het schot van Frank ging een kopbal van BLC rakelings langs de (voor ons) goede kant van de paal. Wat er daarna verder gebeurde was een treurig schouwspel van HSSC zijde. Het middenveld werd in zijn geheel door BLC over genomen en iedere tweede bal viel bedoel of onbedoeld voor de voeten van een BLC speler en die voelden dat er hier vandaag wat te halen was op Het Plein. In een tijdsbestek van twee minuten (64e en 66e minuut)  vielen er twee doelpunten, door nonchalance en persoonlijke fouten.

Het tij was niet meer te keren en ook Bart Klijn en Lucas van Dam wisten geen kentering te weeg te brengen. Ook Niels den Braven pakte nog een aantal minuten mee, maar het was wel duidelijk: vandaag ging het niet meer goed komen. Een terechte overwinning al met al voor BLC.

We staan nu bovenaan, maar wel in het rechter rijtje. Op zich helemaal niet slecht vind ik als supporter, maar eerlijk gezegd had ik en velen met mij vandaag gehoopt met een beter gevoel naar huis te gaan. Volgende week gaan we op bezoek bij Asperen. Een ploeg die onderaan staat, maar vandaag in de uitwedstrijd tegen Vuren een verdienstelijk gelijkspel behaalde en de week ervoor koploper Sleeuwijk aan het wankelen bracht. Gaan we dan niet met vertrouwen naar Asperen? Natuurlijk wel! De ene week is de andere niet en we hebben laten zien dat we deze competitie een aantal heel goede wedstrijden hebben gespeeld. We gaan het zien!