4e klasse 843

17 november 2018 12:45

Zoals elk jaar, is afgelopen zaterdag ook weer de goedheiligman aangekomen. Dit keer was het in de Zaanse Schans. Vele toeristen wisten niet wat ze zagen.
De afgelopen weken ging het natuurlijk al om de eeuwige discussie. Moeten de pieten wit zijn, of toch liever zwart. Wat willen de kinderen en zouden er problemen komen?
Maar vandaag was er nog een strijd. De eeuwige strijd tussen Oranje en Rood. Voor ons beter bekend als de strijd tussen HSSC'61 en SC Everstein. Dit jaar is het al vaker geweest dat Oranje deze strijd wist te winnen. En nu kon dit nogmaals gebeuren maar dan bij de VR1. Tegenstander SC Everstein VR1 wist tot op heden nog maar 1 winst te behalen. Het leek dus van tevoren al duidelijk wie er ging winnen. Maar deze wedstrijden staan altijd op zichzelf. Hier komt meer kijken dan zomaar een wedstrijd voetballen. Strijd, passie en trots, dat zijn de kernwoorden voor dit soort wedstrijden.

Op het koude Sportpark Ries van Arnhem, lag het kunstgras klaar om bespeeld te worden. Het enige waar je het warm van kon krijgen, was het spel van beide ploegen. Ze hadden gelukkig de bussen thuisgelaten en zo werd er fanatiek gezocht naar doelpunten. De eerste kansen waren voor HSSC'61 maar dit leverde niet direct een doelpunt op. Iets later was een corner wel doeltreffend. Lilian met de corner en Marije die de bal op een fraaie manier in wist te tikken. HSSC'61 ging op zoek naar meer. De betere kansen bleven voor Oranje. Everstein wist daar eigenlijk vrij weinig tegenover te zetten. Een paar wissels leverde wel wat meer gevaar op, maar geen open kansen. Pas tegen het eind van de 1e helft had Everstein echt moeten scoren. Maar de open kansen werden niet afgerond. Hierdoor bleef het 0-1.

Everstein kreeg dus vertrouwen door het eind van de 1e helft. Toch was dat vrij snel voorbij in de 2e helft. Het was wederom snel raak voor HSSC'61. In de 7e minuut was het Stephanie die haar 1e van vandaag wist te maken op aangeven van Mieke. Het verschil is 2 en eigenlijk was hier het verzet al gebroken van Everstein. Zeker toen 1 minuut later de keepster van Everstein de bal wat slordig weg wist te werken. Het gevolg was een fraai afstandschot van Daniëlle die de bal over de keepster wist te plaatsen en de 0-3 wist te maken. Iets meer dan 10 minuten later, was daar ook de 0-4. Stephanie wist met een uitgemeten voorzet Lilian te vinden die de bal vervolgens simpel tot doelpunt wist te verwerken. Everstein wist hier niets meer tegenin te brengen. Dit kwam ook omdat het bij HSSC'61 achterin goed stond en HSSC'61 deed het wat rustiger aan
Na iets meer dan een half uur was ook de 0-5 een feit. Wederom was het Stephanie die nu op aangeven van Lilian, deze wist te maken. Vlak voor het eind was de hattrick compleet. Stephanie met een afstandschot en de eindstand 0-6 stond op het scorebord. De strijd tussen Oranje en Rood leverde dus weer een overwinning op voor Oranje. De stand bij de senioren is nu dus 4-1 voor HSSC'61. De enige overwinning van Everstein was voor de VR1 tegen de combinatieteam van HSSC'61 en Everstein in de beker. Ondanks dat de strijd er altijd zal zijn op het veld, liggen de kleuren Oranje en Rood niet zo ver uit elkaar. Op het veld de strijd, naast het veld zijn beide clubs goed in een 3e helft.
In de competitie blijft het spannend. HSSC'61 staat gedeeld 2e. Er zijn 5 ploegen totaal die binnen 3 punten met elkaar staan. Bij een overwinning volgende week tegen Ophemert, zal de competitie netjes gesplitst worden. Tussen nummer 7 en 8 zal dan een verschil van 6 punten ontstaan.