Vriendenschaar 1

3 - 1

3e klasse D

12 oktober 2019 15:00

Na drie wedstrijden tegen, naar het zich nu laat aanzien, drie tegenstanders uit de categorie “daar moet je punten tegen pakken’, stond er vandaag een wedstrijd op het programma tegen een tegenstander die dat predicaat zeker niet heeft: Vriendenschaar. Wat niet wegneemt dat het uiteraard wel de bedoeling is om punten te pakken tegen welke tegenstander dan ook. Vriendenschaar is een vereniging die de omschakeling heeft gemaakt naar zaterdagvoetbal en daarin vorig jaar in de vierde klasse moest starten. Ze hebben zich daar heel rap uitgewerkt en voorafgaand aan deze competitie werden zij als één van de favorieten bestempeld voor het kampioenschap. Hun start was tegenvallend met nederlagen tegen Everstein en Desto, maar ook dat blijken ploegen die zich willen mengen in de strijd om de titel of anderszins wel een periodetitel.

De wedstrijd van vandaag kort samenvattend kun je spreken van, met name in de tweede helft, een heel aantrekkelijke wedstrijd, waarin een puntendeling meer recht gedaan zou hebben aan het wedstrijdbeeld. Het was de wedstrijd van de keepers, waarbij met name de keeper van Vriendenschaar zich het meest kon onderscheiden met een aantal reddingen waarmee hij zijn ploeg vandaag een heel grote dienst bewees. Het feit dat hij zich ‘man of the match’ mag noemen geeft wel aan dat HSSC de ploeg was die de meeste doelpogingen ondernam, maar met name in de afwerking het vandaag liet afweten. Na 8 minuten spelen was het een onoplettendheid bij HSSC waardoor hun opgekomen linksback ineens vogelvrij kwam te staan. Dat hij hem zelf niet afmaakte, maar dat er drie pogingen voor nodig waren geeft aan dat het afwerken bij Vriendenschaar ook niet altijd geweldig was, maar dit leverde hen wel de 1-0 voorsprong op. Twee minuten later leek Nicky de schade al te kunnen herstellen, maar zijn doelpoging verdween buiten het bereik van de keeper (en dat gebeurde vandaag niet vaak!) aan de verkeerde kant van de paal. Daarna volgde er in de loop van de eerste helft diverse doelpogingen van beide zijde waarbij de keepers een hoofdrol speelden. Met name de katachtige reflex van de keeper van Vriendenschaar op een uitstekende kopbal van Floris uit een corner, was er één uit de buitencategorie. Het was Vriendenschaar dat HSSC de wedstrijd liet maken zoals dat heet, maar loerde op de counter en dat betekende dat men achterin heel attent moest blijven om niet nog meer schade op te lopen voor de rust.

De tweede helft begon Vriendenschaar sterk met een aantal doelpogingen waarvan er één in het zijnet belandde en een schot van net buiten de zestien na een corner door Niek met een uiterste krachtsinspanning over het doel getikt werd. Net toen HSSC weer begon te denken aan de gelijkmaker was het een speler van Vriendenschaar die zichzelf en zijn ploeg een verjaarscadeau gaf in de vorm van de 2-0. Een tegenvaller, maar er was nog tijd genoeg om het te herstellen. De kansen waren er en Lucas die alleen op de keeper af ging had de aansluittreffer op zijn schoen. Het was echter de keeper die als winnaar uit de bus kwam uit dit één op één duel. De kansen regen zich aaneen en Vriendenschaar had ook zomaar de derde kunnen maken. Niek onderscheidde zich vandaag echter ook met een aantal belangrijke reddingen. Het duurde tot de 77e minuut voordat die belangrijke 2-1 gemaakt werd. Floris had de bal op de achterlijn en worstelde zich daar knap vrij met een aantal tegenstanders om zich heen en wist de bal bij Bas te bezorgen die van dichtbij binnen tikte. We gingen er nog eens voor zitten en 2-2 hing ook in de lucht, maar wilde vandaag helaas niet vallen. De ruimtes achterin werden bij ons steeds groter en vlak voor tijd profiteerde Vriendenschaar. Hun spits kreeg de bal zonder een verdediger in zijn buurt aangespeeld en verschalkte Niek met een fraaie lob. Daarmee was de wedstrijd beslist. Een teleurstellende uitslag uiteraard, maar met goed voetbal tegen een sterke tegenstander is daar na een nachtje slapen toch wel mee te leven. Volgende week een tegenstander waarvan we eigenlijk niets weten; FZO uit Zeist. Wat we wel weten is dat ze net als HSSC in het bezit zijn van zeven punten, dus een duel waarbij er al heel voorzichtig een beetje kaarten geschud worden. Kun je een beetje in het spoor blijven van de koplopers of moet je je voorlopig richtten op de middenmoot. We gaan het zien!