We doen weer mee!

Focus '07 1

1 - 2

HSSC'61 1

Competitie

3e klasse D

Datum

1 februari 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

De fraaie start na de winterstop kon vandaag een vervolg worden gegeven. Dit moest dan gebeuren op een dag, na een week die voor veel spelers en volgers toch wel een beetje in het teken stonden van het trieste overlijden van Bas de Korte. Een bekend gezicht bij de club en zeker bij zijn leeftijdsgenoten van ons eerste elftal en een heel goede vriend van Nicky. Deze middag werd afscheid genomen van hem en om die reden was Nicky ook niet aanwezig vandaag. Natuurlijk een verlies voor het team, maar het woord verlies plaats je op zo’n dag toch wel in een ander perspectief. Bas was geen lid van onze vereniging, maar wel regelmatig op Het Plein te vinden. Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden veel sterkte om dit grote verlies te verwerken. Ik begreep van een aantal mensen rond ons eerste elftal dat dit alles toch wel een bepaalde gemoedstoestand opriep bij een aantal spelers en dat is natuurlijk heel begrijpelijk.

Of dit een rol speelde valt natuurlijk niet te zeggen, maar feit was wel dat de eerste helft bitter weinig kijkplezier opleverde. Aanvankelijk nam HSSC het initiatief en leek het eerste doelpunt in de lucht te hangen, maar al snel zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. De beste kans was voor Focus maar het doelpunt wat hier uit voort kwam was vooraf gegaan door buitenspel en ging dus niet door. Via Bas werd Lucas een paar keer op avontuur gestuurd, maar het leverde allemaal niet heel veel op. Beide partijen grossierden in foute passes en ballen werden zomaar over de zijlijn geschoten. Wellicht dat de harde wind hier mede de oorzaak van was, maar erg best was het allemaal niet. In de rust waren er dan ook niet veel tevreden geluiden te horen en de opmerking van een supporter van Focus dat HSSC niet geweldig voetbalde konden we alleen maar bevestigen door te stellen dat wij ons heel goed weten aan te passen aan de tegenstander…

Je hoopt dan uiteraard op een betere tweede helft en al was er beslist geen sprake van voetbal op hoog niveau; er was in ieder geval meer inzet en spektakel. Focus leek in tegenstelling tot de eerste helft wel vanaf de aftrap bij de les en zette druk op HSSC. Daar had men toch wel een beetje moeite mee en de drie punten waar we vooraf toch wel een beetje op rekeneden leken nog heel ver weg. Tot de 61e minuut: Jan nam een ingoot op zo’n vijftien meter vanaf de achterlijn en gooide de bal zo ongeveer op de penaltystip. Een verdediger van Focus kopte de bal in een poging hem weg te werken uit het strafschopgebied. Het was echter meer doorkoppen wat hij deed en de bal viel voor de voeten van Lucas. Die stond behoorlijk vrij en hij weet doorgaans wel raad met zo’n buitenkans en schoot de bal hard en laag in de verre hoek: 0-1. Ruim tien minuten later was het Tristan die goed stoorde bij de opbouw van Focus, de bal veroverde en via Koen kwam de bal voor de voeten van Lucas in het strafschopgebied. Hij kapte eerst nog een paar keer een verdediger uit en toen hij hem ‘eindelijk’ voor zijn linker had liggen, betekende dit de 0-2. Toch was de strijd beslist nog niet gestreden en een paar keer noodzakelijk ingrijpen leverde Kees en Jari geel op. Die laatste zat dicht tegen rood aan toen hij nogmaals een overtreding maakte, waarbij men in Culemborg dacht aan een tweede gele kaart. Gelukkig gaat de prima scheidsrechter van dienst daar over en die wilde daar niet aan. Het werd nog even heel link toen Focus zo’n 7 minuten (dachten we, maar achteraf werden dat er heel wat meer) de aansluiting vond. Een diepe bal over de hele breedte van het veld  ging over Christiaan heen en de tegenstander die ineens heel veel vrijheid had gaf de bal voor waarna een speler van Focus de bal in hoek schoof: 1—2 Wat daarna volgde waren nog een aantal benauwde minuten en een lastig schot kon door Niek, die verblind werd door de laagstaande zon, maar net voor de voeten van een inlopende speler van Focus worden weggehaald. Als je weet dat heel ‘Heicop’ al minuten lang zat te roepen naar de scheidsrechter dat ‘het tijd’ is, dan weet je dat het heel spannend is. De stand bleef echter ongewijzigd en zo konden we de eerste (!) uitoverwinning van dit seizoen noteren. Na vandaag zijn we een iedere geval los van de onderste plaatsen en kijken we uit naar volgende week. Wedstrijden tegen Everstein zijn uiteraard altijd wedstrijden om naar uit te kijken, maar los van alle ‘sentimenten’ rond de derby is het gewoon zaak punten te blijven pakken om niet in het ‘niemandsland’ tussen middenmoot en staartgroep te belanden. Kortom: we doen weer mee!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!