7 - 0

Kockengen 1

3e klasse D

25 januari 2020 14:30

De winterstop is voorbij en dat was te voelen…een lekker temperatuurtje; heerlijk weer om een potje voetbal te kijken. Tenminste; dat had wel lekker geweest als ik dat op had kunnen schrijven. Maar het tegendeel was waar: langs de kant kregen we er niet genoeg van om elkaar te vertellen hoe koud het wel niet was en na drie minuten voetballen keken we al uit naar de rust. De keeper van Kockengen had zijn voorzorgsmaatregelen getroffen en zich goed ingepakt tegen de kou, terwijl Niek in zijn korte broek daar minder last van scheen te hebben… Een aantal vaste supporters hadden het beter bekeken: die zaten in een relatief warme hal in Heerenveen van het schaatsen te genieten. Aangezien men vanuit Kockengen ook niet met bussen vol richting Hei- en Boeicop kwam, was het relatief rustig langs de lijn. Zelfs Ada ontbrak vandaag om lootjes aan de man/vrouw te brengen zodat we de handen in de eerste helft in de zakken konden houden.

Ondanks de kou keken we er met z’n allen toch wel weer naar uit; die tweede seizoenshelft. De verwachtingen liggen hoog na een zeer geslaagd trainingskamp in Spanje. Een nieuw fenomeen voor HSSC naar ik meen. Naar wat ik vernomen heb, en zo af en toe langs zag komen op social media zeker voor herhaling vatbaar. Terwijl wij hier zowat verzopen in de regen genoten zij van een strandwandeling, voetvolley op het strand en werd er daarnaast ook serieus getraind; inclusief twee wedstrijden tegen onbekende tegenstanders. (Musselkanaal uit; altijd lastig) Terug in Nederland werden er eveneens twee oefenwedstrijden gespeeld met wisselend resultaat (verlies tegen Groot Ammers en winst tegen Schoonhoven)

Met een nagenoeg fitte selectie en kijkend naar de ranglijst was wel duidelijk dat er vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma stond en moest er eigenlijk gewoon gewonnen worden. Bij winst kom je los van de onderste plaatsen en sluiten we (weliswaar als hekkensluiter) aan bij de grote middengroep en dat bied weer heel andere perspectieven! Het was goed om te zien dat vanaf minuut één duidelijk was dat HSSC overtuigd was van het belang van deze wedstrijd. Men nam onmiddellijk het initiatief en we zagen weer ‘ouderwetse’ combinaties op het veld en na acht minuten betekende een op maat gegeven voorzet van Lucas op Bas dat hij zijn eerste doelpunt van de middag op het scorebord zette. Een paar minuten later voorkwam Menno heel attent dat een voorzet vanaf de linkerkant door hun lange aanvaller kon worden binnengekopt en men hiermee wellicht wat meer vertrouwen had gekregen aan de kant van Kockengen. Want met alle respect voor onze tegenstander; het was niet aan hen te zien dat zij vandaag overtuigd waren van het belang van deze wedstrijd. Maar goed; dat blijft de eeuwige discussie: wellicht kwam dit ook omdat wij het goed speelden vandaag. Nadat Jari in de 17e minuut de buitenkant van de paal raakte, was het Koen Looy die even later de verre hoek vond en de 2-0 binnenschoot. Vijf minuten later één van de mooiste aanvallen van de middag, waarbij Koen Lucas wegstuurde en die gaf wederom een perfecte voorzet op Bas die zijn tweede van de middag binnenliep en zo voor de ruststand van 3-0 zorgde.

Nauwelijks opgewarmd gingen we een kwartiertje later weer naar buiten na een aantal verrassende tussenstanden te hebben gehoord in de kantine en gingen we er nog maar eens even voor zitten/staan. Zou Kockengen nog terug kunnen komen in de wedstrijd? Even leek dit zo en kwamen zij iets meer aan voetballen toe, maar onze verdediging gaf helemaal niets weg vandaag. Na zo’n minuut of tien kon Lucas alleen met een overtreding worden afgestopt en lag de bal net buiten de zestien op de perfecte plaats voor broer Nicky en die liet de keeper kansloos: 4-0. In de 70e minuut de allermooiste aanval van de middag. Via Jari-Koen-Jari kwam de bal bij Lucas die de 5-0 op het bord zette. Terwijl ik dat allemaal nog aan het opschrijven was schijnt het dat Lucas de bal weer bij Bas bezorgde die zijn derde kon scoren. In die tussentijd was Christiaan als vervanger van Ferry het veld ingekomen en Koen en Jan werden vervangen door Ivan en Aron. Ivan liet zijn bedoelingen gelijk zien toen hij vanaf de zijlijn het strafschopgebied in spurtte. Hij leek na zo’n vijf seconde te scoren, maar helaas verdween de bal net over het doel. Ook Aron had bijna succes met een kopbal. Het was echter Nicky die zich knap vrij draaide in het strafschopgebied en de 7-0 als eindstand op het bord zette.

Ondanks de kou een heerlijke pot voetbal gezien vandaag. Zoals gezegd: we sluiten aan bij een heel grote groep die met elkaar de middenmoot vormen. Vanaf nu is er eigenlijk maar één opdracht: winnen! Met de instelling lijkt het helemaal goed te zitten en als jullie deze lijn door weten te trekken (en waarom niet?) kunnen er nog heel mooie dingen gebeuren…De komende weken twee streekderby’s: uit naar Focus en dan Everstein thuis. We kijken er naar uit en rekenen op jullie. Dan mogen jullie weer op onze support rekenen; FORZA HEICOP!