De ene week is de andere niet

OSM '75 1

3 - 3

HSSC'61 1

Competitie

3e klasse D

Datum

28 september 2019 14:30

Scheidsrechter

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

De ene week is de andere niet is een cliché wat vandaag maar al te waar bleek. Stonden we vorige week nog in een korte broek langs de lijn en werd er tot tweemaal toe een drinkpauze ingelast; vandaag liet de herfst zien dat hij deze week zijn intrede had gedaan. Hoewel het qua temperatuur allemaal nog wel meeviel, waren wind en regen behoorlijk aanwezig vandaag. Met de rug in de wind en de paraplu als wind- c.q. regenscherm was het heel wat minder prettig toeven langs de kant dan een week eerder.

Wat voor het weer gold, was voor het voetbal al net zo. Daar waar een week eerder genoten van een eerste helft die de (HSSC) supporter ook van binnen warm liet worden, was de eerste helft vandaag net als het weer: een grote tegenvaller. Hoe kan zoiets vraag je jezelf dan af? Wellicht het idee dat ‘wij’ een week eerder wonnen met 4-0 en ‘zij’ verloren met diezelfde cijfers? Zou kunnen, maar niet mogen natuurlijk. Of is dit zo’n wedstrijd waarvan je er elk seizoen nu eenmaal wel één (liefst niet meer) hebt?

Vanaf het eerste fluitsignaal was het OSM dat liet merken dat ze wat recht wilden zetten t.o.v. een week eerder. HSSC leek het een beetje op zich af te willen laten komen, maar dat was een heel slecht idee. Al na 4 minuten spelen had OSM zijn voorsprong te pakken en ging vervolgens in hetzelfde tempo door. HSSC wist daar in eerste instantie maar heel weinig tegenover te stellen. Pas na 10 minuten kreeg HSSC zijn eerste kans. Floris nam de bal mee het strafschop gebied in en werd door de doelman onderuit gehaald. Een strafschop en rood voor de keeper. Dat had het omkeer moment moeten zijn in de wedstrijd; tegen 10 man en de kans om op 1-1 te komen. Koen Looy is ondanks een paar eerdere gemiste penalty’s de man die achter de bal ging staan, maar ook hij deelde in de malaise en schoot de bal naast. Dan weet je dat er op het psychische vlak het e.e.a. gebeurd met spelers; de 10 van OSM gingen er in geloven en dat maakt krachten los die je wel vaker ziet in dergelijke situaties. De 11 van HSSC zochten bijna wanhopig naar de vorm van een week eerder, maar tevergeefs. Er kwamen wel kansen, maar het was OSM dat verder uitliep. In de 25e minuut mochten zij een vrije trap nemen op zo’n 20 meter van het doel. Daar hadden ze op gestudeerd: de bal werd breed gelegd en vervolgens voorgegeven achter de verdediging van HSSC waar hun aanvoerder opdook en fraai binnenkopte: 2-0. De kansen om nog voor de rust de aansluittreffer te maken waren er, maar o.a. Floris kopte de bal uit een corner naast. Lucas werd maar heel weinig bereikt op links terwijl daar toch vaak wel het gevaar vandaan komt. In de rust spraken we elkaar in de kantine de nodige moed in: als we snel scoren…dit tempo houdt OSM nooit vol…en zowaar wist iemand (een kenner!) te voorspellen dat het 2-4 ging worden.

In de rust werd Lucas wegens rugklachten vervangen door Niels den Braven en HSSC zette inderdaad gelijk de aanval in op die zo belangrijke aansluittreffer. Niels had de kans om zelf in kansrijke positie te schieten, maar legde af op Floris die er aanmerkelijk lastiger voorstond. Er kwamen meer kansen, maar het leek zo’n dag te worden…de kansen die kwamen werden gemist en tot tweemaal toe stond de paal een treffer in de weg. Tot de 65e minuut: een diepe bal van achteruit op Bas die ineens samen met Floris wel heel veel ruimte had en nadat Bas breed legde op Floris tekende die voor zijn eerste treffer deze middag: 2-1. Vanaf dat moment leek alles weer mogelijk; nog tijd zat…Maar nauwelijks 5 minuten later stond er weer een verschil van twee doelpunten op het bord. Ongelukkig verdedigen en OSM scoorde de 3-1. Toch was er veerkracht binnen de ploeg en dat was goed om te zien. HSSC speelde vol op de aanval: Yoran den Hertog kwam er in voor Koen en Ferry ging linksbuiten spelen. Jari speelde vrijwel de gehele tweede helft als rechtsbuiten en zorgde voor het nodige gevaar van die kant. Zijn assist op Nicky betekende de 3-2, maar ondanks nog een aantal kansen leken we met lege handen terug te moeten keren naar de Vijfheerenlanden. OSM speelde het slim door regelmatig blessurebehandelingen te vragen en probeerde zo het ritme te breken. Dat leek succesvol tot de 92e minuut. Het was wederom Floris die scoorde en er zo voor zorgde dat we toch nog een punt mee naar huis konden nemen. Een ronduit slechte eerste helft van HSSC zijde, maar toch de complimenten dat ook op een dag dat het minder gaat men bleef werken en geloven in een resultaat.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!