't Is ff niet anders...

HSSC'61 1

1 - 2

Brederodes 1

Competitie

3e klasse D

Datum

2 november 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

 

Na onze mooie start in de competitie waarin we uit de eerste drie wedstrijden 7 punten haalden, is het nu even een pas op de plaats met slechts één schamel puntje uit de laatste vier wedstrijden. Daar zijn allerlei argumenten bij te bedenken, maar in mijn ogen is één van de hoofdredenen toch wel dat we in een competitie zitten waarin een aantal ploegen zitten die een behoorlijk potje voetbal op de mat kunnen leggen. Dat kunnen wij overigens ook, maar we zitten nu duidelijk in een fase waarin dit weliswaar bij vlagen ook lukt, maar tot veel resultaat leidt dit nu dus even niet. Soms moet je constateren dat je verdiend verliest (verleden week tegen DVSU) maar soms had het kwartje net zo goed onze kant op kunnen rollen. Gisteren was nou typisch zo’n wedstrijd waarin dat het geval had kunnen zijn. Brederodes is een ploeg die op de ranglijst goede zaken doet en met een tweede plaats en met slechts drie verliespunten duidelijk mee wil doen in de strijd om de titel. Als je dan vooraf hoort dat we maar liefst vier basisspelers missen, weet je dat het wel eens een lastige middag kan worden.

De vele regenval van de ochtend betekende dat we uit moesten wijken naar het B veld en met de harde wind die dwars over het veld staat wordt het lastig voetballen. De kenners zeggen dan: “laag houden die bal” en daar hebben die kenners natuurlijk volkomen gelijk in. De verleiding bij ons is natuurlijk altijd groot om met een hoge bal Floris op te zoeken, maar dat heeft allemaal niet zo heel veel zin. A: probeer hem door de lucht met zoveel zijwind maar eens precies bij Floris te krijgen en B: die moet dan ook nog maar eens zien dat hij die hoge ballen onder controle krijgt en er een goed voortzetting aan kan geven. Juist ons combinatievoetbal op het middenveld is toch wel een beetje onze kracht gebleken het afgelopen jaar en daar hebben we mooie resultaten mee bereikt. Maar goed; met een geblesseerde Nicky en Koen mis je nogal wat voetbal in dat opzicht. Toch konden we Brederodes aardig partij geven en terugziend op de eerste helft waren er wel degelijk kansen voor ons, maar een schot van Tristan uit de tweede lijn verdween aan de verkeerde kant van de paal evenals een lob van Lucas. Op slag van rust was er balverlies op het middenveld, waarbij de overigens goed leidende scheidsrechter van den Hazel eventueel ook wel had kunnen fluiten voor een overtreding op Niels. Brederodes stond in no-time  voor het doel van Niek en de 0-1 stond op het bord. Nog niets aan de hand zou je zeggen; we hebben nog een helft om het recht te zetten. Aanvankelijk wilde het nog niet zo lukken in de tweede helft hetgeen de technische staf noopte om wat meer risico te nemen. Dennis nam de positie van Jari over, die ging wat meer naar voren spelen en een paar  minuutjes later was het Lucas die ineens een half leeg veld voor zich had en hier wel raad mee wist: 1-1. Vanaf dat moment was HSSC de ploeg die de meeste druk zette, maar tot heel veel kansen leidde het niet. Toch hadden we langs de kant het gevoel dat het wellicht vandaag ging lukken om minimaal een punt over te houden aan deze wedstrijd en misschien zat er nog wat meer in. In de 75e minuut was het echter wederom Brederodes dat de leiding nam en deze niet meer afstond. Een teleurstellend resultaat deze middag en een wedstrijd die niet erg hoogstaand was. Het talrijke publiek had eigenlijk meer verdiend, maar er was strijd en spanning en dat vergoed natuurlijk veel. De zes mooie aanvallen waar Ad de Jong het altijd over heeft zaten er vandaag niet echt in, maar de weersomstandigheden waren daar ook wel een beetje debet aan.

Na afloop vertrokken de meeste supporters van Brederodes weer richting het noorden van De Vijfheerenlanden, maar desondanks was het nog een gezellige drukte in de kantine. De supportersvereniging had een draaimiddag georganiseerd om de kas wat te spekken. Terwijl de duisternis inviel speelde ons vierde elftal nog hun wedstrijd tegen Ameide. Vanuit de kantine levert dat een mooi beeld op. ‘Grote’ voetballers met een verleden in ons eerste elftal gecombineerd met spelers die met wat minder talent gezegend zijn, spelen daar onder leiding van ‘good old’ Cor Steijsiger in het kunstlicht hun eigen wedstrijd. Terwijl in de kantine de vleespakketten en taarten onder de gelukkigen verdeeld werden en de spelers van het vierde terugkomen van hun wedstrijd en proberen om nog een warme hap te bemachtigen bij het luik dat langzaam maar zeker naar beneden zakt en daarmee aankondigt dat deze voetbalzaterdag zijn einde nadert, zorgt Aart dat de fraaie standaard voor de wedstrijdbal al weer klaar is voor de volgende thuiswedstrijd tegen Hercules. Maar eerst natuurlijk volgende week de uitwedstrijd tegen Everstein. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst zeggen beleggers altijd. Toch lijkt Everstein een tamelijk stabiel ‘aandeel in onze portefeuille’ de afgelopen jaren en weten we daar in ieder geval een leuk ‘dividend’ aan over te houden.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!