Kwaad kersen eten in Houten

Houten 1

6 - 2

HSSC'61 1

Competitie

3e klasse D

Datum

30 november 2019 14:00

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Ooit, het zal beginjaren zeventig geweest zijn, ging ik ‘op zomerkamp’. Met een man of acht van de jeugdclub van de kerk vertrokken we op de fiets naar Nieuw Millingen op de Veluwe. Eén van de ouders bracht alle kampeerspullen met de auto na zoals dat heet en wij gingen bij een temperatuurtje van zo’n 34 graden op het fietsje die kant op. Over de Lek gekomen werd het al snel spannend, zo ver kwamen we nooit op de fiets. Ons navigatiesysteem bestond uit een enorme uitvouwbare kaart en de eerste stop kan ik me nog goed herinneren. In één van de vele kersenboomgaarden, waar Houten destijds bekend om stond, zaten we in de schaduw van zo’n kersenboom te overleggen hoe we verder moesten. Na advies van de fruitteler (en een gratis zak kersen!) trokken we dwars door het mooie dorpje Houten, waar we overigens op het dorpsplein al weer in vertwijfeling waren hoe we verder moesten…De heerlijke kersen (nooit meer zulke lekkere kersen gegeten) waren inmiddels op en we vergaapten ons nog even aan de prachtige Alfa Romeo’s (die zag je in Heicop nooit) van Sam van Lingen die zijn garage midden in het dorp had. (voor die snelle dingen; ga naar Sam van Lingen!) De rest van de tocht zal ik u besparen, maar we zijn er gekomen… Als ik nu op de A27 rij en de afslag Houten neem en daar de UFO landingsplaats (ja echt! die hebben ze!!!) zie liggen, moet ik vaak denken aan die kersenboomgaarden rondom dat destijds kleine dorpje Houten.

Vandaag ben je, meerijdend met Frans Looy in z’n ‘back tot the future’ Tesla, (ooit gaat Frans nog eens gebruik maken van die UFO landingsplaats, ik zweer het u!) in no-time in Houten. De oneindige kersenboomgaarden zijn verdwenen en Houten is het voorbeeld van een groeigemeente. Dat was namelijk het beleid in die tijd in Nederland. Men wees groeigemeenten aan en o.a. Houten en Vreeswijk en Jutphaas (het huidige Nieuwegein) kwamen daarvoor in aanmerking. Theo Lekkerkerker vertelde me voorafgaand aan de wedstrijd dat hij vrachtwagen vol tuinhout leverde die jaren in die gemeenten en op die wijze min of meer ook ‘meegroeide’. (zijn bedrijf; niet Theo…)

Gaan we het nog een keer over die wedstrijd hebben? hoor ik u denken…nou ja; als ’t moet…

Vooraf wisten we dat we vandaag gingen beginnen aan de serie van drie wedstrijden tegen ploegen uit de top vier. Ondanks het mooie resultaat van verleden week, weet je dat het dan moeilijk gaat worden en met een aantal afwezigen wordt het er niet eenvoudiger op. Aan de andere kant: hun vervangers deden het verleden week prima, dus waarom geen stunt vandaag? Nou, het was na een kwartiertje wel duidelijk: dat zou echt een stunt zijn! Het is vaker gezegd: die “Utrechtse’ ploegen zijn leuk om tegen te spelen (je komt nog eens ergens) maar winnen doe je er zomaar niet van. Ze hebben vaak heel veel ‘voetbal’ in zich en dat was vandaag niet anders. Binnen 10 minuten had men de 1-0 gescoord en in dat tempo, hadden we snel uitgerekend, zou men er inderdaad weer negen kunnen maken zoals en dat een week eerder deed tegen Vriendenschaar. Daar stak Niek echter persoonlijk een stokje voor door een behoorlijk aantal geweldige reddingen. We wisten zelfs nog op 1-1 te komen; goed doorzetten van Jari over rechts bracht de bal uiteindelijk voor de voeten van Koen Looy die via de onderkant van de lat fraai scoorde. We leken de rust met een draaglijke 2-1 achterstand te halen, maar in een paar minuten tijd wist Houten er nog twee in te leggen en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Je kunt dan schrijven dat er fouten gemaakt worden door onze ploeg en dat zal ongetwijfeld, maar feit is dat Houten gewoon heel knap speelt. Ze vinden elkaar blindelings leek het wel en hun backs zijn echt moderne backs en doken frequent op in de aanval. In de rust twee wissels en je hoopt dan dat het geen vernedering wordt. Dat werd het zeker niet en een compliment voor het team dat toch bleef strijden voor een draagbaar resultaat. Het leek misschien nog even spannend te worden toen Jari weer goed door kwam over de rechterkant (ja wij hebben ook moderne backs) en Lucas zijn voorzet omzette in een doelpunt: 4-2. Verder liet Houten het echter niet komen en nadat zij nog twee keer scoorden, was wel duidelijk dat dergelijke ploegen gewoon een maatje te groot zijn voor ons zoals de trainer dat ook al op regio-voetbal noemt.

Volgende week krijgen we Jonathan op bezoek; die hebben dertig punten uit tien wedstrijden…we gaan het proberen uiteraard!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!