15 februari 2020 14:00

M. (Maarten Joël) ter Velde

Het afgelopen weekend stond in het teken van het spektakelstuk tegen Everstein waar nog lang over nagepraat werd. Maandag vonden we zelfs, nadat een week eerder Lucas in het AD elftal van de week stond, deze keer Bas terug in dat team. Zijn twee treffers waren niet onopgemerkt gebleven. In de loop van de week ga je dan weer een beetje vooruit kijken, maar plots kwam er ineens ander nieuws uit de HSSC hoek…’onze’ Arwin maakt een prachtige transfer naar IJsselmeervogels. Mijn gedachten gingen een aantal jaren terug naar het seizoen waarin wij met onze (destijds) A-junioren na een lange nacompetitie speelden om promotie naar de hoofdklasse tegen de leeftijdsgenoten van LRC. We redden het net niet tegen hen, maar na afloop stond ik met een LRC-er te praten (geen idee wie) maar die had het over dat felle mannetje bij ons dat overal op het veld te vinden was…die kun je d’r wel bij hebben was zijn conclusie. Dat hebben ze inderdaad gehad, maar niet voor lang. Wat een mooie ontwikkeling; we gaan het volgen en wensen hem heel veel succes. Tot zover over de Vogels.

Slecht nieuws kwam er ook uit de HSSC hoek; Floris zit behoorlijk in de lappenmand. Als ik het goed begrepen heb hoeven we daar dit seizoen niet zo heel veel meer op te rekenen en het is nog maar de vraag in hoeverre hij ooit weer ‘vrijuit’ kan voetballen. Een grote teleurstelling voor hem en een verlies voor ons.

Dan Voorwaarts…thuis een 6-0 overwinning op de (ex)studentenploeg uit Utrecht. Een destijds zeer geflatteerde uitslag. Vandaag dus de uitwedstrijd op het biljartlaken (heeft niet zo heel veel meer te maken met een veld, maar daar kunnen zij ook niets aan doen) bij de Berekuil. Zonder Jari vandaag, die een minder mooi souvenir heeft overgehouden aan de derby der lage landen. (enkelblessure) Wessel was zijn vervanger vandaag en verder de vertrouwde opstelling. Met een stevige wind die behoorlijk wat invloed had op het spel, was het Voorwaarts dat het initiatief nam.  Wessel had zijn handen vol aan hun behendige nummer 9, maar had hem aardig onder controle. Veel gevaar leverde het allemaal niet op. Na zo’n tien minuten kreeg HSSC zijn eerste grote kans. Een bal van Lucas op Nicky, die nam de bal mooi aan maar zijn inzet verdween naast het doel. Hierna hadden we in een tijdsbestek van zo’n tien minuten nog een paar heel goed kansen. Een mooie aanval over rechts waarbij de bal uiteindelijk via Nicky voor de voeten van Bas kwam. Die kon echter niet gelijk schieten en toen dit te lang duurde en de bal weer terug ging naar Nicky was ook deze kans weg. Ook een schot van Lucas leverde geen doelpunt op en achteraf kun je wel zeggen, waren die gemiste kansen fataal. De eerste helft leverde verder niet veel spektakel op en toen een kopbal van Voorwaarts vlak voor rust net naast ging leek we met een 0-0 stand te gaan rusten. Duur balverlies op het middenveld brak ons echter in de slotseconden van de eerste helft op en zo gingen we toch met een 0-1 achterstand de rust in.

De tweede helft leverde gelijk een paar benauwde momenten op voor het doel, maar Niek had het ook vandaag weer onder controle en speelde net als zijn collega aan de overkant een prima wedstrijd. Kees van de Berg was heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een corner was een prooi voor hun keeper. Ook Nicky had de 1-1 op zijn schoen, maar ook deze werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Een van richting veranderd schot in de 67e minuut leverde Voorwaarts een 2-0 voorsprong op en toen was wel duidelijk dat het vandaag niet mee zou vallen om hier nog minimaal een puntje vandaan te slepen. Een schitterende vrije trap van Nicky werd door de keeper van Voorwaarts nog op even fraaie wijze uit de kruising getikt en zo bleef de 2-0 stand op het bord staan. De inbreng van Frank en Niels konden hier ook niets meer aan veranderen en de conclusie na dit weekend is toch wel dat we op de ranglijst op een plaats staan die niet zo heel veel perspectief meer biedt…weliswaar veilig (ga ik van uit) maar een eventuele belangrijke vierde plaats is uit het zicht geraakt. Wat rest is de derde periode en mogelijk een beslissende rol spelen in de strijd om de titel die ongemeen spannend lijkt te worden nu Houten en Jonathan ieder 41 punten hebben en Brederodes op één punt volgt. Deze drie ploegen staan in de laatste vier wedstrijden op het programma. Dat is allemaal echter nog heel ver weg. Nu even twee weken rust en dan pakken we de draad op 7 maart weer op tegen DVSU.