Datum

14 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd voor de winterstop bracht ons in Vleuten op het prachtige complex van Desto. De vereniging die met afstand de mooiste kantine heeft in mijn ogen. Uiteraard is dit een persoonlijke mening, maar het is toch wel even iets anders dan de ‘standaard’ kantine met kleedkamers die je tegenwoordig her en der ziet verschijnen. Niets mis mee natuurlijk, maar hier heeft een architect zich even uit mogen leven. Mochten we bij HSSC ooit een ‘bouwcommissie’ krijgen, ga dan bij Desto langs om je te laten inspireren… Theo wil vast wel hout leveren voor een zacht prijsje😉

De eerste helft van de competitie is niet helemaal geworden wat we er denk ik met z’n allen van gehoopt hadden. Begonnen we nog redelijk de eerste drie wedstrijden, al snel kwam de klad er in en lieten we punten liggen waar we eigenlijk toch wel rekenden op meer. De uitglijder tegen Everstein was eigenlijk wel het dieptepunt denk ik zo. Toch was het zeker niet allemaal kommer en kwel, want met name tegen de top drie hebben we regelmatig behoorlijk goed spel laten zien. Het spel tegen ploegen als Brederodes, Jonathan en de tweede helft tegen het ijzersterke Houten geeft aan dat we dit  seizoen nog het een en ander mogen verwachten van ons vlaggenschip. Desto is de ploeg die een beetje tussen de top drie en het grote midden blok van deze competitie inhangt. Twee jaar geleden werden we hier op een 5-1 nederlaag getrakteerd en we hadden dus nog wat recht te zetten. Dit moest dan zonder Floris en Bas gebeuren en de trainer koos er voor om met Lucas in de spits te starten en Frank op links. Laurens schoof door naar het middenveld en Ferry stond weer op zijn ‘vertrouwd’ linksback positie. Het veld oogde vooraf al behoorlijk nat en dus ‘zwaar’ om op te spelen. Dat werd er in de loop van de wedstrijd bepaald niet beter op en zeker toen in het begin van de tweede helft een hagelbui over het veld getrokken was, werd het meer een grote glijpartij dan een voetbalwedstrijd. De eerste helft was het HSSC dat de bovenliggende partij was. Nadat we al een paar heel mooie kansen hadden gehad was het Frank die een aanval die via Lucas liep afrondde en hoewel de bal tergend langzaam over de doellijn verdween stond even later de 0-1 op het bord. Desto stelde er eigenlijk niet zo heel veel tegenover. Met deze stand leken we op de rust af te stevenen, maar een sliding van Jari waarbij hij de man meenam leverde een penalty op. Hoezeer men ook de scheidsrechter wees op de sporen van de sliding die buiten de zestien zou zijn ingezet, de beste man hield zich bij zijn besluit en de strafschop werd door Desto benut. Een fikse tegenvaller, maar nog voor de rust kwamen we middels Ferry alsnog op voorsprong. Voor Desto liep het allemaal niet zo voorspoedig die eerste helft. Zeker niet omdat een speler van hen ook nog eens per brancard werd afgevoerd. Hopelijk valt het mee voor hem. Wat zich in de rust heeft afgespeeld in de kleedkamer van Desto weet ik natuurlijk niet, maar het was wel duidelijk dat er het e.e.a. gezegd is daar want de tweede helft tapten zij uit een ander vaatje. Het eerste kwartier zijn we nauwelijks meer op de helft van Desto verschenen en het was wachten op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk uit een corner en was op dat moment ook wel verdiend. Hierna ging HSSC weer meer voetballen, al was dat op een inmiddels spekglad veld nauwelijks mogelijk. Aan de stand veranderde niets meer en het enige opmerkelijke feit dat nog te noteren viel was het debuut van Maik Kluvers in ons eerste elftal. Zijn snelheid was al in de jeugd een wapen, maar in een eerste elftal kunnen er meer hard lopen bleek wel. Zo gingen we met een remise huiswaarts. Vooraf teken je daar misschien voor; na de eerste helft hoopte je op meer, maar de tweede helft was Desto de bovenliggende partij en mogen we al met al best tevreden zijn met een gelijkspel.

De tussenbalans opmakend na de eerste helft vinden we ons terug in de staart van de middengroep op plaats tien en dat is nogmaals niet wat we er van verwacht hadden. Hopelijk is iedereen weer fit in het nieuwe jaar en gaan we nog mooie dingen zien. Rest mij u fijne Kerstdagen te wensen, een mooie jaarwisseling en ons eerste elftal een goed verblijf in Spanje toe.