HSSC'61 JO19-1

8 - 0

Heukelum JO19-1

26 augustus 2020 20:00

Woensdag 26-08-2020 HSSC’61 JO19-1 – Heukelum JO19-1 8-0  (rust 4-0)    Vriendschappelijk

Vanavond, 26 augustus, stond er weer een oefenpot op de rol voor HSSC’61 JO19, goed om de teleurstelling van zaterdag weg te spelen. Tegenstander was Heukelum. ’s Middags was er ivm de harde wind en regen contact of de wedstrijd nog wel door zou gaan maar gelukkig waren de weersvoorspellingen goed en kon er op deze trainingsavond lekker geoefend worden.

Onder leiding van scheidsrechte Cor Steijsiger werd om 20.00 uur afgetrapt op het eigen kunstgrasveld. Na een corner van Remon kopte centrale verdediger Jordi naast. Na controle op de borst door Rubert werd Remon aangespeeld maar diens knal zorgde er jammer genoeg niet voor dat de score werd geopend. Na een kwartier was het Lennart die prima de 1-0 noteerde. Even later ging de vanavond ook offensief spelende Job mee over de vleugel maar diens voorzet werd niet door Lennart verzilverd. Halverwege de eerste helft wist Remon alleen voor de keeper zijn goaltje (nog) niet mee te pikken. Daar waar onze kleine spits normaliter koelbloedig afwerkt, werd zijn inzet nu geen doelpunt. Na 35 minuten ging Hans goed door en zette Remon alsnog de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. De bezoekers uit Heukelum waarschuwden bij een uitval maar hun inzet ging voorlangs. Na een kleine 40 minuten kwam Job weer goed door maar vol verbazing zagen we dat de doelman van Heukelum de afwerking van Remon erg knap neutraliseerde. Op slag van rust gaf Rubert een prachtige voorzet op Hans die overtuigend de bal in het net schoot, 3-0. De mooiste goal van de avond en dat terwijl ik in eerste instantie toch wat anders mbt de pass van Rubert hoorde maar die opmerking werd snel ingeslikt... Na een goede inspeelpass van Brian zorgde Remon beheerst voor de 4-0 ruststand.

Ook deze wedstrijd werd er veelvuldig gewisseld waarbij bijna iedereen aan de beurt kwam, behalve Wout, Brian en aanvoerder Maarten die 90 speelminuten zouden volmaken.

Na rust kwamen Tom, Ruben en David binnen de lijnen voor Rubert, Jean-Paul en Remon. Vlak na de onderbreking bediende Hans Lennart en werd het 5-0. David leidde ongewild en onbedoeld een scoringskans van Heukelum in. David probeerde een bal terug te leggen maar speelde naar de verkeerde kleur. Heukelum profiteerde niet optimaal doordat de bal uiteindelijk op de paal naast Wout kwam. Lennart zorgde voor de 6-0 en werd prompt vervangen door Jessie. Het leek op een applauswissel want hij er inmiddels 3 gescoord. Ook Sven kwam in de ploeg en loste Job af. Na een uitval teisterde Heukelum via een kopbal nogmaals de paal. De ingevallen Jessie had een keurige assist op Rubert die de zaak keurig afrondde. Na een combinatie met Tom schoot David de bal naast. Het zat David vanavond niet mee nadat een goede actie door de keeper werd gestuit. De terugkomende bal werd door Rubert opgepikt en met een keurige, niet verwachtte ‘uitkap-actie’ zorgde hij bekeken voor de 8-0 eindstand.

Heinrich Godtschalk hanteerde dit keer weer de vlag en wordt bedankt. Vanuit JO17 maakten Jessie en Sven deel uit van de spelersgroep en lieten in de 2de helft zien niet te misstaan.

Na deze klinkende overwinning moeten we niet denken dat 1 zwaluw een goede zomer maakt en ook 2 zwaluwen niet… Heukelum speelt net als de eerdere oefentegenstanders 2de klasse en was geen echte graadmeter. Er zijn zaken geconstateerd en opgevallen maar de leermomenten waren (te) gering. Toch had Heukelum vandaag ook enkele doelpunten kunnen maken en gaven we in principe te veel kansen weg. Komende zaterdag bij de Zwerver zal meer blijken waar we ondertussen staan maar in ieder geval is de teleurstelling van zaterdag grotendeels weggespeeld.

Vorige week werd tegen Meerkerk een grote score bereikt, vandaag tegen Heukelum was dit weinig anders. Men grapte ‘trainer, wellicht kunnen we de competitie beter op woensdag dan op zaterdag afwerken’. Inderdaad ‘grappie’….

Komende zaterdag vindt voor HSSC’61 JO19 de KNVB-bekerontmoeting plaats in Kinderdijk tegen 1ste klasser de Zwerver JO19, aanvang 12.00 uur