HSSC'61 JO19 wint verdiend bekerwedstrijd bij De Zwerver JO19

Datum

29 augustus 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 29-08-2020 De Zwerver JO19-1 - HSSC’61 JO19-1 4-7  (rust 1-2)    KNVB-beker

Seizoen 2020-2021 is, onder moeilijke omstandigheden ivm Corona-maatregelen, toe aan wedstrijden voor het ‘echie’. Als voorloper op de start van de competitie zijn er eerst 3 zaterdagen ingepland voor de KNVB-beker. De eerste tegenstander van HSSC’61 was De Zwerver uit Kinderdijk die op de gerenoveerde grasmat van sportpark De Schans plaatsvond. Later zullen nog thuiswedstrijden op het Plein tegen de leeftijdsgenoten van Alblasserdam en Lekvogels volgen.
Na een bespreking in de Copper wisten de spelers van HSSC’61 JO19 dat de eerdere resultaten nog geen echt beeld gaven van waar men staat omdat er tegen 2de klassers was geoefend. Vandaag stond een 1ste klasser als tegenstander tegenover ons en was dus meer een echte graadmeter omdat wij ook 1ste klasse gaan spelen.  Ook werden oa. de speelwijze en het strijdplan verduidelijkt.

Al in de eerste minuut onderschepte de uiterst actieve Remon uitverdedigen van De Zwerver en bood Lennart een mogelijkheid maar de stand bleef zoals er was begonnen, 0-0. Na een ingooi van Jean-Paul ging Lennart helaas niet zorgvuldig genoeg met de situatie om. Even later waarschuwde de thuisploeg HSSC’61 maar nog steeds geen treffer. Een prima vrije trap van Lennart werd door de keeper van de gastheren onschadelijk gemaakt. Na ruim 10 minuten gaf Lennart een goede steekbal op Remon die de doelman wilde verassen met een lob maar die bleek te laag. Na 13 minuten werd de eerste goal van de wedstrijd gescoord door Hans. Lennart speelde Remon aan die niet wist te scoren maar Hans gelukkig wel, 0-1. Enkele minuten later was De Zwerver dichtbij de gelijkmaker nadat bij een corner naast het door Wout verdedigde doel werd gekopt. Na een prachtige actie van Tom werd Remon in stelling gebracht meer helaas leverde dit niet meer dan een hoekschop op. De corner werd door Remon zelf genomen en Jordi was koppend dichtbij een goal maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal naast. Na een half uur was het jagen op de tegenstander en de bal veroveren. Rubert speelde vervolgens Remon goed aan en keurig werd de 0-2 aangetekend. Even later stonden Lennart en Hans aan de basis voor een kansje van Remon maar helaas .... Na 40 minuten moest Jean-Paul vervangen worden door Ruben na een blessure aan zijn knie. JP speelde een gretige wedstrijd, zat er bovenop, had veelal een goede voortzetting en kan terugkijken op een lekkere pot. Hopelijk is zijn blessure niet al te ernstig. Ruben aarzelde en leed balverlies waarna De Zwerver de achterstand verkleinde tot 1-2. Invallen is altijd lastig, zo ook voor Ruben die zich later prima herstelde en zich eerst met verdedigen bezig hield en daarna keek wat er eventueel meer in zat. Vlak voor rust veroverde de jagende Remon weer de bal maar Lennart schoot over. Goed doorgaan van Maarten, gevolgd door een prima voorzet leverde helaas geen score op.

Na rust kwam Wouter binnen de lijnen voor Rubert. HSSC ging door zoals men de eerste helft was geëindigd. Druk op tegenstander en proberen hen een fout te laten maken. Remon ging goed door maar de inzet van de ingevallen Wouter werd ternauwernood geblokt. Bij een corner gaf Maarten een kunstig hakje in de lucht en de bal belandde met een gelukkie bij Remon die voor 1-3 zorgde. Vlak erna bediende Hans de ingevallen Wouter die nu wel het nest wist te vinden, 1-4 en de wedstrijd leek beslist. Een opzet tussen Hans en Maarten eindigde in een poging van aanvoerder Maarten die naast ging. Na een uur spelen kwam David in de ploeg voor Lennart die het eerder flink te verduren had gehad getuige oa. de tekenen op zijn bovenbeen. Toch werd de 2-4 genoteerd nadat een kopbal van De Zwerver een doelpunt opleverde. De bezoekers waren even van slag. Zeker nadat Job een te korte terugspeelbal gaf in plaats van een ingooi weg te geven. De bal werd onderschept en de prima leidende scheidsrechter Geerling constateerde van afstand dat Jordi een tegenstander ten val had gebracht. Wout kon de toegekende strafschop niet keren, 3-4. Met nog een kwartier te gaan had David een goede individuele actie en zag Hans zijn inzet voorlangs verdwijnen. Na een forse overtreding op het scheenbeen van Wouter moest hij zich laten vervangen door Rubert, sneu, zelf ingevallen … Na weer een actie van David schoot Hans nu wel met scherp en stond het 3-5. Lennart kwam terug binnen de lijnen voor de moegestreden Hans. Een verdedigende kopbal van Brian werd door De Zwerver met een pegel tot de 4-5 omgezet. Na wederom een goede actie van Remon was het Lennart die met een overtuigende knal de 4-6 tegen de touwen schoot. Dit was in de minuut 88 en 1 minuut later gaf Rubert weer eens vol druk op de tegenstander. De bal kwam terug en met een bekeken, keurige lob van afstand zorgde David voor de eindstand 4-7.

Na deze lekkere overwinning, met een korfbaluitslag van 4-7, moeten we nog niet denken dat we er al zijn. Het verhaal over die zwaluwen die geen zomer maken, geldt nog steeds. Toch biedt de getoonde inzet en met vlagen prima spel positieve punten voor de nabije toekomst. De overwinning was een zege van het collectief waar iedereen zijn steentje aan heeft bijgedragen. Een extra compliment wil ik dit keer uitdelen aan Maarten en Remon. Hun vorm is stijgende zonder daarbij de andere spelers tekort te willen doen. Het is gevaarlijk om complimenten uit te delen maar ik hoop dat iedereen zal doorgaan op de weg die we met elkaar hebben ingeslagen. Er is veel vertrouwen in elkaar voor een mooi vervolg.

Dirk Haag, die vandaag de vlag aan de zijlijn van Johan de Leeuw overnam, wordt bedankt voor zijn hulp.

Naast een vlagger vervult ook een leider/assistent in de begeleiding een belangrijke rol en wordt vaak ondergewaardeerd en/of zijn inbreng wordt onderschat. Nou in ieder geval niet door mij ! Voor HSSC’61 JO19 is Jaco van Soest van onschatbare waarde, een echt verlengstuk van de trainer en bovendien een man met ervaring die weet hoe de muizen bij Heicop lopen.

Zaterdag 5 september staat om 12.15 voor HSSC’61 JO19-1 de 2de KNVB-bekerontmoeting  tegen Alblasserdam op het programma.