Ook 2de bekerwedstrijd wordt door JO19 verdiend gewonnen

4 - 1

Alblasserdam JO19-1

Groep 5 57

5 september 2020 12:15

Zaterdag 05-09-2020 HSSC’61 JO19-1 – Alblasserdam JO19-1 4-1 (rust 1-0)             KNVB-beker

De thuiswedstrijd van HSSC’61 JO19 tegen Alblasserdam JO19 kende voor de thuisploeg een voorbereiding met hindernissen. Niet alleen speelde Corona een rol maar ook bleek dat keeper Wout zich weer verslapen had en pas laat arriveerde. We hopen op verbetering ! Helaas was Jean-Paul niet van de partij omdat hij tegen de Zwerver geblesseerd is geraakt aan zijn knie. Hij wordt natuurlijk beterschap en een spoedig herstel toegewenst. Johan was aan de zijlijn weer van de partij en hanteerde de vlag.
Na de overwinning bij de Zwerver vorige week (4-7) was de insteek van Heicop om te proberen vandaag Alblasserdam aan de zegekar te binden. Men wilde winnen en doorgaan in de KNVB-beker.

In de openingsfase toonde HSSC al hun aanvallende bedoelingen. Hans waarschuwde met een poging voorlangs nadat hij de bal had ontvangen van Wouter. Even later ging de bal via de keeper van Alblasserdam omhoog, kwam terug maar aanvoerder Maarten schoot naast. Het bleek uitstel van executie want met een achterwaartse kopbal van Lennart werd in minuut 9 het eerste doelpunt op het scorebord genoteerd, 1-0. Alblasserdam bleek taaie verdedigers te hebben die het de Heicop-aanval, Lennart-Remon-David, lastig maakten in hun acties en veel duels wisten te winnen. Helaas hanteerde de thuisploeg voor rust te veel de lange bal en kwam men moeizaam in hun eigen spel. Halverwege de eerste helft had David een goede actie maar Remon kon niet verzilveren. Aan de andere kant moest Job vol aan de bak om een spaarzame kans van Alblasserdam onschadelijk te maken. Met een prima sliding lukte dit de jonge verdediger van Heicop. Na een corner was de voorzetting voor Hans die zijn voorzet door David over het vijandelijke zag worden gekopt. Na ruim een half uur op de klok legde Lennart de bal terug op Wouter die buitenkant paal naast afwerkte. Net voor rust schoot Remon van afstand nog een keer over.

Na de pauze kwamen Tom en Rubert in de ploeg voor Hans en David niet omdat de gewisselden het niet goed deden maar omdat we als amateur toch willen proberen iedereen speelminuten te geven.
Direct na rust sloot Wouter, die de bal had ontvangen van Maarten, een goede actie af met een lekker doelpunt, 2-0. In de 49ste minuut kopte Jordi een corner van Remon over. Rubert, die terug kan kijken op een fijne invalbeurt, zorgde met een voorzet op Lennart voor het volgende gevaar. De achterwaartse kopbal van Lennart trof dit keer geen doel daar waar het in de eerste helft wel raak was geweest. Een voorzet van Maarten werd door Remon kunstig geraakt maar leverde even later niet meer dan een hoekschop op. Vervolgens werd ook nu de kopbal van Jordi geen goal. Ook de daaropvolgende corner van Remon werd door Jordi, dit keer via de grond, niet verzilverd. Een doelpunt van Tom werd voor mij om onbegrijpelijke reden afgekeurd. Na een uur spelen werd Rubert binnen de beruchte lijnen gevloerd. De prima leidende scheidsrechter kende volkomen terecht een strafschop toe die door Lennart onberispelijk werd omgezet tot een doelpunt, 3-0. Rubert ging er enkele minuten later op de vleugel op snelheid van door en leverde een voorzet die na de afwerking ternauwernood door Alblasserdam kon worden geneutraliseerd. David en Hans kwamen terug in de ploeg waarna Wouter en Remon in de dug-out plaatsnamen. Na een aanval via Rubert en Tom kwam David in scoringspositie maar zag de 100% kans door de doelman van de bezoekers worden gered. Aan de andere kant van het veld moest keeper Wout handelend optreden bij een inzet van afstand van Alblasserdam. Even later moest Wout wel vissen toen uit het niets een afvallende bal na een kopbal door de bezoekers met een schot het scorebord haalde, 3-1.
Een goede individuele actie van David strandde even later in het strafschopgebied van de in het blauw geklede tegenstander. Bij een handsbal van Alblasserdam volgde geen 2de strafschop maar direct na een overtreding op Lennart kon de referee niet anders: pingel. Ook nu nam Lennart zelfverzekerd plaats achter de bal en scoorde de 4-1 ondanks dat de keeper de bal nog wel raakte. Na een goede actie van Hans was David het eindstation maar zijn inzet werd geblokt. Na nog een kansje voor David, nogmaals een kopbal van Jordi en een afstandsschot van Tom floot de scheidsrechter in deze sportieve wedstrijd voor het eind. De zege was binnen !

Na deze verdiende, niet geflatteerde overwinning op Alblasserdam staat HSSC’61 JO19 er goed voor in de KNVB-beker maar de wedstrijd komende zaterdag tegen de buren uit Lexmond zal gaan bepalen of er verder wordt gebekerd.

Speciale dank gaat uit naar de KNVB-scheidsrechter, wiens naam ik niet heb onthouden, die vrijdagavond nog bereid werd gevonden om te fluiten en na de wedstrijd snel naar Nieuwegein ging om nog een wedstrijd te leiden.
Ook Alblasserdam wordt bedankt nadat zij in hun reserve-kleding wilden spelen en meewerkten om ivm de leidsman niet om 12.15 uur maar om 12.00 uur af te trappen.

Zaterdag 12 september staat de laatste poulewedstrijd voor de KNVB-beker op de rol. Om 12.15 uur speelt HSSC’61 JO19 op het Plein tegen Lekvogels JO19 waarbij opgemerkt wordt dat laatstgenoemde vandaag met 4-3 van de Zwerver won.