JO19 bekert verder na verdiende zege op de buren

Lekvogels JO19-1

Groep 5 57

12 september 2020 12:15

L. van Velthoven

Zaterdag 12-09-2020 HSSC’61 JO19-1 – Lekvogels JO19-1 2-1 (rust 1-1)        KNVB-beker

De laatste poulewedstrijd in de KNVB-beker was voor HSSC’61 JO19-1 tegen de leeftijdsgenoten uit Lexmond. Beiden hadden 2 overwinningen behaald, waarbij Lekvogels JO19 deze week de zege op Alblasserdam cadeau had gekregen. Om te bepalen wie er verder zou bekeren zou er een echte graadmeter / finale op het Plein plaatsvinden. De thuisploeg had een beter doelsaldo dus de bezoekers dienden te winnen. Overigens komen beide teams elkaar over 2 weken weer tegen maar dan in competitieverband in de 1ste klasse.
Na de bespreking in de Copper maar nog voor de wedstrijd werden door Mark Timmer, namens de sponsorcommissie en tevens werknemer, de nieuwe tenues (broek/shirt/kousen) uitgereikt namens sponsor Van der Wal Interieurs uit Leerdam. De kleding werd uitgereikt aan aanvoerder Maarten en reserve-aanvoerder Tom, de zoon van Mark die met elkaar op de foto gingen. Namens de vereniging bedankte Richard Lakerveld Mark Timmer en toonde daarbij zijn dankbaarheid in deze voor veel bedrijven moeilijke tijden ivm corona. Al jaren is Van der Wal een trouwe sponsor van HSSC’61 en er zullen hopelijk nog vele jaren volgen. Nadat later de spelers zich hadden omgekleed, werd ook het complete team in de nieuwe, prachtige kleding op de gevoelige plaat vastgelegd.
Ik hoop dat er ook nog sponsors zijn die HSSC’61 JO19 van trainingspakken zouden willen voorzien. Niet dringen maar  gaarne melden bij Mark.

HSSC zou vandaag starten zonder de aan de knie geblesseerde Jean-Paul die wel als toeschouwer aanwezig was. Helaas lijkt zijn herstel nog wat tijd te kosten. De niet geheel fitte Hans en Job hadden ivm opgelopen blessures deze week een training laten schieten en namen plaats in de dug-out.

De intenties van HSSC waren duidelijk (verder bekeren) maar toch kwam Lekvogels, de ploeg van de in Heicop bekende Martijn Verkerk, al in de openingsfase op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg was blijkbaar nog niet wakker, verdedigde te slap en met een puntertje kon het doelpunt al in minuut 2 op het scorebord genoteerd worden. Even later ging Rubert door op de vleugel maar kon helaas Lennart niet bereiken. Hier had meer ingezeten. Lennart en Wouter waren vervolgens gevaarlijk, net als David die na een vrije trap naast schoot. Na 10 minuten werden de bezoekers opgejaagd en veroverde Remon de bal en schoot deze prachtig tegen de touwen, 1-1. Het in de openingsfase felle Lekvogels waarschuwde met een bal op de paal. Jordi kopte de bal te kort terug en keeper Wout zag vol ontzetting maar ook vreugde dat de bal via de paal onschadelijk gemaakt kon worden, een hilarisch moment waarbij er over fortuin niet geklaagd hoefde te worden. Na 20 minuten had Wouter bijna succes na een corner van Remon. Heicop combineerde even later prima en zette een mooie aanval op die eindigde in een vrije trap. In eerdere wedstrijden bracht Lennart het kanon succesvol in stelling maar dit keer koos hij voor een geplaatste bal die geen gevaar voor Lekvogels opleverde. Na de felle openingsfase van de bezoekers waren zij inmiddels overgeschakeld van combinatievoetbal naar veelvuldig de lange bal hanteren. De thuisploeg moest zich daar op instellen. Een aanvalsopzet via Lennart en Remon kwam bij Wouter die net naast schoot. Keeper Wout toonde in de 34ste minuut zijn kunnen door een vrije trap stijlvol te keren.
In de rust werden bij HSSC geen wijzigingen doorgevoerd. Goed doorgaan van Lennart zorgde na de pauze dat Rubert 2 kansjes kreeg waarbij een verdedigend blok van Lekvogels de bal tegen hield, de afvallende bal kwam bij David, vandaag goed op dreef. Sommigen telden al een doelpunt maar helaas ging de inzet van David in kansrijke positie over. Na enkele kleine kansjes over en weer was het na ongeveer een uur spelen tijd voor Job en Hans die in de ploeg kwamen voor Brian en Rubert. 5 minuten later volgde een overtreding van achter op Wouter en de bezoeker in kwestie werd door scheidsrechter van Velthoven voor 10 minuten naar de kant gestuurd. Vlak erna kreeg Lennart een kans maar in plaats van Remon een intikkertje te gunnen, probeerde hij het zelf maar een doelpunt bleef uit, jammer. Vervolgens miste Jordi een kans. Ook Job werd na een sliding op een bekeuring van 10 minuten getrakteerd, in mijn ogen wat overdreven maar men weet als er aan de ene kant gestraft wordt dan wordt aan de kant ook wat gemakkelijker opgetreden. Brian kwam terug in de ploeg nadat Wouter met krampverschijnselen moest afhaken. In de 82ste minuut was een afstandsschot van Lennart een prooi voor de Lexmondse keeper. De gelijke tussenstand bleef voor Heicop gevaarlijk, hoewel Lekvogels moest winnen. Men hoopte toch op nog een doelpunt van de oranje-zwarte thuisploeg. In de 87ste minuut had Remon een goede actie waarbij hij diverse verdedigers zijn hakken liet zien en tot slot ten val werd gebracht net buiten het strafschopgebied. Nu bediende Lennart het kanon wel maar zag zijn streep net aan de verkeerde kant van de paal naast de goal verdwijnen. Een speler van Lekvogels kreeg 10 minuten nadat hij te veel commentaar leverde op leidsman van Velthoven die het eerder aan de stok had gekregen met diverse mensen in de dug-out van de Lexmonders. In de slotminuut nam Jordi een vrije trap ietwat vanaf de linker zijkant. Invaller Hans bleek het ‘goudhaantje’  te zijn nadat hij de bal, komend van rechts, vlak bij de 2de paal binnen kopte. De waarheid gebiedt te zeggen dat de doelman van de bezoekers niet helemaal vrijuit ging maar dat maakte ons niet uit. De 2-1 overwinning was meer dan terecht en HSSC'61 JO19 bekert na 3 overwinningen verder.

De eerste competitiewedstrijd voor HSSC’61 JO19 zal komende zaterdag 19 september om 12.15 uur bij Arkel plaatsvinden.