2 - 6

HSSC'61 JO19-1

1e klasse 10

19 september 2020 12:15

Zaterdag 19-09-2020 Arkel JO19-1 - HSSC’61 JO19-1 2-6  (rust 0-2)              Competitie

Vandaag, zaterdag 19 september, start de competitie seizoen 2020-2021. Voor HSSC’61 JO19-1 betekent dit dat op sportpark Schoonzigt tegen de leeftijdsgenoten uit Arkel zou plaatsvinden. Heicop heeft een prima voorbereiding gehad en heeft zich na 3 bekeroverwinningen voor de volgende ronde van de KNVB-beker geplaatst. Nu de competitie begint, wil men graag weten waar men staat.

Landelijk heeft iedereen te maken met het Corona-virus. Ook bij HSSC’61 heeft men deze week echt te maken gehad met de gevolgen hiervan. Afgelopen maandag mocht David niet trainen omdat een collega op het werk werd getest. Gelukkig was de uitslag negatief en kon David op woensdag gewoon weer trainen. Uit voorzorg meldde woensdag Ruben zich voor de training af nadat een collega bij zijn moeder werd getest en zijn moeder ook getest diende te worden. Op donderdag bleek dat deze test positief was en Ruben 10 dagen in quarantaine moest, balen. Jean-Paul, geblesseerd aan de knie, was naast Ruben de andere afwezige in de spelersgroep van JO19 die aangevuld werd met Ole en Sven nadat JO17 was afgelast door Corona-perikelen bij de tegenstander.

Net na 12.15 uur begon de wedstrijd in Arkel die zich op veld C afspeelde onder een heerlijk najaarszonnetje. Al in de derde minuut waarschuwde HSSC gastheer Arkel nadat Lennart Remon bediende waarna de bal op de paal kwam. Even later nam de thuisploeg een corner en knalde de afvallende bal over. Na 10 minuten bood Remon David de kans om de score te openen maar in kansrijke positie kon de bal niet worden verzilverd. Na een kwartier kreeg de aanvoerder van Arkel een gele kaart na een overtreding op Jordi en vervolgens commentaar op de leiding. Deze spits was enorm fysiek en moeilijk te bespelen / van de bal te krijgen maar bleef maar praten en uitdagen dat wat hij niet nodig had. Maar na zijn bekeuring speelde Heicop 10 minuten met 11 tegen de 10 van de ervaren trainer van Arkel, Cees Poppelaars. Lennart kwam op de vleugel goed door maar zijn voorzet was helaas matig. Na een half uur spelen was balverlies van Tom de inleiding voor een kans van de thuisploeg maar het leverde voor Arkel niet meer dan een hoekschop op. Na een succesvolle actie van Lennart op de rechterflank had er vervolgens meer ingezeten dan neutralisatie door Arkel. Een vrije trap van Arkel belandde hoog in het strafschopgebied daar waar HSSC mistastte. Heicop was gewaarschuwd maar gevaarlijk was het wel. Na onnodig balverlies van de bezoekers eindigde een kopbal van de fysieke spits op de paal naast doelman Wout en kwam Heicop met de schrik vrij. Aan de andere kant was het nu wel raak. Lennart kwam prima door en Remon rondde af, 0-1. Direct erna werd een combinatie tussen weer Lennart en Wouter door David gepromoveerd tot een doelpunt, 0-2. In de 42ste minuut schoot Lennart in het zijnet. In de 44ste minuut hield de aanvoerder zich niet in en onder de ogen van de scheidsrechter pakte hij zijn 2de gele kaart en kon definitief onder de douche. Ondanks veel commentaar bleef de leidsman, toch ook lid van Arkel, bij zijn standpunt wat te begrijpen was. Op slag van rust kopte Jordi een corner van Remon over.

Na de mierzoete limonade in de rust kwam Rubert binnen de lijnen voor de vandaag wat te afwachtend spelende Hans. Een lekkere diepe bal van Tom kwam bij David die deze net niet over de uitkomende Arkel-goalie kon koppen maar helaas in diens handen kopte. Na een voorzet van Remon kopte Lennart over. De goed ingevallen Rubert had even later te weinig overzicht om de volgende mogelijkheid uit te spelen en om te zetten tot een goal. Lennart ging even later naar de grond binnen de beruchte lijnen en probeerde een strafschop te versieren. Terecht liet de scheidsrechter doorspelen. In de 55ste minuut scoorde Remon de 0-3 waarbij Rubert dreigend als meegekomen afleider fungeerde. Toch kwam Arkel, inmiddels dus met 10 man spelend, onnodig op 1-3. De volgende mogelijkheden waren voor HSSC waar Rubert en David zelf zo graag (nog) een doelpunt wilden scoren dat zij medespelers over het hoofd zagen. Na een uitval van Arkel en het uitkappen van enkele Heicop-verdedigers werd zomaar vanuit een ondertal situatie de 2-3 gescoord. De bezoekers antwoordden direct nadat Rubert Lennart in stelling bracht en Lennart voor de 2-4 zorgde. Dit leek toch echt de genadeklap voor de thuisploeg die het toch al moeilijk had. Rubert kwam op snelheid door maar Lennart kon de mogelijkheid niet omzetten in een doelpunt. Na 65 minuten maakte Ole zijn debuut bij JO19 als rechtsachter waardoor Tom naar het middenveld doorschoof. Ole kwam in de ploeg voor David. HSSC speelde vervolgens diverse keren een aanval niet goed uit, soms zelfs in een overtalsituatie. Ook Sven kwam in de ploeg en loste Wouter af en ging op het middenveld spelen. Lennart zorgde er voor dat Rubert uit de draai de 2-5 liet noteren. Na een overtreding op Remon tekende Lennart uit de toegekende vrije trap voor de 2-6. Arkel lag uitgeteld op ‘apegapen’ en HSSC vergat de score verder op te laten lopen. Oa. Lennart en Rubert verzuimden de trekker vaker over te halen en spaarden hiermee de tegenstander. Heicop kreeg kansen te over. Ook na een corner van Remon wist Jordi met een kopbal niet te scoren. Job die deze week ongelukkig getraind had door wellicht nieuwe voetbalschoenen was in de slotfase dichtbij een doelpunt. Op zijn oude ‘pantoffels’ schoot Job op de lat. We hadden hem een treffer gegund…

Een goed begin van de competitie na een uiterst verdiende zege waarbij de score nog hoger had kunnen uitvallen.

Vorige week is de nieuwe, prachtige, kleding van Van der Wal met een zege in de bekerwedstrijd tegen Lekvogels succesvol in gebruik genomen. Vandaag in de eerste competitiewedstrijd liepen de jongens er ook nu weer prima bij en is de kleding ook in competitieverband succesvol ingewijd.

Zaterdag 26 september staat voor HSSC’61 JO19-1 om 12.00 uur de voorwedstrijd op het Plein van de derby HSSC’61 1 – sc Everstein 1 op het programma. Tegenstander Lekvogels JO19-1 uit Lexmond zal revanche willen nemen voor de 2-1 bekernederlaag 2 weken terug.