Scheidsrechter

Arjo Steijsiger

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 26-09-2020 HSSC’61 JO19-1 – Lekvogels JO19-1 3-0  (rust 1-0)       Competitie

Vorige week zaterdag werd door HSSC’61 JO19-1 een knappe 2-6 overwinning bij Arkel behaald. Vandaag stond de derby tegen Lekvogels JO19-1 op het programma. De ploeg uit Lexmond had vorige week met een ruime 7-1 overwinning op GRC-14 uitgehaald en wilde zich revancheren voor de eerdere 2-1 nederlaag in het KNVB-bekertoernooi.
Trainer Gert moest werken en wist niet hoe laat hij aanwezig kon zijn, soms zit het mee, soms zit het tegen …. Geen probleem want HSSC’61 JO19 beschikt over een geweldige leider die alle gaatjes dicht loopt en de randzaken regelt. Zo nam Jaco vandaag de gehele voorbereiding en bespreking voor zijn rekening waardoor de ploeg klaar was voor de derby. Geweldig Jaco ! De trainer arriveerde net voor de warming-up en de puntjes werden op de i gezet.
Jean-Paul was nog steeds geblesseerd. Ruben, die eerder vanwege Corona in quarantaine zat, zou er vandaag weer bij zijn maar kreeg vrijdag te horen dat zijn zus verhoging had waardoor het gehele gezin weer 10 dagen aan huis gekluisterd diende te blijven. Balen voor de fanatieke Ruben. Maarten was er na Corona-perikelen thuis wel weer bij maar startte op de bank waar later Ole en Sven vanuit JO17 ook zouden plaatsnemen.

De wedstrijd die om 12.00 uur startte, stond onder leiding van Arjo Steijsiger die kan terugkijken op een goede pot. De sportieve partij werd door hem prima geleid en hij voelde de wedstrijd goed aan waarbij hij niemand op een kaart hoefde te trakteren.

Heicop toonde direct na de aftrap hun intenties en wilde de punten op het Plein houden. Men was er dichtbij maar het scorebord hoefde nog geen doelpunten te vermelden. Na een corner van Remon, vandaag geweldig op dreef, kopte Lennart over. Hierna werd een schot van Lennart, na een verkregen vrije trap,  niet meer dan een hoekschop die verder niets opleverde. Een prachtige actie van Remon, waarbij hij diverse Lekvogels spelers zijn hakken liet zien, eindigde op de paal waarna zijn 2de kans op de keeper kwam. Jammer dat Remon zich zelf en de ploeg niet kon belonen. Na ruim een kwartier spelen nam Jordi een vrije trap die na een kopbal van Lennart voor de voeten van Remon kwam maar de 100% kans werd te zacht en met te weinig overtuiging afgewerkt. Na een klein half uur spelen bracht Remon de doorkomende Wouter in stelling maar ook die vond de goalie op zijn weg. Een actie op snelheid van Rubert kon bij de 2de paal net niet door Remon worden omgezet in een doelpunt. De thuisploeg kreeg volop kansen maar de score werd nog niet geopend, we dienden te wachten. Lekvogels stelde hier weinig tegenover. Na 35 minuten was het uiteindelijk raak en kon de 1-0 op het scorebord. Na een ingooi zorgden gelegenheidsaanvoerder Tom, prima spelend, en Wouter voor de voorbereiding en haalde Rubert de trekker eindelijk over.

In de rust werd aangegeven lekker door te blijven gaan op de manier die was ingezet maar wel met de opmerking om zichzelf in de vorm van meer doelpunten meer te belonen. De gehele ploeg speelde lekker en Maarten kwam in de ploeg voor Hans die deze week als enige een training had moeten laten schieten.

In de 50ste minuut had Heicop met een schot voorlangs van Rubert de volgende mogelijkheid. Helaas was zijn inzet wat te krachteloos. Even later kwam Remon alleen voor de keeper maar schoot tegen hem op. Na een uur spelen leverde een corner van Remon die door Jordi knap naar beneden werd gekopt geen treffer op omdat de doelman weer redde. De goalie van HSSC, Wout, stond met een verre uittrap aan de basis van de 2-0. Lennart bediende Remon en onze behendige, wendbare spits kon het net nu wel laten bollen. Was in de eerste helft David met een charge behandeld, nu herhaalde zich dit. David speelde een lekkere pot en was uitermate belangrijk in de opbouw en voor het evenwicht. Wellicht was de overtreding op David een kaart waard maar de leidsman waarschuwde de overtreder en zoals eerder gezegd, voelde de verder uiterst sportieve wedstrijd prima aan. Een vrije trap viel even later voor de voeten van Lennart maar ook hij zag de keeper redding brengen. Het wordt bijna eentonig.
In de slotfase kwamen de jonkies van Johan / Richard uit JO17, die zelf eerst knap met 0-2 bij Peursum hadden gewonnen, in het veld. Ole kwam in de ploeg voor de leeg gespeelde Rubert en leek direct al te gaan scoren maar zijn inzet werd ternauwernood geraakt en omgezet tot een corner. In de 84ste minuut zorgde Remon dat Lennart 1 op 1 kwam met de keeper maar helaas schoot Lennart hard op de uitkomende doelman. Het was het laatste wapenfeit van Remon die vervangen werd door Sven en later bij de hoofdmacht van Marcel van Steenis op de bank zou plaatsnemen. HSSC’61 1- sc Everstein 1 eindigde overigens in 3-1. Nog maar net binnen de lijnen bood Wouter Sven een kans maar die ging over. In de 90ste minuut kwam een bal van de zijkant en wist Sven, de broer van verdediger Brian, alsnog te scoren en bekeken de 3-0 eindstand op het bord te zetten. Helaas had zijn moeder, vaak een aandachtig toeschouwer, de goal van één van haar zonen niet gezien. Aan het eind kwam Jordi mee naar het front en combineerde centraal maar kon de keeper niet nogmaals verschalken nadat hij tegen hem aan schoot. Na afloop meldde Jordi ‘ik had hem eigenlijk moeten stiften….’. Maakt niet uit, de punten zaten in de tas en er kan geen discussie zijn of de overwinning verdiend was of niet waarbij ik denk dat Lekvogels met deze uitslag nog goed weg kwam. Heicop had echt als team gefungeerd waarbij iedereen zijn rol pakte en een compliment verdiend maar volgende week wordt weer gewoon met 0-0 begonnen … prestaties in het verleden zijn geen garantie ….

Komende zaterdag 3 oktober zal HSSC’61 JO19-1 om 12.00 uur in Giessen Rijswijk tegen de plaatselijke leeftijdsgenoten van GRC-14 aantreden. GRC-14 JO19-1 werd vorige week met een 7-1 nederlaag bij Lekvogels huiswaarts gestuurd maar revancheerde zich vandaag met een knappe 3-0 overwinning op GDC JO19-1.