Scheidsrechter

dhr. Klerks

Accommodatie

Onbekend

Zoals uw verslaggever verleden week al de woorden van onze trainer aanhaalde tijdens zijn presentatie: "de eerste competitiewedstrijd moet gewonnen worden" zullen velen daar, na het bekend worden van het wedstrijdschema voor het seizoen 2020-2021, ongetwijfeld aan toegevoegd hebben: EN ANDERS DE TWEEDE WEL!!! Wat dat betreft zal hij, maar ook de supporters van HSSC61, tevreden terugkijken op die eerste wedstrijd. Maar ja, dan die tweede tegenstander, da's altijd een heel speciale... Wat moet je nog zeggen over de hen? Op de pincodes na weet je zo ongeveer alles van elkaar. De wedstrijden zijn bijna een garantie voor veel doelpunten en dus vermaak. Vermaak tijdens de wedstrijd, maar veelal ook na alfoop. Dat zat er deze keer niet in. Topoverleg met alle voorzitters van de Vijfheerenlandse voetbalclubs en zelfs de burgemeester leidde er toe dat er maximaal 250 supporters aanwezig mochten zijn en sfeerverhogende activiteiten achterwege moesten blijven. Ontzettend jammer uiteraard, maar heel logisch. Dit betekende dat er een heuse (uiteraard gratis) kaartverkoop was voor dit 'risicoduel'. Het was dan ook snel uitverkocht met 70% van de kaarten voor de thuisploeg en 30% van de kaarten voor de tegenstander. (kom daar eens om in het betaald voetbal bij een risicoduel;-) Het was allemaal strak georganiseerd; complimenten daarvoor! Zoals overigens het hele complex er weer strak en glad bij ligt aan het begin van een nieuw seizoen. Onze veld- en materiaal mensen steken hier enorm veel tijd in en vanaf deze plaats een dikke pluim en veel dank voor jullie inzet! Hoewel het seizoen al even aan de gang is en we dus onze tweede competitiewedstrijd speelde, voelde het vandaag toch allemaal wel een beetje aan als de echte start met zoveel publiek om het veld tegen zo'n tegenstander. Het was ook vandaag weer puzzelen voor de technische staf, want wat blessures betreft zit het onze nieuwe trainer niet mee. Waar we al een beetje bang voor waren na verleden week na het uitvallen van onze aanvoerder Jari, het kan wel eens einde seizoen zijn voor hem. Gelukkig zijn anderen nagenoeg herstelt, maar voor vandaag konden zij nog niet starten in de basis.  Het was dus schuiven met de pionnetjes en dat leverde een spitpositie op voor Lucas van Dam en Aron van Soest speelde net als verleden week als rechtsback. Everstein deelde de eerste psychologische tik uit door de toss te winnen en koos er voor om de tweede helft richting de kantine te spelen. Het schijnt dat dit ongunstig is voor ons, maar daar kunnen we na vandaag wel een streep door zetten.  Nadat Jens de With als pupil van de week de score opende (helaas werd het doelpunt afgekeurd) kwam het duel aanvakelijk wat moeizam op gang. Een diepe bal van Frank in de 10e minuut op Lucas werd afgeblazen wegens buitenspel en vervolgens was het Everstein dat met een hard schot van afstand onze 'nieuwe' keeper testte; voor die test slaagde hij, want hij tikte de bal over de lat. Nadat Tristan in de vijftiende minuut de 0-1 voorkwam door de bal die in het doel leek te gaan voor de lijn weg te werken, kwam HSSC wat beter in het spel. Een mooie aanval die via Frank en Lucas liep kwam bij Nicky terecht, maar die was eigenlijk al te ver naar buiten uitgeweken om nog gevaarlijk te kunnen worden.  Na ruim een half uur moest Everstein aan de noodrem trekken hetgeen hen een gele kaart opleverde en HSSC een vrije trap net buiten de zestien. Een klusje voor Frank die de bal laag in de verre hoek schoot betekende de 1-0.  Het venijn van de wedstrijd zat in de staart van de eerste helft. Eerst kreeg HSSC een penalty die door Nicky op de paal geschoten werd. Vervolgens kreeg Everstein een aantal grote kansen, maar Regilio liet zien een waardige opvolger van Niek te zijn en hield met een aantal schitterende reddingen ons op de been. Zelfs een goed ingeschoten penalty van Simon van Zanten wist hij te stoppen. (wist hij nog uit zijn Everstein tijd hoe Simon ze neemt?? of heeft de trainer, die ook een Everstein verleden heeft, het hem ingefluisterd?? of is hij 'gewoon' een penaltykiller??) Hoe dan ook, 1-0 leek de russtand te worden. Een late corner werd echter door Robbie de Roos binnengewerkt zodat we toch met een terechte 1-1 stand de thee o.i.d. opzochten.  Helaas kon Aron na de rust door een blessure niet verder spelen, Ferry verving hem. Dit betekende dat Menno als rechtsback ging spelen en Ferry in het centrum naast Laurens kwam te spelen. HSSC kwam heel sterk uit de startblokken; Everstein had nog wel de aftrap, maar de bal werd direct door onze verdediging veroverd en Laurens gaf hem diep op Lucas, die kopte door op broer Nicky die heel beheerst de 2-1 binnen schoot. Een bliksemstart en een heel lekker doelpunt. Alsof we nog niet genoeg blessureleed hebben moest in de 50e minuut Christiaan, na een ongelukkige botsing, het veld verlaten. Mark van Daalen verving hem en Kees van de Berg zakte een linie.  Mark nam diens plek over waardoor Ferry op zijn vertrouwde linksback positie ging spelen. Everstein kreeg een aantal corners te nemen die het nodige gevaar opleverde, maar geen doelpunten. Het werd bij tijd en wijle allemaal wat vinniger en dat leverde een aantal gele kaarten op. De gele kaart in de 59e minuut voor Erik Bergshoeff betekende zijn tweede en hij moest dus het veld verlaten. Tegen 10 man kan het soms lastig spelen zijn, maar toen vijf minuten later Lucas weer zijn broer Nicky lanceerde gooide die middels een schitterende lob over de uit zijn doel gekomen keeper, de wedstrijd in het slot: 3-1. Zeker toen Everstein na een blessure van een speler van hen met 9 man verder moest (men had al drie keer gewisseld) was het over en uit. HSSC vond het wel goed; niet leuk voor het publiek, maar heel begrijpelijk.  Het had wellicht gekund, maar niemand zit er op te wachten om nog een blessure op te lopen. Een risico dat er in gezeten had als je gas was blijven geven en je misschien een gefrustreerde tegenstander tegenkomt die helemaal geen zin heeft om afgemaakt te worden...het was wel goed zo. Een mooie en op basis van de tweede helft terechte overwinning. Zes punten uit de eerste twee wedstrijden is een heel mooie en mischien ook wel een beetje onverwachte, start van het seizoen.  Maar als dit kan, wie weet wat er dan nog meer mogelijk is. Volgende week gelijk een 'topper' tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst als we op bezoek gaan bij Nederland En Oranje'25.