Scheidsrechter

Kaya, N.

Accommodatie

Onbekend

Het had de laatste wedstrijd in de bekerpoule moeten zijn, maar de wedstrijd tegen Noordeloos werd midweeks vanwege regenval afgelast. Deze wedstrijd wordt nu dinsdagavond 9 september ingehaald en zal een rechtstreeks duel worden om de volgende ronde te halen. HSSC ’61 heeft de beste papieren, want het won ook vandaag en leidt in de groep.

Trainer Marten Boverhof selecteerde met zijn assistenten Hens de With en Arwin van Dijk de volgende spelers: Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Kees Kool, Jesse Kooijman, Stef Roorda, Yme van Gent, Menno de Keijzer (A1),  Jari Aantjes (A1), Floris Kool, Frank de Goeij, Mark van Zanten, Yoran den Hertog, Nicky van Dam en Yoran Aantjes.

De wedstrijd was nog maar koud begonnen en Alem nam de leiding. De Heicopse rechterkant verzuimde de voorzet te voorkomen en bij de eerste paal liep de spits de lage voorzet binnen: 1-0. De voorsprong was niet van lange duur, want Mark van Zanten kopte kort daarna een corner van Frank de Goeij in de bovenhoek en schonk zichzelf daarmee een mooi verjaardagscadeau: 1-1. De Heicoppers kwamen na een half uur op voorsprong en ook deze goal was een fraaie. Het werd een aanval van achteruit, via het middenveld, die door uiteindelijk dankzij een mooie loopactie door Frank de Goeij met een boogbal over de uitgelopen keeper werd afgemaakt: 1-2. HSSC ’61 kon voor de rust de score nog uitbouwen, maar een handvol voorzetten kwamen net niet aan, of werden over/naast geschoten in de afronding, waardoor de stand 1-2 bleef bij rust.

Evenals voor rust, moest HSSC ’61 ook kort na het begin in de tweede helft een goal incasseren. De Alem-aanvaller begon aan een solo over de Heicopse linkerkant en trok naar binnen richting het centrum. Ook daar mocht hij doorheen lopen en faalde niet in de afwerking: 2-2. Alem kon zelfs op voorsprong komen na balverlies in de opbouw achterin, maar Danny Kruyer redde in de één-tegen-één. Stef Roorda werd vervangen door Yoran den Hertog, Jari Aantjes door broer Yoran en Nicky van Dam verving Menno de Keijzer. Het was later HSSC ’61 dat niet faalde in de afwerking. Frank de Goeij gaf de bal mee aan Floris Kool die zijn mooie actie zelf afrondde: 2-3. Alem kreeg daarna nogmaals een kans toen een aanvaller door het centrum richting de Heicopse goal mocht. De spits verspeelde deze kans, maar de 3-3 was later toch een feit. De aanvoerder slingerde een voorzet uit een vrije trap voor de goal, waar een Alem speler sterker in het duel was en van dichtbij de gelijkmaker binnenwerkte. Met nog een kwartier op de klok belandde een voorzet van Frank de Goeij bij de tweede paal achter Floris Kool. Hij wist er echter nog wat van te maken en maakte de bal vrij voor een uithaal: 3-4. HSSC ’61 hield deze voorsprong tot het einde van de wedstrijd vol en won het sportieve duel.

Zodoende heeft HSSC ’61 de beste papieren om de volgende ronde te halen op 9 september tegen Noordeloos. Belangrijker is echter de eerstvolgende wedstrijd, want komende zaterdag start de ploeg de competitie met een uitbeurt bij Well. Deze ploeg speelde vorig jaar de nacompetitiefinale voor promotie naar de 3e klasse, dus meteen een zware tegenstander. Met twee overwinningen in de beker in de benen met 8 doelpunten voor zal de moraal goed te noemen zijn. Echter zal het defensief en aan de bal nog wel wat beter moeten om tegen Well een positief resultaat te halen. De wedstrijd begint om 14.30u.