68'

4e klasse 12

19 september 2020 15:00

???

U heeft even moeten wachten op een compacte maar gedetailleerde samenvatting van een wedstrijd van HSSC’61 4. Zoals u vorig seizoen heeft kunnen lezen, ging zeker niet alles van een leien dakje. Dan is het nog best wel eens lastig om een positief punt te vinden en op basis daarvan een verslag te maken. Maar toch ga ik vandaag een nieuwe poging wagen.

We hebben net als veel elftallen een beker voorbereiding gehad. 3 wedstrijden om te kijken waar we nu echt staan. Dit is voornamelijk gebeurd met de vaste selectie. We hebben wel het geluk om wat “jong bloed” toe te mogen voegen aan onze selectie. René de With heeft voorlopig gekozen om zijn kunsten bij de veteranen te laten zien. Mochten we echt omhoog zitten, zou hij nog wel beschikbaar zijn. Verder hebben we Wilco Kornet, Mike Vos, Lars van der Ham, Nathan Bel en Jordy ’t Lam die de laatste weken erbij zijn gekomen. We kwamen er ook achter dat er ondertussen 30 man in onze app zitten. Daar zit natuurlijk ook het technisch hart in, maar ook Walter Bikker en Wilco Uittenbogaard die we nog niet hebben mogen zien dit seizoen. Hier zijn dan weer diverse redenen voor.
Maar dit is niet alleen bij Heicop 4 aan de orde. Dit weekend stonden er bij alle mannen teams senioren bij elk team minimaal 15 spelers. Er is wat jaren wachten aan vooraf gegaan, voor deze luxe weer aanwezig is bij de senioren.

Dan zal ik even de bekerwedstrijden kort en bondig samen vatten. We hebben alles verloren. Was er dan niets goeds in ons spel hoor ik u denken. Dat was er zeker wel. De eerste wedstrijd was tegen Unitas. We gingen de rust in door een 0-1 voorsprong. We waren gelijkwaardig en een gelijkspel was op basis van de eerste helft terecht geweest. We gaven toen binnen 5 minuten in de 2e helft de voorsprong weg en ook een mogelijk positief resultaat. 4-2 verloren.
Vervolgens was het thuis dezelfde resultaat tegen Theole. 2-4 verlies. Toen moesten we nog tegen de club die bovenaan stond na 2 wedstrijden, kozakken Boys 5. Eerlijk, we maakten ze het echt niet makkelijk. Met rust stond het 1-1. Helaas was de 2e helft matig en gingen we alsnog vrij ruim ten onder met een 5-1 verlies. We hadden daar dus niks te behalen in de beker.

En dan begint de competitie. Wederom de 4e klas. Veel is gelijk gebleven, maar ook wat aanpassingen. Beesd 2 is Beesd 3 geworden. Ameide 3 is Ameide 4 geworden en GJS 5 is GJS 6 geworden. SC Everstein 3, zit helaas niet in de competitie. Het blijft altijd leuk om tegen elkaar te spelen. MVV’58 4 en Sliedrecht 8 zijn er bij gekomen. Leerdam Sport’55 3, Heukelum 3, Lekvogels 3, LRC 5, SV Meerkerk 4 en Theole 3 zijn gebleven in deze competitie. Hierdoor hebben we weer een competitie met 12 ploegen. Vorig seizoen waren we met 11 ploegen in de competitie.

En dan de 1e competitie wedstrijd. Ik ga proberen om een uitgebreide samenvatting te maken van deze wedstrijd. Ik snap dat het niet aangenaam is om helemaal naar het trainingsveld (C-veld) te lopen om deze wedstrijd te bekijken. Maar mogelijk heb je hierdoor toch met vlagen, het voetbal gemist wat u kent van ons en daarbij wat inspirerende acties. LRC 5 hebben we vorig jaar ook als tegenstander gehad en toen wisten we net geen resultaat te behalen. Of dit kwam vanwege de eigen doelpunt van Rick, of dat we te laat echt gingen voetballen, we verloren toen met 3-4 na een 1-4 achterstand.
Vandaag dus weer nieuwe kansen met een gedeeltelijk nieuwe groep. Bij LRC was niet zo veel veranderd. En zo trapten we om 15:00 uur op zoek naar een resultaat.

We stonden meteen goed en gaven nog weinig weg. De grotere kansen waren zelfs voor ons, al waren het nog geen 100% kansen. LRC ging wel iets meer druk zetten vooruit, maar met name Erik op het middenveld en Denny op doel, wisten we het achterin dicht te houden. Denny zag binnen de 20 minuten ook een kans voorin. Met een mooie trap was daar Jerôme die zo vrij kwam voor de keeper. Ondanks dat de keeper uit kwam, was hij gewoon te laat. Of Jerôme was iets slimmer. Met een mooie lob over de keeper was daar de 1-0. Een heerlijk gevoel, maar dat hebben we vaker gehad. Nu nog vasthouden. Dat lukte aardig. Tot een paar minuten voor tijd. LRC kwam bij ons rond de 16-meter en door te laat instappen wisten ze met een hard schot de 1-1 te maken van afstand. Denny hield ons nog op de been en HSSC’61 4 kreeg ook nog wat kansjes. Rick kopte naast en anderen wisten ook het net niet te vinden. Ondanks de stand, gaf dit zeker vertrouwen.  Maar dan moeten we wel blijven coachen in het veld en blijven werken in de 2e helft.

Door de vele reservespelers, werden ook wat spelers gewisseld. Hier moesten we toch weer even wennen in het veld. Al waren de betere kansen wel voor ons. Helaas wisten we ook deze nog niet af te maken. Ook LRC kregen wat kansjes. Maar meestal wisten we voortijdig LRC te stoppen.
Zo halverwege de 2e helft was daar dan de voorsprong. Dit keer op aangeven van Erik was het wederom Jerôme die nu ook weer één-op-één de keeper wist te verslaan en daarbij de 2-1 voorsprong wist te maken. Hierna werd het eigenlijk een beetje gek op het veld. Jaap stuurde iemand het bos in, door een actie achter het standbeen langs, door de benen. Ik denk dat deze tegenstander nog steeds denkt aan kappen. Ook Wilco wist door een knappe overstap veel ruimte voor zichzelf te creëren. Maar dan geef je een geweldige voorzet. Als er dan niemand staat, is dat erg jammer. Jordy dacht ook nog een grote kans te hebben, maar die wist de bal niet af te maken. Hierdoor bleef het 2-1 en waren de eerste 3 punten binnen.

Vorig seizoen hebben wij 12 wedstrijden moeten wachten op een winst. Dat zijn 1080 minuten. In deze tijd heeft HSSC’61 4, 70 keer afgetrapt. Voordat ik alle details ga terugkijken, is dit gewoon een heel fijn gevoel.
Wonderen bestaan dus nog wel. Laten we hopen dat er binnenkort nog 1 zal gebeuren. Het einde van Covid-19. Iedereen heeft hier last van. Sport, horeca maar ook zeker families. Maar als wij, zoals vandaag, door hard te werken een positief resultaat kunnen bewerkstelligen, dan kunnen we alleen vertrouwen op de mensen die bezig zijn met een oplossing voor dit probleem.

Volgende week kunnen wij dit wonder nog groter maken, om 14:30 uur in en tegen Beesd. Ze hebben hun eerste wedstrijd verloren van Meteren en dus kunnen we waarschijnlijk een gemotiveerde ploeg tegen ons krijgen. Maar als ploeg is er veel mogelijk.