Jordy 't Lam (schot)
79'

4e klasse 12

26 september 2020 14:30

De 2e wedstrijd van de competitie, is die tegen Beesd 3. Vorig jaar waren we nog kansloos tegen Beesd 3. We hoopten dat we vandaag wat meer een wedstrijd van konden maken. We misten helaas wel wat vaste spelers, waardoor het voor het technisch hart toch even puzzelen. Mede ervaren spelers Nick Verkerk en Wilm Koemans moesten verstek laten gaan. Jarco kwam pas de 2e helft.

Beesd, een plaatsje langs de langste rivier van Nederland, de Linge. Bekend om zijn fruit. En dat werd wel duidelijk toen wij zaterdag het dorp inreden. Er zat meteen een trekkertje voor me, die weer een nieuwe lading appels veilig binnen wilde halen. Maar hoe gezond appels ook zijn, we waren daar voor 3 punten. Na vorige week de winst te hebben behaald, heb je als groep wel vertrouwen. Met dat in het achterhoofd, begonnen we dan ook de wedstrijd.

Het vertrouwen, werd al snel teniet gedaan. Een foutieve pass achterin werd opgepakt, wat in de 2e minuut al de 1-0 opleverde. Een kleine 10 minuten later was er wederom een communicatiefout waar Beesd wederom genadeloos af wist te straffen, 2-0.

We kwamen hierna wel beter in het spel. Zo kregen we ook kansen. Jordi werd weggestuurd, maar de keeper wist met de voet Jordi te stoppen buiten de 16-meter. De scheids zag hier niks in helaas. Als de regels gevolgd zouden zijn, had dit geel moeten zijn en dus 10-minuten eruit voor de keeper. Met daarbij een vrije trap. Maar niks van dit alles.

Danny wist ons voor de rust nog een beetje in de wedstrijd te houden, door wat goede reddingen te verrichten. Hierdoor bleef de ruststand 2-0. Waren wij nu echt zoveel slechter? Nee, we vergaten eigenlijk lef te tonen en ons eigen spel te spelen. Daarbij ook individuele fouten die ten grondslag leggen voor deze tussenstand. Er waren dus wat wissels nodig en dan hopen dat we nog een resultaat kunnen behalen.

Met een tussenstand van 2-0 is er van alles mogelijk. Maar niet als je al snel de 3-0 achter de oren krijgt. We hadden dus nog 1 taak, terug in de wedstrijd komen en dan hopen op nog een punt. De aansluiting was er wel redelijk snel. Binnen 10 minuten na rust was daar de 3-1. Jordy wist na een assist van Arie zijn acties te belonen met de bal in het netje te stoppen. Niet veel later, was er wederom en vreemd moment. Wij waren in de aanval met een bal richting de 16-meter. En toen floot de scheids af, vanwege een blessure. Als scheidsrechter, weet ik dat bij aanvallen je niet zomaar af fluit. Alleen als er een ernstige blessure is, bijvoorbeeld aan het hoofd.
Jordy was zoiezo lekker bezig. Met een individuele actie wist hij een penalty te verkrijgen. Jeroen kreeg de kans om in zijn “voorlopig” afscheidswedstrijd zich onsterfelijk te maken. De poging was niet onaardig, maar de redding beter. Jeroen gaat binnenkort namelijk met vaderschapsverlof. Wanneer we die terug zien, is de vraag. Hopelijk wordt het geen verhaal zoals Walter Bikker, die we ook al een tijd niet hebben gezien.

Toch was het halverwege de 2e helft de aansluiting daar. Jerôme op aangeven van Niels met een mooie kopbal over de keeper in het doel. Even later wederom een mooie actie, maar die wist de keeper wel tegen te houden. Zo bleef het 3-2.

De laatste minuten zetten we alles op alles. Met nog 5 minuten reguliere speeltijd, was het wederom Jordy die nu iets minder fortuinlijk was. Een bal kreeg hij aangespeeld achter zich. Met een achter met zijn been naar achteren, probeerde hij deze nog aan te nemen. Maar een verdediger van Beesd, kopte de bal. Het resultaat was dat de noppen van Jordy in het voorhoofd van deze verdediger. De verhalen dat het bloed meteen in volle kracht los kwam, hebben we wel meer dan eens gehoord na afloop. Maar volgens mij ging het met de desbetreffende speler, na een bezoek aan dokter of ziekenhuis, alweer wat beter. We hopen dat je niet te veel last ervan hebt van deze ongelukkige situatie.

Met de laatste minuten alles op alles, gingen we nog voor het gelijkspel. Het zou verdiend zijn. Maar de tijd te kort en ook de laatste kwartier te weinig echt grote kansen gecreëerd.

Teleurstellend? Jazeker, aangezien we zeker gelijkwaardig zijn. En dan moeten we volgende week tegen Meerkerk. Vorig seizoen gingen we daar met 6-0 onderuit. Nu heeft Meerkerk nog geen punten behaald na verliespartijen tegen Heukelum 3 en Leerdam Sport’55 3. Als we dus voetballen, zoals we kunnen, zouden we mogelijk de punten thuis kunnen houden. Normaal zou ik zeggen, kom kijken en support ons. Maar helaas kan ik dat niet meer zeggen. Door de Covid-19 zijn er nieuwe regels opgelegd, waardoor er geen mensen mogen komen kijken. Jammer, zeker omdat we met vlagen echt leuk kunnen voetballen. Ook voetbal TV bestaat niet meer. Anders was dat een mogelijke optie geweest.

Het enige wat ik dan kan zeggen, is dat ik zal proberen om een leuk en uitgebreid verslag te doen van deze wedstrijd. En dan hopen we op een goed resultaat. Wij zullen van elke wedstrijd genieten, omdat het nooit zeker is of en wanneer de competitie stil gelegd wordt. Of in het ergste geval helemaal stop wordt gezet.