90'

4e klasse 12

3 oktober 2020 12:30

???

Zoals ik u afgelopen week al heb beloofd, ga ik proberen om een zo uitgebreid mogelijk verslag te geven van deze wedstrijd. Dit omdat bezoek helaas niet mogelijk was. En ik moet zeggen, dat de thuisblijvers wel een mooie pot gemist hebben. Al is de uitslag minder mooi.

Vandaag stond de 3e wedstrijd van de competitie op het programma. Meerkerk 3, die vorig seizoen lang meedeed bovenin was de tegenstander. Wij hadden 3 punten. Meerkerk had er nog geen behaald in hun eerdere wedstrijden. Maar we kennen Meerkerk. Net als andere ploegen, kunnen ze altijd iets extra’s brengen tegen HSSC’61. En dat was vandaag niet anders.

Door het uitwisselingsprogramma van scheidsrechters, hadden we vandaag de beschikking over Koos den Braber. Een bekend gezicht van de overkant van de A2 bij SC Everstein, maar door de enthousiasme van hun, hebben ze nog wel eens een scheidsrechter over. Hierdoor waren wij ook uit de brand geholpen. En het mag ook gezegd worden, dat het fijn is als er een scheidsrechter is in het veld, waarvan je een keer niks op aan te merken hebt.

Maar dan de wedstrijd. Met de creativiteit om toch wat kijkers te mogen hebben, gingen we met 16 man beginnen aan deze wedstrijd. Meerkerk leek een oudere ploeg, maar wel met de ervaring om de bal laten gaan. Dan konden we zien bij de warming-up. Wij waren ook nagenoeg weer compleet en konden op zoek om wederom punten te behalen.

Zoals verteld, begonnen wij met goede moed aan deze wedstrijd. Zo goed zelfs, dat we binnen 2 minuten al de 0-1 om onze oren kregen. Een goed uitgespeelde aanval werd vervolgens simpel binnen gewerkt. Helaas gebeurt dit ons te veel. We moesten de ruggen rechten en kijken dat we niet  snel de 0-2 zouden krijgen. Dan zou het echt een moeilijke wedstrijd worden. Met kleine mogelijkheden gingen we dus op zoek. En nog binnen de 10 minuten was het gelijk. Als ik mijn notities juist heb geraadpleegd, was het Gijsbert die met een gerichte pass Jordi wist weg te sturen. Die wist vervolgens zijn kans direct in een doelpunt om te zetten. Al was deze vreugde van korte duur. Een paar minuten later stonden we weer achter. Een schot van Meerkerk was niet te redden en wij konden weer op zoek naar de gelijkmaker. We dachten ook dat die zou vallen. Jerôme met een goede actie, die normaal zeker op doel zou zijn, viel nu net naast het doel. We bleven zoeken en kijken. Het leverde geen grote kansen op, maar het was zeker een spannende wedstrijd. Meerkerk kwam wel dichter en dichterbij ons doel. En zo kwam 10 minuten voor de rust ook de 1-3 op het scorebord. Waren we zo slecht? Nee zeker niet. Ze kwamen wat meer bij ons 16 meter gebied. En als je niet schiet, scoor je niet. Dus probeerde Meerkerk af en toe een schot te lossen. Met voor hun een positief resultaat.
Hierna gingen we na wat twijfel, toch de kleedkamers opzoeken om alles eens door te nemen.

Het moest dus nog beter en scherper. Maar voordat we dat konden zeggen, had Meerkerk wederom gescoord door een afstandsschot. 1-4 en de wedstrijd leek gespeeld. Zeker als een 10 minuten later ook nog de 1-5 gemaakt wordt. Ondanks dat het beter leek te staan, waren er geen grote kansen meer. Klaas viel goed in, maar verder dan een schot kon hij ook niet komen. Jos speelde ondertussen lichtjes met vuur en Koos had hem al wat keren gewaarschuwd. Maar gelukkig geen consequenties. Het was een zeer fraaie wedstrijd waar het tempo hoog lag bij beide teams. Een echt duel. Al liet de stand het niet zien. Ik kreeg het in de 2e helft ook wat drukker. Met enige regelmaat stonden er spelers van Meerkerk buitenspel. En net voor het laatste fluitsignaal wist Meerkerk ook nog een 6e erin te prikken. Een 1-6 verlies. Verdient, maar mogelijk iets te groot voor de prettige wedstrijd die dit was. Danny wist nog wel erger te voorkomen door 2 goede reddingen. Maar de ervaring van Meerkerk is voor ons nog een stapje te groot. In de voorbereiding wisten ze ook al te winnen van HSSC’61 3. Een schande was het dus zeker niet. Dit was een verliespartij, waar je wist dat er niks te halen was.

Volgende week mogen wij het wederom proberen. Dan is Lekvogels 3 de tegenstander. Zij hebben ook nog geen punten behaald, maar zullen net als Meerkerk met net dat beetje extra het ons moeilijk willen maken. Zeker aangezien ze thuis aantreden.

Wij spelen samen met Heicop 3 tegelijk in Lexmond. Hun tegen Lekvogels 2, wij tegen het 3e elftal. Er is dus meer te halen als alleen de eer in deze wedstrijden.

En zoals vaker gezegd, weet je niet hoe lang het allemaal duurt met de situatie rond Covid-19. Geniet dus van elke wedstrijd die je mag en kan spelen. Want het kan ook ineens voorlopig stil worden gelegd.