HSSC'61 JO19 wint in KNVB-beker van Everstein

Zwaluwen Jeugd Beker O19 1e ronde Groep 5 102

Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Zaterdag 11-09-2021 HSSC’61 JO19-1 – sc Everstein JO19-1 3-1  (rust 1-0)               KNVB-Beker

Eindelijk was het weer eens zover en kon HSSC’61 JO19-1 een wedstrijd voor het ‘echie’ spelen, dit keer tegen rivaal sc Everstein JO19-1.
Na de perikelen rondom corona kon en mocht er weer gespeeld gaan worden.

Er is bij JO19 nogal wat gebeurd. Een nieuw seizoen betekent een nieuwe samenstelling van het team dat vorig seizoen succesvol was geweest, getuige de goede resultaten in de oefenwedstrijden, beker en competitie.  Alle wedstrijden werden gewonnen, soms zelfs met grote cijfers, met alleen een 3-3 gelijkspel vriendschappelijk bij Streefkerk. HSSC’61 JO19-1 kwam toen uit in de 1ste klasse en de KNVB had in hun wijsheid besloten, ondanks de resultaten, JO19-1 seizoen 2021-2022 in te delen in de 2de klasse. Na diverse contacten met  de KNVB met een verzoek toch weer in de 1ste klasse te mogen uitkomen, werd dit niet gehonoreerd ondanks dat het Dordtse RCD JO19-2, wel ingedeeld in de 1ste klasse, graag met HSSC’61 JO19-1 wilde ruilen, jammer … De wegen van de KNVB zijn soms ondoorgrondelijk.

De spelersgroep van JO19 is dit seizoen flink gewijzigd. Zo verlieten op basis van leeftijd Tom, Rubert, Wout, Brian, David en Ruben JO19-1 nadat Jean-Paul al eerder had besloten te stoppen. Remon en Lennart werden eerstejaars JO19 maar door hun uitzonderlijke kwaliteiten / talenten zijn zij gepromoveerd / doorgeschoven naar de hoofdmacht die dit jaar weer onder leiding van Marcel van Steenis staat. Remon en Lennart worden natuurlijk veel succes toegewenst.
Helaas stopten na de zomer een aantal aan JO19-1 vanuit JO17-1 toegevoegde spelers. Jessie en de 3 Jelle’s waarbij Jelle Terlouw inmiddels weer terug is bij het team van Richard Stijsiger. Ook Tian die deze winter vanuit Asperen JO19 versterkte, heeft verrassenderwijs helaas besloten te stoppen. Al deze mutaties betekende dat het eerder ingeschatte aantal spelers van de spelersgroep JO19 van 17 gereduceerd werd naar slechts 10.
Joris en Ruben zijn deze week definitief aan de groep toegevoegd en we hopen op korte termijn nieuwe leden / spelers te kunnen verwelkomen.
Dank aan de inzet van de jeugdcommissie !

Ook de begeleidingsstaf zal wat gaan wijzigen want omdat Remon naar het 1ste is doorgeschoven, gaat Jaco als leider (‘duizendpoot’ en klankbord) binnenkort weg bij JO19 en zich meer richten aan het bezoeken van de sportieve prestaties van al zijn kinderen. Een beslissing die ik zeer betreur maar begrijpelijk is, zijn aandacht moet gespreid worden. Een woord van dank aan Jaco is op zijn plaats !
Gelukkig zijn er al positieve contacten voor de opvolging van Jaco. Fijn dat Johan als assistent-scheidsrechter de vlag wil blijven hanteren.

HSSC’61 JO19-1 is ivm vakanties en spelers die de selectie dienden te ondersteunen pas op 23 augustus begonnen met trainen en heeft tot op heden 3 oefenpotjes gespeeld.

Woensdag 1 september werd in Meerkerk gespeeld. De uitslag was 0-0 ondanks een veel sterker HSSC maar het gaat om kansen benutten. Vorig jaar hadden beide teams ook tegen elkaar gespeeld en toen trok HSSC met grote cijfers aan het langste eind. Ondanks redelijk veldspel werd een gemis aan scorend vermogen duidelijk.

Zaterdag 4 september was op het Plein Drechtstreek JO19-2 de tegenstander en ook nu was er redelijk veldspel maar het benutten van de kansen was nog steeds een punt van zorg. De wedstrijd werd met 4-2 gewonnen waarbij Hans en Wouter beiden 1 maal scoorden maar Randy was met 2 treffers de grote man. In de eindfase kwamen de bezoekers na individuele fouten nog terug naar 4-2. Onze nieuwe keeper Friso kreeg 2 tegendoelpunten om de oren waar hij geen schuld aan had.

Woensdag 8 september was op ons eigen kunstgrasveld MVV’58 JO19-1 de tegenstander, ook in het nieuwe seizoen 2de klasse. Het krachtverschil tussen beide teams was enorm en de eenzijdige wedstrijd eindigde in 13-1. Voor HSSC’61 niet leuk maar voor MVV’58 zeker niet. Voor beide teams waren er wel meer dan voldoende leermomenten. Voor HSSC scoorden Maarten (1 maal), Milan (2 maal), Hans (2 maal) en was er een eigen doelpunt. Man van de avond was Wouter die maar liefst 7 maal het net deed bollen. Helaas wist Joris een strafschop niet te verzilveren.

Zaterdag 11 september was op het hoofdveld van het Plein Everstein JO19-1 de tegenstander in de KNVB-beker (knockout). HSSC’61 had personele problemen en Brian en Ruben G waren er dit keer ook bij. Brian startte zelfs in de basis nadat aanvoerder Maarten zich had verslapen en op de bank diende plaats te nemen.
Na een keurige steekbal wist Wouter in de 8ste minuut de score te openen, 1-0. Everstein toonde zich een waardig tegenstander en had een spelersgroep van 19 spelers, iets om jaloers op te zijn… Na een klein half uur schoot Randy, na een pass van Wouter, op de keeper. Toen even later Wouter Randy weer lanceerde, week hij iets te veel uit naar de zijkant en kon hij de goede mogelijkheid niet verzilveren. Everstein testte keeper Friso in de 34ste minuut maar Friso redde keurig. Een vrije trap van verre door gelegenheidsaanvoerder Jordi werd door de keeper van Everstein onschadelijk gemaakt en de eerste helft kabbelde voort naar de rust.

Na rust kwam Maarten in de ploeg voor Brian en debutant Ruben de Stigter loste de niet fitte Job af. De eerste kans na de limonade was voor Everstein maar de tussenstand veranderde niet. Randy sneed van buiten naar binnen maar zijn inzet werd een prooi voor de goalie van de roodwitten. De verdediging van de thuisploeg oogde soms wat onzeker en er werden regelmatig ballen aan de tegenstander verspeeld. Jordi tastte in de 49ste minuut mis en de 1-1 kon op het scorebord. Na balverlies van Hans was Everstein even later weer gevaarlijk maar de doelpoging ging over. Ruben Godtschalk kwam na een uur in de ploeg voor Joris. Na 65 minuten promoveerde Jordi een corner van Milan om tot een doelpunt, 2-1. De keiharde kopbal van Jordi werd nog wel iets geraakt door de keeper maar kon niet meer gekeerd worden. Jordi was zielsgelukkig nadat hij eindelijk koppend scoorde nadat hij er vaak in eerdere wedstrijden dichtbij was geweest. In de 73ste minuut hadden Randy, Wouter en Milan een goede combinatie die helaas niet leidde tot een doelpunt omdat de bal net naast ging. Even later bediende men de diep gestuurde Hans maar Randy en Ruben wisten de score niet uit te bouwen. Sven onderschepte een aanval van de bezoekers waarna uiteindelijk Wouter met links afwerkte. Zijn inzet was te krachteloos. De ingevallen Ruben was fris en met zijn snelheid betekende hij een plaag voor de gasten. In de 80ste minuut ging hij op snelheid diep en keurig samenspel / overzicht van Wouter en Milan zorgde ervoor dat Wouter de 3-1 scoorde. Debutant Ruben de Stigter speelde zeker niet onverdienstelijk.
Brian en de andere Ruben worden bedankt dat zij voor hun eigen wedstrijd JO19 hielpen.

Natuurlijk gaat nog niet alles perfect maar dat er rek in de groep zit is duidelijk.

De winst betekent dat HSSC’61 JO19 verder is in de beker.

Komende zaterdag zullen we weer naar Meerkerk gaan om de degens met elkaar te kruisen in competitieverband. De aanvang is al om 11.00 uur en we zullen om 09.45 uur de bespreking in sporthal de Copper houden.