Burggraaf 5
4231ZJ
MEERKERK
tel. 0183-352005

Na de overwinning van HSSC’61 JO19-1 in de KNVB-beker op Everstein JO19-1 (3-1), trok men vandaag naar sportcomplex de Burcht in Meerkerk. Een mooi nieuw sportcomplex met alle hedendaagse voorzieningen en uitstraling, het ziet er allemaal erg mooi uit.

De spelersgroep van HSSC’61 JO19-1 is niet groot. We kunnen nieuwe leden goed gebruiken. Helaas moest ’s morgens Job zich ziek afmelden. Ruben, die vorige week met Joris aan JO19 was toegevoegd, was helaas ook afwezig ivm een weekendje weg. Gelukkig was Rens deze week lid geworden en het was gelukt om hem speelgerechtigd te krijgen. Door de afmeldingen en met slechts 2 trainingen in de benen, startte Rens in de basis waarbij hij na een moeizaam begin niet onverdienstelijk acteerde. De spelersgroep was vanuit JO17 aangevuld met Jelle die in zijn uppie op de bank zat.

Afgelopen week is daadwerkelijk gezorgd om de vervanging van leider Jaco te regelen. Johan en Rene nemen de taken van Jaco over en vandaag was de vuurdoop van Johan waarbij hij na afloop moest concluderen dat hij een andere start in gedachten had gehad.

De wedstrijd startte om 11.00 uur op het mooie kunstgrashoofdveld. Al in de 2de minuut had HSSC een scherpe corner van Hans die gevaarlijk voor het doel kwam maar er waren geen spelers die er een goed vervolg aan konden geven. Na een kleine 10 minuten eindigde een aanval, opgezet door Milan die Randy in de diepte lanceerde, bij Jordi die zijn inzet over zag gaan. Wouter wist na een klein kwartier spelen een 100% kans niet om te zetten in een doelpunt omdat de bal voorlangs ging. Na een opzet via Randy – Wouter - Milan was de poging van Hans helaas ook niet succesvol. De kansen waren er maar doelpunten bleven uit. Ook een kopballetje van Randy, na een voorzet van Wouter, trof geen doel. Een prima actie, bijna op de achterlijn, van Hans buitenom eindigde bij Wouter die de keeper zijn inzet zag redden. Even later onderschepte Sven een uitbraak van Meerkerk, bediende Randy maar ook nu kwam de bal tegen de keeper. Een poging van aanvoerder Maarten verdiende een beter lot maar zoals Frits van Turenhout vroeger al aangaf, het bleef ‘nul-nul’. De hardwerkende Joris gaf de bal na een half uur aan Wouter maar diens inzet was te zacht. Na mistasten van de geelzwarte verdediging gaf Joris de bal aan Randy die de openingstreffer voor zijn rekening nam, 0-1. Wellicht werd de bal nog iets geraakt door een Meerkerker maar ik noteer de treffer voor Randy. Meerkerk stelde hier weinig tot niets tegenover. Na onnodig bal verlies waarschuwde Meerkerk net voor de rust met een lob over keeper Friso die zich tot zijn uiterste moest inspannen en ten koste van een hoekschop keurig redde en zijn doel schoon hield.

Na rust kwam Jelle in de ploeg voor Rens. Meerkerk pakte het wat anders aan en had hun knap spelende aanvoerder vanuit het middenveld door geschoven naar de frontline waar Jordi en Ole de nodige problemen mee hadden. Na balverlies en het feit dat iedereen van HSSC te laat kwam, verdween een counter net naast. Even later had Randy zijn medespelers niet in het oog en schoot voorlangs. Een counter met een goed teruggelegde bal, betekende de onverwachte gelijkmaker van de gastheer, 1-1. HSSC was het (even) kwijt en keeper Floris, uit zijn doel komend, moest zijn ploeg op de been houden. Een corner van Hans kwam op het hoofd van Jordi maar was vorige week zijn kopbal nog doeltreffend, helaas nu niet. Nadat Milan balverlies op het middenveld had, moest Friso weer uit zijn doel om verdere schade te voorkomen. Na een uur spelen waren het Wouter en Milan die de volgende kans afdwongen. Ik telde hem bijna al maar Milan wist de 100% kans jammer genoeg niet te verzilveren. Vervolgens was het de doorgebroken Wouter die door uitkomende goalie ten val werd gebracht. Een kaart (minstens geel maar rood had ook gekund) had op zijn plaats geweest maar de scheidsrechter hield het, tot grote verbazing van een ieder, bij alleen een vrije trap. Onbegrijpelijk ! De vrije trap leverde niets op. Een uitval van Meerkerk leverde voor Meerkerk wel een doelpunt op en de thuisploeg leidde ineens met 2-1. Na een keurige voorzet van Milan kopte Randy de 2-2 tegen de touwen. In de 70ste minuut werd een duel tussen Ole en de spits van Meerkerk gewonnen door laatst genoemde nadat Ole een duidelijke duw in de rug kreeg. De scheids floot niet en kende de 3-2 toe. Een keurige actie van Maarten verdiende even later meer dan zijn poging net naast. HSSC veerde op toen de man met de fluit vrij onverwachts een strafschop toekende aan HSSC. Vreemd genoeg annuleerde hij de pingel alnog, op aangeven van de grensrechter. De referee kwam na de dug-out toe om te melden dat hij het niet had gezien waarbij ik me afvraag ‘waarom fluit je dan ?’. De teleurstelling, zeg maar frustratie, van HSSC bereikte zijn hoogtepunt toen verdedigers in het duel de bal niet over de zijlijn werkten en de spits uiteindelijk knap binnen schoot, 4-2. In de 85ste minuut belandde een corner bij Joris die voorlangs schoot. Laatste man Jordi was naar de aanval gestuurd en kreeg in de 87ste minuut, nadat hij in de 16-meter neerging, een strafschop die door Wouter werd benut, 4-3.

De nederlaag kwam bij HSSC’61 JO19-1 keihard aan. Voor rust had de wedstrijd al lang in het slot gegooid moeten zijn. Uiteindelijk 4 tegentreffers tegen Meerkerk … De meeste bepalende spelers presteerden onder hun kunnen.

Natuurlijk hielpen de merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter niet mee maar duidelijk is dat HSSC eerst zelf in de spiegel moet kijken en niet gemakkelijk de schuld bij andere zaken moet zoeken, hand in eigen boezem …

Nb. ’s Avonds was er op het Plein een (uitgestelde) feestavond waarin jubilarissen werden gehuldigd. Zij worden, naast de mooie woorden die voorzitter Frank Lakerveld eerder sprak, ook vanaf deze plaats gefeliciteerd.

Komende zaterdag, 25 september 2021, zullen we de 2de wedstrijd in de competitie afwerken in en bij Dubbeldam, aanvang 12.30 uur.