Scheidsrechter

Meerkerk, H. van

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag speelde HSSC ’61 haar eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen, na 3 bekerwedstrijden die allen uit gewonnen werden en de nipte nederlaag tegen Well vorige week. Vandaag kwam tegenstander Brakel op bezoek. De technische staf koos de volgende namen: Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Kees Kool, Menno de Keijzer, Jarco de With, Yme van Gent, Nicky van Dam, Gijs Scheenhart, Floris Kool, Frank de Goeij, Mark van Zanten, Stef Roorda, Ferry Uittenbogaard, Jari Aantjes (A1) en wisselkeeper Maurice v/d Vis.

Het publiek werd voor de rust niet verwend. Beide ploegen hadden met name in balbezit moeite om tot oplossingen te komen. HSSC ’61 wist nauwelijks de voorwaartsen te vinden, terwijl Brakel dat met vrij grote regelmaat wel deed. De balvaste spits werd vaak gevonden en van daaruit stichtte Brakel veel gevaar. Enkele malen brak Brakel gevaarlijk uit, maar wist de mogelijkheden niet tussen de palen te krijgen. Enigszins tegen de verhouding in kwam HSSC ’61 wel op voorsprong. Frank de Goeij zette voor vanaf links en de bal werd bij de eerste paal met enig fortuin door Nicky van Dam binnengelopen: 1-0. De voorsprong was echter van korte duur. De rechtsbuiten van Brakel ontfutselde Menno de Keijzer in de opbouw de bal en kon zo richting de Heicopse goal lopen en laag, hard binnenschieten: 1-1. HSSC ’61 pakt kort daarna toch weer de voorsprong, wederom niet geheel ongelukkig. Floris Kool haalde de achterlijn en dribbelde richting de goal. Uit een onoverzichtelijke klutssituatie scoorde wederom Nicky van Dam de goal: 2-1 kort voor rust. De ruststand werd echter 2-2, want Brakel kreeg een corner waarbij HSSC ’61 het duel voor de goal verloor, ondanks meer lengte, maar de nummer 9 kopte de 2-2 in de kruising.

Na de thee liet HSSC ’61 meer zien dan voor rust en het leidde ook tot een voorsprong: Frank de Goeij nam de corner en Floris Kool torende boven iedereen uit en knikte hard binnen: 3-2. Ook deze voorsprong was niet van lange duur, want Brakel maakte met een schitterende volley van ver de gelijkmaker. Menno de Keijzer won eerst het luchtduel en kopte de bal weg. De middenvelder van Brakel stond op de juiste plek en nam de bal ineens op de slof, waarna de bal fraai de hoek in vloog: 3-3. Toen Frank de Goeij later een voorzet bij de tweede paal legde, dachten veel mensen dat de bal net naast zou gaan, maar Kees Kool zette zijn linkse maatje 48 bijna vanaf de achterlijn tegen de bal, die hard in de goal verdween voor de 4-3. De 90 minuten waren al verstreken, toen HSSC ’61 voor de vierde maal een voorsprong weggaf. Dom balverlies leidde een counter in van Brakel, de voorzet werd bij de tweede paal verkeerd geraakt en belandde daardoor bij de Brakelse rechtsbuiten, die de bal binnenliep. Heicops assistent-scheidsrechter Arwin van Dijk wachtte keurig af of de speler in kwestie voordeel haalde uit zijn buitenspelpositie en besloot tot een vlagsignaal toen dat het geval bleek. De scheidsrechter van dienst wuifde dit signaal echter weg en besloot zonder overleg met zijn assistent de 4-4 toe te kennen. Het was tevens de eindstand in een spectaculair maar matig duel, waarbij HSSC ’61 vier maal een voorsprong weggaf, maar ook niet geheel ongelukkig was met de onzuiverheid van enkele Brakelse tegenaanvallen. Verdedigend gaf de thuisploeg te makkelijk kansen weg, waarbij met name de tegengoals voor de  rust eenvoudig voorkomen hadden kunnen en moeten worden.  Aan de bal was het tevens wat mager, iets wat vroeg in het seizoen nog wat aandacht verdient.

Komende zaterdag speelt de ploeg op kunstgras uit tegen SVS ’65. De Spijkse ploeg heeft met één overwinning en één nederlaag drie punten, terwijl HSSC ’61 op zoek gaat naar hun eerste driepunter van deze competitie.