Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Hoe herpak je je als ploeg na de oor wassing tegen Everstein? Dat was voor vandaag de grote vraag en dat moest dan ook nog eens gebeuren tegen Houten.  Op voorhand nou niet direct een tegenstander waarbij je jezelf hele grote kansen toedicht. De voetballes die we een paar jaar geleden van hen kregen zat bij menigeen nog vers in het geheugen. In Houten stonden we in de rust destijds met 4-0 achter en hadden we allemaal zoiets van: “wat doen die in de derde klasse”…Aan de andere kant: wel een tegenstander om je aan op te trekken en een ploeg tegen wie je misschien ook wel wat ruimte krijgt.

De trainer koos ervoor om weer terug te gaan naar de ‘vertrouwde’ 4-3-3- opstelling en Menno nam de plaats in van de geschorste Kees de Nijs. Het wordt de trainer overigens niet makkelijk gemaakt: er valt wat te kiezen tegenwoordig en dat betekend dat bepaalde vanzelfsprekendheden uit het verleden niet altijd meer vanzelfsprekend zijn. Daar mee omgaan is een kunst voor zowel technische staf als spelers. (en supporters!) Zo’n wedstrijd als vandaag is dan best een cruciale; krijg je weer een pak slaag dan kan teleurstelling al snel omslaan in een negatieve sfeer. Daar is niemand mee geholpen, zeker de spelers niet, dus laten we als supporters proberen daar van weg te blijven.

Dat pak slaag hing overigens wel in de lucht…gesteund door een stevige wind in de rug was het Houten dat het initiatief nam. Makkelijk voetballend en het spel snel verplaatsend over de hele breedte van het veld. Met af en toe wat kunst en vliegwerk bleven we overeind, maar na 27 minuten ging het toch mis. Er werd een bal vanaf de linkerkant voorgegeven naar de rechterspits en die haalde doeltreffend uit: 0-1

Zes minuten later had de beslissing wel eens kunnen vallen. Regilio haalde in een poging een doelpunt te voorkomen een aanvaller neer. De protesten van de kant van HSSC kwamen vooral ook voort uit het feit dat je voelde dat dit wel eens de nekslag kon zijn zo vroeg in de wedstrijd. Klaarblijkelijk voelde de scheidsrechter dit ook aan. Hij kwam even rustig maar duidelijk aan ‘de bank’ uitleggen wat er in zijn ogen gebeurde en liet het daarbij; klasse scheids!

Waar het een week eerder tegen Everstein op cruciale momenten allemaal mis ging, was het vandaag precies andersom. De penalty werd naast geschoten en twee minuten later werd het middels een prachtige aanval van HSSC gelijk. Owyn werd ingespeeld op het middenveld, hij ontdeed zich van zijn tegenstanders en gaf de bal vervolgens mee aan Remon die al op snelheid lag. Zijn voorzet laag voor het doel werd ingeschoten door Lennart die goed voor zijn man kwam. Een doelpunt uit het boekje! Toch gingen we de rust in met een 1-2 achterstand nadat Houten in de 40e minuut weer gescoord had.

De tweede helft had HSSC de wind in de rug. Dat is geen garantie voor beter voetbal, maar in de praktijk blijf je meestal wel iets makkelijker bij je eigen doel weg. Op weg naar mijn plekje na de rust liet Hens nog even weten toch stiekem op een stuntje te hopen.

Het wordt eentonig, maar weer was er net als verleden week een cruciaal moment een paar minuten na rust. Een wat ongelukkige terugspeelbal kwam voor de voeten van een speler van Houten en die leek op weg naar de 1-3. Het was aan Regilio te danken dat we op dat moment in de wedstrijd bleven. En ook nu was het twee minuten later raak: Koen stuurde uit een vrije trap de bal de bal over de verdediging van Houten en Menno stond klaar om de bal in één keer uit de lucht binnen te schieten: 2-2 Een beauty!

Dat was toch een groot verschil met een week eerder; waar het kwartje toen iedere keer de verkeerde kant op viel, viel het nu precies goed. Vervolgens was het een wedstrijd die nog twee kanten op kon en langs de kant zeiden we al tegen elkaar dat we misschien niet ontevreden moesten zijn met een puntendeling. Toch ging de trainer nog wat proberen. Tristan verving Lennart en even later moest een sterk spelende Laurens vervangen worden na een blessure door Jordi. En toen ging het ineens hard: het was weer een assist van Koen. In de 78e bezorgde hij de bal bij Owyn en die tekende voor zijn eerste treffer in dienst van HSSC en zette ‘zijn HSSC’ zoals het zo mooi op regio-voetbal staat op voorsprong. De volgende aanval een paar minuten later was Tristan bij betrokken en deze keer was Remon de afmaker: 4-2; wat een weelde. Nog was de koek niet op; nadat Regilio nogmaals een treffer wist te voorkomen werd Remon die bij vlagen niet te stoppen was, neergelegd binnen de zestien. De strafschop werd echter gestopt door de keeper van Houten, maar opnieuw was het 2 minuten later raak. Owyn schoot zijn tweede van de dag binnen: 5-2. Een uitslag die wellicht vertekend was maar dat maakte de stemming er na afloop niet minder om. De tweede helft was er een zoals we die eerder in de voorbereiding tegen VVIJ zagen en geeft voldoende aanknopingspunten voor een goed vervolg in de competitie. De kater van Everstein is (bijna) weggespoeld en de eerste drie punten zijn binnen. Chapeau!