HSSC'61 wint van Lopik

HSSC'61 1

3 - 1

Lopik 1

Competitie

3e klasse D

Datum

23 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

M.R. van Twiller

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

De derde thuiswedstrijd van dit seizoen stond in het teken van: bovenin meedraaien of naar beneden kijken. Nou, helemaal bovenin zal lastig worden aangezien twee ploegen er vooralsnog bovenuit lijken te steken; in ieder geval qua punten aantal. Maar daaronder vormt zich een groep die elkaar niet veel lijkt te ontlopen. Winst vandaag zou betekenen dat je in die groep goede zaken doet.

Na een verdienstelijk gelijkspel deze week tegen De Alblas om de EM VanderWal cup dus een belangrijke pot vanmiddag. De geblesseerde Owyn werd vandaag vervangen door Tristan die weer eens op zijn oude stekje in de spits gepositioneerd stond. In de jeugd een garantie voor veel doelpunten, maar bij de senioren is hij een paar linies terug gezakt. Verder dezelfde opstelling als tegen Brederodes met een oude bekende op de reservebank: Floris Kool. Deze week zijn de velden voorzien van de jaarlijkse zandbehandeling. Dat was op het hoofdveld tamelijk royaal gedaan en de veldploeg is donderdag en vrijdag druk bezig geweest en zo goed mogelijk bespeelbaar te maken. Prettig is het de eerste weken niet om op te voetballen, maar er kon op gespeeld worden en dat willen we graag bij HSSC; spelen op ons hoofdveld, op echt gras! De aftrap was voor Lopik, maar HSSC nam al gauw het initiatief en na 12 minuten was het al raak. Het was Remon die de 1-0 op het bord zette. Hoe het ging? Geen idee! Ik werd lastig gevallen door Ada die weer loten in de aanbieding had, maar volgens Frans Looy had Ferry een belangrijk aandeel in het doelpunt. Zeven minuten later was het alweer gelijk. Een aanval over rechts waarbij de verdediging van HSSC er niet al te sterk uitzag betekende de 1-1. Een minuut later had Tristan voor zijn eerste van de middag kunnen zorgen. Een fraaie aanval over rechts waarbij de bal via Jari voor de voeten van Tristan kwam. Zijn schot ging echter hoog over. Ook Remon had de 2-1 op zijn schoen maar één op één schoot hij recht op de keeper en bleef de voorsprong uit. Dat het bij een gelijke ruststand bleef was (ook nu weer) aan Regilio te danken. Na een dubbele redding rond de 28e minuut moest hij vlak voor de rust nog een bal uit de benedenhoek halen. Zoals gezegd: hiermee hield hij ons op een gelijke stand alvorens we aan de thee gingen.

De tweede helft begon met een aantal aanvallen van Lopik en HSSC liet zich veel te veel inzakken (of werd daartoe gedwongen door Lopik). Een schot ging net over en een schot/voorzet vanaf de zijkant leek in doel te vallen, maar Regilio kon dit met de nodige moeite voorkomen. Bij een counter was het weer de ongrijpbare Remon die alleen op de keeper afging maar ook nu kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Na een gevaarlijk schot vanaf de zestien door Lopik dat rakelings naast ging, kwamen we toch op voorsprong. Een bal van Ferry vanaf de linkerkant kwam bij Remon terecht en die gaf een perfecte voorzet op Tristan die de bal binnen liep: 2-1. Enkele minuten later was het wederom Tristan die een mooie aanval van Koen en Remon met een doelpunt bekroonde. De nekslag voor Lopik. Hoewel we nog een paar kansen kregen in de vorm van een kopbal van Menno die over ging en een schot van Nicky dat door de keeper uit de kruising werd gehaald, denk ik dat we heel tevreden mogen zijn met deze uitslag. Na vijf wedstrijden negen punten is iets waar we op voorhand voor getekend zouden hebben. Nu is het zaak dit vast te houden en volgende week tegen de ploeg van de gebroeders Timber er een goed vervolg aan te geven.

Deze week stond in het teken van weer heel veel Europees voetbal met daarin een aantal heel mooie resultaten voor de Nederlandse clubs.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!