3411ND
LOPIK
tel. 0348-551470

Vandaag twee ploegen tegen elkaar die in een totaal verschillende fase zitten. Lopik zit in een flow  en HSSC in een fase waarin we het heel lastig hebben. Weken lang geplaagd door blessures, corona en nu weer een groep wintersporters die in de nacht van vrijdag op zaterdag terug komen van vakantie. Lastig voor een trainer om daar keuzes in te maken…hoe principieel stel je je op? Niet trainen is niet spelen??? Langs de kant heeft ieder daar wel een mening over, maar ja; de beste stuurlui staan nu eenmaal ‘aan de wal’. Of in ons geval langs de kant. De trainer koos een beetje voor de gulden middenweg en in dit geval is daar alle begrip voor denk ik zo.

Voor de zoveelste keer deze competitie stond er veel wind en dan is het wederom lastig voetballen. Daarnaast zijn de natuurgrasvelden momenteel overal in dezelfde staat: keihard en hobbelig. Twee zaken die goed voetbal op voorhand onmogelijk maken en dat bleek ook wel gedurende de wedstrijd. Lopik begon de wedstrijd met de wind in de rug en zette vanaf het begin de toon. Al na vijf minuten ontstonden er een paar hachelijke momenten voor het doel van Regilio en dat eindigde met een mooie omhaal  die gelukkig net over het doel ging. Pas na een kwartier spelen was er iets dat leek op een aanval van onze zijde. Deze eindigde in een corner die echter niets opleverde. Toen kwamen er een aantal momenten die je op een dergelijk veld beter kunt vermijden: terugspeelballen op de keeper: de eerste hobbelde richting Regilio en het laatste hobbeltje betekende dat Regilio finaal over de bal heen maaide en de bal in doel leek te verdwijnen. De paal bleek echter de eindbestemming. Een paar minuten later eenzelfde situatie en nu wist Regilio hem nog wel te raken, maar kwam de bal niet verder dan een speler van Lopik die dit buitenkansje niet onbenut liet: 1-0. Makkelijk om de keeper de schuld te geven, maar op zo’n veld moet je een keeper zo min mogelijk in een dergelijke situatie brengen. Toch kropen we gedurende de eerste helft wat meer uit onze schulp en vlak voor rust hadden we de pech dat een vrije trap van Nicky het aluminium teisterde. De keeper kon er alleen maar naar kijken. Een terechte stand in de rust, maar nog volop mogelijkheden om het na de rust recht te zetten. Met die intentie ging de tweede helft van HSSC zijde ook van start en geholpen de wind in de rug was het nu Lopik dat teruggedrongen werd. Veel meer leverde het niet op dan een vrije trap die door Nicky nu net over geschoten werd, maar de 1-1 leek een kwestie van tijd. Het was echter Lopik dat toesloeg; een scrimmage voor het doel waarbij de 2-0 viel betekende het signaal om te gaan wisselen. Owen en Tristan kwamen de aanval versterken en er werd meer va-banque gespeeld in de hoop er toch nog een resultaat uit te slepen. Ook Ferry en Jordi maakten hun minuten nog, maar de 2-1 die zo’n tien minuten gemaakt werd door Remon kwam eigenlijk te laat. Ferry was er nog heel dicht bij toen hij bij een corner knap voor zijn man kwam, maar helaas net langs de verkeerde kant van de paal kopte. Op basis van de tweede helft was het zeker verdiend geweest als we een punt meegenomen hadden naar de goede kant van de Lek. Maar zoals de trainer het terecht stelt op regio-voetbal: het zit deze fase even niet mee, waar het voor de winterstop wel lukte, gaat het nu even minder. Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Deze week eerst maar eens even flink trainen. Voor degene die het vergeten zijn: dat is op dinsdag- en donderdagavond😉