Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Als er al een lijn te ontdekken is deze competitie in ons spel, is het in ieder geval dat de thuiswedstrijden een stuk beter verlopen dan de uitwedstrijden. Wellicht nog een lijn: kunstgras ligt ons aanmerkelijk minder dan echt gras . Vandaag een uitwedstrijd op kunstgras…da’s geen goed voorteken. Hoewel we midden in de Halloween tijd zitten zijn we uiteraard niet bijgelovig bij HSSC dus we houden ons er maar aan vast dat het vandaag zomaar anders kan zijn. Zonder Laurens en Lennart maar met Owyn die weer terug is na zijn blessure, hij begint op de bank. Verder de bekende namen al speelden we in een iets andere opstelling met een wat dieper staande Jari. Dat betekende in de praktijk wel dat hun linksbuiten zo af en toe zeeën van ruimte kreeg. De eerste kans was voor DVSU dat na zo’n tien minuten een grote kans kreeg en waarbij hen over rechts ook te veel ruimte werd gegeven. Regilio voorkwam echter een snelle treffer. Twee minuten later ging een schot van DVSU rakelings voorlangs en waren we dus inmiddels behoorlijk gewaarschuwd. Na een klein kwartier was er een mooie aanval van Jari en Remon waarbij de voorzet uiteindelijk door Tristan werd binnen  gewerkt. Helaas gebeurde dit in buitenspelpositie zodat de treffer niet doorging. Een voorzet van Frank werd door Tristan over gekopt en daarmee waren de kansen voor HSSC voor wat betreft de eerste helft wel op. Na 25 minuten kwam de 1-0 op het bord; een aanval door het hart van de verdediging werd binnen geschoten en deze keer had Regilio geen schijn van kans. Het had een paar minuten later nog erger kunnen worden; een terugspeelbal van Jari belandde in de voeten van een tegenstander, maar nu kon Regilio wel erger voorkomen. Een voorzet van Remon kwam net iets achter Tristan terecht anders hadden we misschien voor de rust nog wat terug kunnen doen maar al met al mochten we niet klagen dat de ruststand 1-0 was.

De tweede helft begonnen we wat beter en na een minuut of tien had Remon een kans, maar zijn schot ging over. Na een kwartier was het echter wel raak. Nicky had ineens alle vrijheid op rechts en ging richting doel. Frank die goed meeliep leek de beste oplossing om de aanval af te ronden, maar Nicky ging voor eigen succes en als dat dan lukt…mag dat, maar o wee als hij gemist had😉

De 1-1 zou een kentering in de wedstrijd geweest kunnen zijn maar vier minuten later stonden we alweer op achterstand en zat het er in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer in. Toen de 3-1 viel was het helemaal over en uit. De 4-1 was voor de bekende statistieken. Soms moet je je verlies nemen en erkennen dat een tegenstander gewoon beter is. Meer ervaring en ‘uitgekookter’ voetbal van de kant van DVSU vandaag en daarmee een terechte overwinning voor hen.

Volgende week gelukkig weer een thuiswedstrijd op echt gras. Laten we in ieder geval die lijn uit de eerste regels van het verslag nog maar één week vasthouden.