Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

De afgelopen week stond weer volop in het teken van de pandemie en een persconferentie op vrijdagavond beloofde niet veel goeds voor de komende weken/maanden. Het hing al een beetje in de lucht en het lijkt er op dat we vandaag wel eens onze laatste competitiewedstrijd kunnen hebben gespeeld dit seizoen. Spelen zonder publiek is al een troosteloos gebeuren en als nu ook de trainingen geschrapt worden is voetballen eigenlijk geen optie meer en hebben we waarschijnlijk een heel vroege winterstop dit jaar. Helaas, maar wat doe je er aan? Het enige dat je dan nog kunt doen is zo goed mogelijk die winterstop in gaan. Na onze eerste winst verleden week in een uitwedstrijd was het nu zaak om in de thuiswedstrijd de mooie score van 12 uit 4 voort te zetten. Niets zou zo teleurstellend zijn als je nu in een thuiswedstrijd dat goede gevoel weer uit handen geeft. De overvloedige regenval van de 24 voorafgaande uren betekende dat we uit moesten wijken naar het kunstgrasveld met als gevolg dat de ‘live’ uitzending niet door kon gaan. Derhalve was er maar een zeer beperkt aantal gelukkigen dat de wedstrijd kon volgen. Dat ‘gelukkigen’ was overigens maar zeer betrekkelijk, want een gure wind maakte het ijzig koud en de miezer regen maakte ook nog dat je behoorlijk nat werd en dan is het zeker geen lolletje om op de vlakte te staan. De discussie over een windscherm o.i.d. brak dan ook weer los. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd vermoed ik. Wat verder opviel was dat een aantal genodigden dicht bij uw verslaggever kwamen    staan en er allerlei voorspellingen betreffende de uitslag begonnen uit te gooien. Waarschijnlijk in de hoop ook een keer in het verslag genoemd te worden. Maar profeteren of zomaar wat gokken is nog een heel verschil, Richard L.!

Dan de wedstrijd. Onder leiding van een jonge scheidsrechter, uit de talentenpool van de KNVB als ik het goed begrepen heb, begonnen we op het spekgladde kunstgras aan ons duel tegen Vriendenschaar, de nummer elf van de ranglijst. Op papier een te nemen horde dus maar ja, we voetballen niet op papier. HSSC nam vanaf de aftrap het initiatief en leek al na ruim 10 minuten op voorsprong te komen. Het doelpunt van Remon werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ik denk eerlijk gezegd dat de snelheid van Remon menige grensrechter te machtig is want hij leek toch echt achter zijn man vandaan te komen. In de 18e minuut redde Regilio in eerste instantie nog in een één op één situatie, maar de corner die er op volgde werd door een behoorlijk vrij staande speler van Vriendenschaar binnen gekopt: 0-1. Eigenlijk de eerste keer dat Vriendenschaar in de buurt van Regilio kwam. Niet getreurd: we hebben nog tijd zat om het recht te zetten. Een schot van Tristan ging nog langs de verkeerde kant van de paal, maar in de 34e minuut was het Aron die uit een corner de 1-1 binnen schoot. Een minuut later had Nicky de 2-1 op zijn schoen maar hij raakte de paal. Een paar minuten later was het echter wel raak en wederom uit een corner tekende Owyn voor de 2-1. Nog voor de rust bracht Nicky via een vrije trap die hij van ca. 20 meter langs de muur in de verre hoek schoot de stand op 3-1 en zo gingen we met een tevreden gevoel aan de koffie. Een goed herstel van HSSC na een achterstand en dat is iets wat vertrouwen geeft voor en in de mannen. De tweede helft had een formaliteit kunnen zijn als Remon de 4-1 gescoord had maar dat liet hij helaas na. Vriendenschaar drong in de loop van de tweede helft nog wel wat aan, maar tot echt grote kansen leidde het allemaal niet en zo bleek de ruststand ook de eindstand. Mocht deze wedstrijd inderdaad de laatste wedstrijd voor de winter/coronastop te zijn dan kunnen we terugkijken op een merkwaardige eerste seizoenshelft. Een moeizame start maar vervolgens heeft men zich goed herpakt. Een vierde plaats achter clubs als EDO, Desto en Houten is een puike prestatie! Verder zijn we het team dat het vaakst gescoord heeft en dat is leuk voor het publiek. Verdedigend stond het vandaag ook prima en als we het goede gevoel vast kunnen houden kunnen er misschien nog wel mooie dingen gaan gebeuren in de tweede helft van het seizoen. Mocht dit voorlopig het laatste verslag zijn dan wens ik u allen een goede decembermaand toe en wellicht tot ziens in 2022.

Och gunst, nou zie ik ineens dat we boven Everstein staan, dat was me nog helemaal niet opgevallen…