4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Vier dagen verder en vier punten rijker.

Een compleet programma op een dinsdagavond heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de KNVB heeft besloten de competities in zijn geheel uit te spelen. Hartsikke mooi natuurlijk en gelukkig was de reis niet ver: Culemborg. Niemand hoefde zich af te melden wegens werkzaamheden dus we waren op, de blessuregevallen na, compleet. Voor Laurens beginnen de jaren te tellen; die sloeg een wedstrijd over. Met wederom Jordi in de basis en een op meerdere plaatsen wat aangepaste opstelling wat ten koste ging van een basisplek van Remon begonnen we aan de wedstrijd. Die leverde eigenlijk 90 minuten lang hetzelfde beeld op. Vriendenschaar dat het initiatief had en wij probeerden vanuit de verdediging met een snelle counter gevaar te stichten. Dat lukte met name de eerste helft goed. Het overwicht van Vriendenschaar leverde weinig kansen op al moest Dennis in de 14e minuut er aan te pas komen om een bal van de lijn te halen. Voor die tijd waren er echter al een aantal kansen voor ons geweest. Met name een prachtige aanval via Lennart, Owyn en Nicky na acht minuten spelen had een beter lot verdiend dan een schot over het doel. In de 26e minuut mochten we een corner nemen. Deze werd in eerste instantie nog afgeslagen, maar Nicky bracht de bal nogmaals voor het doel en Owyn kopte fraai binnen: 0-1. Er waren nog kansen om de voorsprong uit te breiden voor de rust, maar dat was teveel gevraagd. We waren al tevreden met een kleine voorsprong maar zeker nog niet gerust op de uitslag. De tweede helft drong Vriendenschaar nog meer aan en eigenlijk hing de 1-1 de gehele helft in de lucht. Het duurde echter tot diep in de tweede helft voor deze viel. Een prachtige vrije trap was Regilio, die ons al een paar keer op de been gehouden had, te machtig. Een terechte uitslag en gezien de uitslagen elders weer een belangrijk punt. Zaterdag komt EDO op bezoek. Zij hebben dinsdagavond de titel gepakt in onze competitie. Van harte gefeliciteerd! Een terechte kampioen als je naar de enorme voorsprong in punten kijkt die zij hebben op toch ook sterke ploegen als Houten en Deetos. Wij blijven strijden om de nacompetitie te ontlopen. Met een marge van 5 punten op Focus en Voorwaarts hebben we onszelf de afgelopen vier dagen wat lucht verschaft. Met nog vier wedstrijden voor de boeg staan we er in ieder geval heel wat beter voor dan een week geleden!