Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Als je aan een niet voetballiefhebber uit zou moeten leggen wat nou zo mooi is aan amateurvoetbal en dan speciaal een streekderby, dan moet je ze meenemen naar een wedstrijd als HSSC-Everstein. Niet het meest hoogstaande voetbal wellicht (maar dat zien die niet voetballiefhebbers toch niet) maar met veel publiek en een fantastische sfeer rondom het veld. Op het veld een sportieve strijd, een spectaculair scoreverloop en na afloop geef je elkaar de hand en drinkt onder het genot van een heerlijke voorjaarszon wat (wat veel) met elkaar. Al eind februari kwamen de eerste berichten vanuit Everstein dat men er in Heicop rekening mee moest houden dat het wel eens druk kon worden, want er was geen vol wedstrijdprogramma deze dag. Nou hebben wij best veel staanplaatsen rondom het veld; daar ligt het probleem niet, dus waarschijnlijk was men bang dat Corrie Kooijman te weinig bier in zou slaan…nou is dat bij mijn weten nog nooit gebeurt, dus maak je daar maar geen zorgen over! Wekenlang wordt er toe geleefd naar deze wedstrijd, de veldploeg van HSSC heeft er echt alles aan gedaan om de grasmat in goede staat te krijgen en dat is ze gelukt. Zowel het veld als alles er omheen lag er weer prachtig bij; complimenten heren! Het terras werd aangekleed, Teun en Arie en anderen zorgden dat er wat te eten was na afloop, Ada had voldoende lootjes ingeslagen en het weer kon eigenlijk niet beter. Toch zijn er dan nog mensen die een familieweekendje plannen op zo’n dag. Ergens in de coronawinter geregeld waarschijnlijk, niet beseffende dat deze wedstrijd op de zaterdag voor Pasen ingeroosterd zou worden. Tsja, daar zit je dan op een mooi familiepark ergens, net te ver weg om even terug te komen… Gelukkig is er dan de live verbinding waardoor via YouTube de wedstrijd alsnog gevolgd kan worden. En anders is er altijd nog de samenvatting op soccerreporter, want Bas Rikkers was ook van de partij vandaag en heeft alles vastgelegd voor het nageslacht.

Dan de wedstrijd: er stond met name voor HSSC nogal wat op het spel, natuurlijk wilde men revanche voor de uitwedstrijd, maar een groter probleem is de fase waar we na de winterstop in beland zijn. Eén punt uit acht wedstrijden betekend dat we inmiddels in de gevarenzone beland zijn en dan is een wedstrijd tegen Everstein eigenlijk het beste medicijn om aan deze reeks een einde te maken. Daarnaast was ook de trainer nog eens jarig vandaag en hij zou zich geen beter geschenk kunnen wensen dan drie punten. Maar ja, Everstein was niet  de A2 overgestoken om cadeautjes uit te komen delen, zoveel was al snel duidelijk. Nadat de voornamelijk oranje rook was opgetrokken en Lot de With het goede voorbeeld had gegeven, werd de wedstrijd in gang geblazen door dhr. Van Pinxteren, wederom een heel jonge scheidsrechter zoals we die deze competitie al vaker hebben gehad. Everstein nam het initiatief zoals ze dat eigenlijk de gehele wedstrijd hebben gehad, maar de eerste kans was na 13 minuten spelen voor HSSC en het was ook meteen raak. Remon knokte zich op het middenveld langs een paar man en gaf de bal mee aan de goed meegelopen Ferry die de bal schitterend diagonaal binnen schoot. Dat hebben we lang niet meegemaakt, een voorsprong. Nu was het zaak dit minimaal vast te houden en liever nog uit te bouwen. Ik zou een hele opsomming kunnen gaan maken van wat er allemaal gebeurde tussen minuut 13 en minuut 89, maar dat is eigenlijk kort samen te vatten: een makkelijker voetballend Everstein en HSSC dat gokte op de counter en dan met name de snelheid van Remon. Kansen waren er over en weer. De eerste helft de meeste kansen voor Everstein en de tweede helft voor HSSC, maar gescoord werd er niet. Tot die 90e minuut. Het kon eigenlijk niet uitblijven en gezien het wedstrijdbeeld was het ook eigenlijk niet meer dan terecht dat Everstein, hoewel Floris vlak daar voor de 2-0 op zijn schoen had, de 1-1 scoorde en daar zou iedereen wel mee kunnen leven. De derde helft was al wekenlang aangekondigd, maar die werd in eerste instantie op het veld afgewerkt met het nodige spektakel in de 12(!) minuten extra speeltijd. De 2-1 die onder druk van Owyn in de 98e minuut werd door een eigen speler van Everstein binnen gegleden leek de voor HSSC gedroomde uitslag. Maar we gingen nog even verder en een alles of niets gegeven bal vanaf de middenlijn belandde voor de voeten van Robbie de Roos. Die weet doorgaans wel raad met zulke kansen en zette de uiteindelijke eindstand op het bord. Gemengde gevoelens uiteraard bij met name HSSC: twee keer op voorsprong komen en dan op zo’n spectaculaire wijze toch de winst uit handen geven…heel zuur natuurlijk, maar vriend en vijand waren het er uiteindelijk wel over eens dat de uitslag recht deed aan het spelbeeld en de kansenverhoudingen. Er viel het nodige na te praten na afloop en het bleef ‘nog lang onrustig’ op Het Plein zoals dat heet. Voor HSSC komen er een aantal belangrijke weken aan en dat begint volgende week al met een thuiswedstrijd tegen Hercules. Over spectaculaire uitslagen gesproken… destijds 4-6 winst in Utrecht, die zullen ook wel revanche willen.