4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

We houden het spannend…

Met de titel op zak reisde EDO af naar het pittoreske Hei- en Boeicop; althans, zo zal men er in Utrecht waarschijnlijk naar gekeken hebben. Het werd een heus schoolreisje inclusief antieke bus, drank, gezang en een buitengewoon goed humeur naar het zich laat raden. Aangekomen op Het Plein werd de KNVB vlag vervangen door een vlag van EDO en het kampioensspandoek werd over een klein gedeelte van het roldoek gedrapeerd. Kortom: de stemming zat er in bij EDO. Gezien hun kampioensfeest later deze dag was er van hen kant het verzoek om de wedstrijd wat te vervroegen. Het was even puzzelen, maar wij zijn een vereniging die buitengewoon veel begrip heeft voor mensen die willen feesten en dus was de aftrap om 14.00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd was er onze eigen kampioenswedstrijd van de meisjes O19. Na een 12-1 stand op het bord en hield men het verder voor gezien. Gefeliciteerd meiden; mooie prestatie! Door de welwillende opstelling van de meiden was er ook nog tijd voor een warming up op het (prachtige!) hoofdveld en zo kon iets na tweeën de wedstrijd beginnen. Waar we wellicht stiekem hoopten dat EDO met de titel op zak en met zoveel medewerking van onze kant en al een midweeks feestje op zak, het er een beetje bij zou laten zitten was al snel duidelijk dat zij hun sportieve plichten nakwamen en ‘gewoon’ voor de winst gingen en zo hoort het natuurlijk ook. De hele competitie overziend is het een ploeg die toe is aan de tweede klasse. We hebben meer tegenstanders gehad deze competitie die duidelijk een maatje te groot waren voor ons, maar geen van deze andere ploegen heeft een dergelijk constant niveau gehaald als EDO. Slechts drie gelijke spelen heeft men tot nu toe toe moeten staan en verder alleen maar overwinningen. Waren we dan helemaal kansloos? Nee zeker niet. Al na twee minuten was er een prachtige kopbal van Owyn die richting de kruising ging, maar de keeper van EDO voorkwam een snelle goal. Na zes minuten spelen moest Regilio al een knappe redding verrichten en dat deed hij in de twaalfde minuut nogmaals. De bal kwam echter voor de voeten van een speler van EDO en dit betekende de 0-1. Een minuut later waren er drie kansen op rij om te scoren voor HSSC, maar drie keer lag de keeper in de weg. Heel knap van hem, maar dergelijke kansen moet je benutten op zo’n moment wil je er nog een wedstrijd van maken. Dit lieten we dus na en feitelijk was dit zo’n beetje het laatste wapenfeit van onze kant. Het was EDO dat het spel maakte en we kwamen er niet echt meer aan te pas. Het is dat ze een paar keer de lat en paal raakten anders had er al een heel vervelende ruststand op het bord gestaan. Nu bleef het, na een tweede doelpunt vlak voor rust beperkt tot een 0-2 stand. De tweede helft eenzelfde beeld en na drie minuten lag de 0-3 al in het doel. Weliswaar nam de aanvaller van EDO de bal met de hand mee, maar dit ontging de meesten en ook de scheidsrechter. Na een 0-4 stand was er nog een fraaie lob van Owyn die voor de eretreffer tekende, maar verder kwamen we niet.

Het eerste wat je dan doet als je terugkomt van het veld is vragen naar de uitslagen elders op de velden. Gezien ons aanvangstijdstip bleef dit nog even spannend, maar uiteindelijk bleken onze concurrenten ook geen punten over gehouden te hebben aan deze middag en zodoende blijft het gat naar Voorwaarts en Focus 5 punten bedragen. Is dit voldoende? Dat is de grote vraag natuurlijk. Odysseus lijkt een sleutelrol te kunnen gaan vervullen in deze laatste drie wedstrijden. Zij moeten achtereenvolgens tegen Voorwaarts, Focus en als slotwedstrijd van het seizoen tegen HSSC’61.

Maar goed: laten we ons niet afhankelijk maken van anderen en de komende weken zelf punten pakken. Dat moet dan zaterdag gebeuren tegen Desto; een sterke ploeg, maar ook met een aantal verrassende uitslagen. FORZA HEICOP!!!