Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

De laatste najaars-competitie wedstrijd van HSSC’61 JO19 kon op zaterdag 11 december gelukkig gewoon op het hoofdveld plaatsvinden. De weersomstandigheden waren redelijk, net als het veld. HSSC’61 stond op de eerste plaats in de competitie en wilde deze plaats vasthouden zodat hopelijk na de winterstop 1ste klasse gespeeld kan gaan worden. De voor HSSC belangrijke ontmoeting diende tegen de Alblas JO19 plaats te vinden, een middenmoter. Helaas kon Jordi niet van de partij zijn omdat vrijdag bij zijn zus het Corona-virus was geconstateerd. Heel sneu voor Jordi, één van de belangrijke steunpilaren van het team die tevens reserve-aanvoerder is, dat hij juist deze wedstrijd aan zich voorbij diende te laten gaan. Ook vader Johan, die normaliter als assistent-scheidsrechter langs de lijn huppelt en de vlag hanteert, mocht nu niet aanwezig zijn. De vlag werd nu gehanteerd door Dirk. Leider Johan heeft helaas al meerdere malen kennis gemaakt met Corona in zijn gezin en voelde zichzelf nog niet helemaal hersteld. Hij was inventief geweest en keek van afstand vanaf het dak van zijn auto en zag dat het uiteindelijk goed kwam. Heel jammer voor Jordi, Johan en Johan dat zij door de pandemie-perikelen er niet bij konden zijn.

Voor de wedstrijd werden de prachtige, nieuwe trainingspakken van Electro World Leerdam in gebruik genomen. Leider Rene had deze wezen halen en de in-gebruik-name voorbereid. De juiste maat kwam bij de juiste speler, wat natuurlijk werd genoteerd. De pakken zijn eigendom van de vereniging en elke speler neemt zijn pak mee naar huis en is er zuinig op. Aan het eind van het seizoen dienen de pakken weer ingeleverd te gaan worden. De jongens zijn op wedstrijddagen verplicht om in deze mooie outfit te verschijnen, maar mogen ze niet in hun vrije tijd gebruiken. Mark, Danny en Electro World Leerdam nogmaals bedankt ! JO19 is erg blij met de trainingspakken en kunnen er echt mee voor de dag komen. Ergens in 2022 zal de officiële uitreiking plaatsvinden maar ze zijn met toestemming alvast in gebruik genomen. Keurig en een prima uitstraling !

Na het wegvallen van Jordi bleven er nog slechts 12 spelers over en JO17, dat vaak had geholpen, moest zelf spelen (0-1 winst in Rosmalen) en kon nu geen ondersteuning bieden. Gelukkig waren Ruben en Brian bereid om de groep te completeren. Zij hadden van de trainer geen garantie op speelminuten gekregen maar namen toch goed gemutst plaats in de dug-out. Later bleek dat zij als invaller toch nog vol aan de bak moesten. Ook Rens was wisselspeler.

Om 12.00 uur floot scheidsrechter Cor Witkamp voor de eerste keer. De leidsman was onopvallend aanwezig en dat is een goed teken. De 2 ploegen maakten het de referee in deze sportieve wedstrijd niet al te moeilijk. De scheidsrechter voelde de partij prima aan en kan terugkijken op een goed gefloten wedstrijd.
De Alblas bleek een taaie tegenstander en gaf zich zeker niet zomaar gewonnen. HSSC zou niets kado krijgen. Al in de eerste minuut kon de 0-1 op het scorebord nadat de thuisploeg steeds een stap te laat was en de duels werden verloren. Een domper van jewelste en HSSC had tijd nodig om zich te herstellen. De thuisploeg was niet goed aan de wedstrijd begonnen waarbij wellicht zenuwen de oorzaak van de onzekerheid geweest zouden kunnen zijn. In de 7de minuut bediende Milan Wouter die zijn doelpoging net naast zag verdwijnen. De Alblas waarschuwde in de 12de minuut na een uitval nogmaals. Verdedigend mistasten, onrustig, onzekerheid, onzuivere passing en een te matte instelling lagen hieraan ten grondslag maar gelukkig verdween de bal naast het door Friso verdedigde doel. In minuut 27 kwam HSSC langszij. Ruben gaf als vleugelverdediger goed druk op de bal en veroverde de bal. Deze kwam bij Milan die Randy aan het werk zette. Randy, de jongen van het vuurwerk na afloop, zorgde met zijn treffer voor de 1-1. Het was wachten tot de 37ste minuut voor de echt volgende kans. Randy en Joris kwamen samen middels combineren voor de keeper maar helaas … In de 39ste minuut leek Wouter op weg naar het doel maar werd vastgehouden wat 10 minuten tijdstraf opleverde voor een speler van de Alblas. Hans deed ook mee en liet van zich spreken door een vrije trap te nemen. De bal kwam terug van de keeper maar helaas was men niet attent genoeg. Op slag van rust counterde het tiental van de Alblas, na onnodig balverlies, maar men vond keeper Friso op hun weg die uit zijn doel was gekomen.

In de rust werden harde noten gekraakt, zoals dat zo mooi heet. Het moest anders, beter en vooral ook scherper.

Na de limonade was het Randy die druk gaf, de bal veroverde maar zijn inzet ging naast. Na een diepe bal van de gasten verkeken de spelers van de thuisploeg zich hierop maar gelukkig liep dit met een sisser af. In de 50ste minuut nam Hans een corner die te scherp was en bovenkant lat weer achter verdween. De Alblas waarschuwde even later, weer na een uitval. Steeds werd het balletje breed gelegd en kwam HSSC steeds te laat. Gelukkig wist men de kans niet te verzilveren.
Even later kwam het volgende wapenfeit van de bezoekers die een afstandsschot op de paal zagen belanden. Een gekraakte poging van afstand van Milan werd in de kiem gesmoord. Randy had last van zijn oude enkelblessure. Na bijna een uur spelen kwam Ruben in de ploeg voor Randy. Joris gaf de bal in goede positie breed op Wouter die leek te gaan scoren. Helaas kwam de bal onderkant lat en dus geen goal. Even later werd de bal verovert en stuitte Wouter op de goede keeper van de Alblas. De rebound leek een treffer op te gaan leveren maar de inzet van Milan ging helaas over. Jammer van deze 100% kansen. In minuut 65 zette de jonge Milan door maar ook nu geen succes want zijn poging werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Een vrije trap van Wouter werd in de 67ste minuut door een de Alblas-speler met de hand geraakt. De scheidsrechter was dit niet ontgaan en kende een terechtte strafschop toe. Zoals gebruikelijk nam Wouter plaats achter de bal en koelbloedig tekende Wouter voor de inmiddels verdiende 2-1 voorsprong. In de 70ste minuut kwam Brian in de ploeg voor Joris en Brian diende zich te bekommeren in het centrum van de verdediging om de grote spits van de gasten die in het algemeen iets fysieker waren. Job schoof op naar het middenveld met als opdracht ballen te veroveren. Met nog een kwartier op de klok eindigde een combinatie tussen Wouter en Milan op de keeper. Na een corner van Milan was het voor de Alblas alle hens aan dek. Zo kreeg oa. Job een kansje maar de bal werd van de lijn gehaald.
In de slotfase kwam ‘supersub’ Rens in het veld voor Hans. Uit bij Nivo Sparta kwam Rens een paar weken geleden als rechtsbuiten binnen de lijnen maar nu als linksbuiten, toen scoorde Rens de winnende goal, 0-1. In minuut 86 zette Rens goed door op de op dat moment twijfelende doelman van de Alblas, die overigens een zeer goede wedstrijd keepte. De diepe bal was aan de zijkant buiten het strafschopgebied beland. De trainer van HSSC riep ’Rens doorgaan want de keeper mag de bal niet in zijn handen pakken’ en doelde daarmee op feit dat het dan hands zou zijn geweest. De keeper was van slag want hij speelde de bal in zijn eigen 16 meter en liet de bal onbewust aan Rens. Rens pakte dit kadootje uit en schoot zonder problemen de 3-1 op het scorebord. De ontlading was groot en de buit was binnen ! Rens werd door sommigen een beetje vergeleken met Cyriel Dessers, scorende invaller en spelend voor 010, maar als echte Ajax-aanhanger vond Rens dat geen compliment maar toverde wel een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht. Ik hoorde ergens een opmerking van ‘waarom zet je Rens er niet eerder in’ maar deze opmerking counter ik met de mededeling dat Rens toch nog kampt met het feit dat hij nog niet veel speelminuten kan maken door zijn fysieke gesteldheid.
In de 88ste minuut pakt Friso nog een wanhoopspoging van de Alblas. Milan’s poging naast het vijandelijke doel betekende het einde.

Een zwaar bevochten zege maar de ontlading was daar. In de kleedkamer en kantine werd dit uitbundig gevierd nadat op het veld door jeugdcommissielid Dirk de schaal was uitgereikt aan aanvoerder Maarten en alle spelers een medaille ontvingen.

Een door Corona vreemd verlopen seizoen wat al begon bij de indeling waar we door de KNVB zomaar in deze 2de klasse terecht kwamen. De eerste wedstrijd werd verloren bij Meerkerk en de 3de wedstrijd gelijkgespeeld bij Everstein maar alle andere partijen werden winnend afgesloten. Na de afgelasting van Everstein – RKTVC en onze winst is het zo dat Everstein 4 punten en 1 wedstrijd minder gespeeld achterstaat en ons niet meer kan achterhalen. Concurrent RKTVC staat nu 9 punten en 3 wedstrijden minder gespeeld achter en zou eventueel nog langszij kunnen komen, als zij ook de achterstand in doelsaldo zouden weten goed te maken. Volgende week staat voor RKTVC een bekerwedstrijd tegen Haaften op de rol. De competitie kan en zal niet meer worden uitgespeeld en hierdoor zijn wij de terechte kampioen, al voelt dit wel een beetje vreemd…

Dit was de laatste wedstrijd van de najaars-competitie voor HSSC’61 JO19 waarbij het bovenaan is geëindigd na een eerdere valse start bij Meerkerk. Mede door alle Corona-perikelen ligt het voetbal voor JO19 nu tijdelijk stil, geen trainingen en geen wedstrijden. Waarschijnlijk beginnen we in het nieuwe jaar 2022 op zaterdag 8 januari met een onderling zaalvoetbaltoernooi en starten vervolgens de trainingen in de week erna maar daar wordt men nog over geïnformeerd.

Vanaf deze plaats wens ik iedereen alvast fijne kerstdagen en een voorspoedig, sportief maar bovenal gezond 2022 toe.