van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Op zaterdag 20 november 2021 diende onder sombere weersomstandigheden door HSSC’61 JO19-1 bij koploper Nivo Sparta JO19-3 aangetreden te worden. Op sportpark De Watertoren diende op veld 3 op gewoon gras gespeeld te gaan worden waarbij de sfeer in zijn totaliteit vrij troosteloos was omdat, na de vernieuwde Corona-maatregelen, bezoek van supporters niet meer was toegestaan. De vrij nieuwe, mooie accommodatie in Zaltbommel heeft tig (trainings)velden en oogt erg wijds qua opzet. Men zal last hebben van de wind als deze over de velden waait maar gelukkig was het vanmorgen bijna windstil. Nivo Sparta heeft 3 JO19-teams en JO19-3 is, zoals de trainer zei, een echt vriendenteam en bestaat uit ongeveer 17 spelers. Iets waar HSSC’61 jaloers op kan zijn met slechts één JO19 team wat maximaal 13 spelers ter beschikking heeft. Iedereen heeft momenteel last van Corona en dat terwijl ook de griep om zich heen grijpt. Bij Heicop kon hierdoor JO17 niet spelen door spelersgebrek. Bij JO19 ontbraken Randy, Ole en leider Johan omdat bij hun huisgenoten positief was getest en daardoor vanaf vrijdag het hele gezin in quarantaine diende te gaan. Ruben kon niet spelen nadat hij ziek was geworden maar geen Corona had. Hierdoor waren er nog 10 spelers maar zoals vermeld JO17 was afgelast. Op vrijdagavond was er veelvuldig contact geweest en JO19 kon worden aangevuld met Robin en Jesper. Op zaterdagmorgen, toen bleek dat Ruben ook niet kon spelen, werd Brian alsnog ook toegevoegd aan de spelers groep. Robin, Jesper en Brian nogmaals bedankt !

Nivo Sparta JO19-3 is een team met vrij grote jongens die fysiek net wat groter waren dan die van HSSC. Wat voor de wedstrijd opviel was dat men relatief weinig gescoord had maar ook weinig tegentreffers had behoeven te incasseren.
De wedstrijd die om 10.45 uur zou starten had een beginfase waarin beide ploegen elkaar een beetje aftastten. Na 10 minuten speelde aanvoerder Maarten de bal naar Hans die de grote kans helaas in het midden van het vijandelijke doel schoot waardoor de keeper een doelpunt kon voorkomen. Even later bediende Maarten maatje Wouter maar dit resulteerde in niet meer dan een corner nadat Wouter door de sterke verdedigers van een goed vervolg afhielden. Op onze horloges was 20 minuten gespeeld toen HSSC een vrije trap kreeg. Hans nestelde zich achter de bal en Milan kreeg een mogelijkheid die wederom door de keeper van Nivo onschadelijk werd gemaakt. Na 25 minuten spelen probeerde Job het met een afstandsschot maar ook nu geen succes. Even later had de bal op de stip gekund toen Maarten in de rug werd gelopen maar de prima leidende scheids negeerde het appelleren en liet gewoon doorspelen. Een doelpunt van Nivo vanuit de counter werd na ruim een half uur spelen afgekeurd vanwege buitenspel. Nivo dacht van niet maar assistent-scheidsrechter Johan was 100% overtuigd van wel. Even later nam Milan een corner en was het hectisch voor het doel van Nivo. Job en Wouter hadden kleine kansjes maar gescoord werd er niet. Na een vrije trap van Hans kreeg Jordi de mogelijkheid om met het hoofd de score open te breken maar helaas …

Zoals afgesproken werd Brian in de rust gewisseld en kwam Jesper voor het eerst bij JO19 binnen de lijnen en dit nog wel in een topper. De eerste wapenfeiten na de limonade kwamen van de voet van Hans. In de 46ste minuut ging een poging van Hans over en in de 55ste minuut verdween een poging met rechts van linkspoot Hans in de handen van de keeper. De eerste helft was al niet echt van een hoog nivo maar na rust werd het eigenlijk alleen maar minder. Na 70 minuten kwam Rens in het veld voor de vandaag ongelukkig spelende Joris. Rens is na de zomer opnieuw lid geworden en had alleen in de eerste competitiewedstrijd bij Meerkerk een helft gespeeld. Rens kreeg na de trainingen last van spierblessures en werd later enige tijd ziek. Gelukkig lijkt de ellende voor Rens nu bijna voorbij, alhoewel hij afgelopen woensdag op de training toch weer last kreeg. Rens is van origine een vleugelverdediger maar kwam nu als rechtsbuiten in de ploeg om minuten te maken. Na een keurige actie van Hans kwam de bal bij Milan die zijn inzet net over zag verdwijnen. Nivo kreeg hun eerste en enige kans na 75 minuten spelen. Mistasten in de Heicopse verdediging, na een uitval, was hierbij de oorzaak maar gelukkig miste de thuisploeg deze kans. HSSC antwoordde enkele minuten later. Een prima diepe inspeelpass van Sven stond hierbij aan de basis. De bal kwam bij Hans die deze strak over de grond voorzette. Bij de 2de paal dook Rens op die de bal keurig binnen liep, 0-1. Het bleek  later dat Rens uiteindelijk ‘matchwinner’ zou worden, lekker voor Rens na al die eerdere tegenslag. Een combinatie tussen Hans en Milan eindigde vervolgens ook bij de keeper. Natrappen van een speler van Nivo en duwen van Rens, als reactie hierop, werd door de referee bestraft. Beide spelers konden even naar kant om af te koelen en weer tot bezinning te komen, verder met 10 tegen 10. In de 85ste minuut kwam Brian voor Hans terug in de ploeg om het middenveld in de slotfase te versterken. De keeper van Nivo stond in de laatste minuut ver voor zijn doel maar Milan zag dit niet en bediende Wouter. Ook Wouter was dit ontgaan maar hij vervolgde met een individuele actie en werd ten koste van een overtreding gestuit. De vrije trap leverde niets op maar de punten waren na 90 minuten binnen en de ontlading was een feit.

Bij HSSC maakte Robin in zijn eerste basisplaats in de competitie een goede indruk en dit als linksachter wat Robin niet echt gewend is.
Jesper, die na rust zijn opwachting en debuut maakte, speelde ook zeker niet onverdienstelijk aan de andere kant van de defensie.

Keeper Friso haalde vandaag een ‘clean sheet’, kortom geen doelpunt(en) tegen en speelde een foutloze wedstrijd.

Na de sportieve wedstrijd die, in mijn ogen vanwege het feit dat HSSC meer kansen had gehad, verdiend was gewonnen, bleek dat het sterke punt van Nivo Sparta echt hun verdediging was. Hun defensie staat als een huis en was moeilijk uit elkaar te spelen, al moet ik wel nzeggen dat HSSC zeker voor rust wel degelijk mogelijkheden heeft gehad om te scoren.
De trainer van Nivo beaamde het feit dat zijn defensie sterk was. Hij had naar eerdere uitslagen van HSSC gekeken en zijn middenveld ook nog eens versterkt. Daar waar hij normaliter 4-3-3 speelde Nivo nu 4-4-2…

Deze topper in de competitie was van een matig nivo en dat kan ook van het veld gezegd worden, matig en hobbelig maar daar hadden beide ploegen last van. HSSC ging ondanks het matige spel wel tevreden en met 3 punten in de tas huiswaarts.

Een compliment gaat uit naar de jonge scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen tot een eind bracht.

Komende zaterdag 27 november zal door HSSC’61 JO19 om 12.00 uur op Het Plein tegen Sliedrecht JO19 gespeeld gaan worden als Corona of andere omstandigheden geen roet in het eten gooien.